Dansk Socialrådgiverforening

UDDANNELSE HJÆLPER LEDIGE I JOB

Del

Det er ikke korrekt, når regeringen og arbejdsgiverne hævder, at uddannelse ikke får ledige i job, påpeger Dansk Socialrådgiverforening.

Revalidering, som primært består af uddannelse, er et af de mest effektive redskaber til at få borgere ind på arbejdsmarkedet. Det påpeger Dansk Socialrådgiverforening i kølvandet på regeringens kritik af uddannelse som redskab i beskæftigelsesindsatsen.

- Uddannelse, og især revalideringsordningen, virker. Det er der ingen som helst tvivl om, og vi kan se det både i statistikkerne og som fagpersoner, der arbejder med de ledige hver eneste dag, siger formand for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau og uddyber.

- Det kan godt være, at nogle af tilbuddene om uddannelse til ledige i dag ikke er gode nok, men det nytter ikke noget at skyde på uddannelse som sådan. Opkvalificering er helt afgørende for, at mennesker kan rykke sig og øge deres muligheder for at komme i job.

Mere end hver tredje, der modtager revalidering, er ifølge jobindsats.dk i job et halvt år efter afslutningen af deres forløb. Alligevel får færre og færre borgere tilkendt revalidering, og regeringen har ikke gjort noget for at fremme ordningen. Det er ærgerligt, mener Majbrit Berlau.

- Hvis vi vil hjælpe folk væk fra overførselsindkomster permanent, er revalideringen et virkelig godt redskab. En del af de borgere, der i dag er på ressourceforløb, ville have stor gavn af at tage en uddannelse på revalidering og dermed komme tættere på arbejdsmarkedet, siger hun.

Læs meget mere om revalidering her:

http://www.socialraadgiverne.dk/publikation/socialraadgiveren-1416/

Kontakt:

Bjarke Hartmeyer Christiansen

26 27 99 14

bhc@socialraadgiverne.dk

Information om Dansk Socialrådgiverforening

Dansk Socialrådgiverforening
Dansk Socialrådgiverforening



Følg pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum