Boligsiden.dk

Udbuddet af boliger stiger og øger boligkøbernes valgmuligheder

Del

Nye tal fra Boligsiden viser, at det samlede udbud af boliger stiger. Det gælder alle boligtyper, og det skyldes et let dalende salg kombineret med et højt antal nye sælgere.

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

Der er ved indgangen til juli over 40.000 boliger til salg i Danmark, viser nye udbudstal fra Boligsiden. Det er første gang siden nytår, at det samlede udbud ligger over 40.000. Det betyder, at udbuddet af boliger nu stiger igen efter det kraftige fald sidste år under corona.

Det voksende udbud gælder for alle boligtyper, og køberne har dermed både fået flere huse, lejligheder og sommerhuse at vælge imellem den seneste måned.

”Der er to forklaringer bag det generelt stigende udbud. For det første har vi igennem de seneste uger set et mindre fald i antallet af handler. Samtidig ser vi, at der bliver sat mange nye boliger til salg, og i en periode, hvor vi ikke ser det samme boom i salget, som vi normalt gør på denne tid af året, bidrager det til at få det samlede udbud til at vokse,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Udbuddet af boliger er stadig lavt

Ser vi nærmere på de tre største boligtyper, er der tale om, at udbuddet af villaer og rækkehuse er steget med 2,2 procent den seneste måned. Der er samtidig kommet 7,4 procent flere ejerlejligheder på markedet, imens udbuddet af sommerhuse er steget med 6,1 procent siden primo juni.

I rene tal svarer det til, at huskøberne i løbet af den seneste måned har fået cirka 500 flere huse at vælge imellem. Udbuddet af lejligheder er vokset med cirka 400 styk, og sommerhuskøberne har fået cirka 300 ekstra sommerhuse at se på.

Der er dog stadig plads til, at udbuddet kan vokse en del, for det samlede niveau af boliger til salg, er trods stigningen stadig på et lavt niveau.

”Før corona lukkede landet ned, havde vi et samlet udbud, der lå omkring 55.000 - 65.000 boliger til salg, og med det in mente er det nuværende udbud stadig lavt. Men det er i den forbindelse vigtigt at fremhæve, at det markante fald i udbuddet er stoppet. Det samlede udbud har været stagnerende i de seneste måneder, og nu ser vi, at udbuddet begynder at vokse,” siger Birgit Daetz.

Det stigende udbud er en tendens, der gælder over hele landet. Kun i Region Syddanmark er der sket et fald i antallet af ejerlejligheder til salg.

Udbuddet på boligmarkedet primo juli 2021:

Boligtype

Antal boliger til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

24.800

2,2%

-20,3%

Ejerlejligheder

5.905

7,4%

-17,0%

Sommerhuse

5.338

6,1%

-24,9%

Alle boligtyper*

40.476

3,6%

-21,2%

(Alle boligtyper dækker over villa, rækkehuse, ejerlejlighed, fritidsbolig, kolonihave, andelsbolig, landejendom, helårsgrund, fritidsgrund, villalejlighed og lystejendom. Kilde: Boligsiden)

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999https://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum