Vejdirektoratet

Udbud for vintertjeneste bliver genudbudt

Del

Tidligere på året udbød Vejdirektoratet udbud af vintertjeneste på kørebaner. Efter endt licitation i begyndelsen af juni stod det klart, at de indkomne tilbud lå langt over bygherreoverslaget. Derfor trækker Vejdirektoratet nu udbuddet tilbage for at genudbyde det igen i midten af juli måned.

Udbud for vintertjeneste bliver genudbudt i midten af juli. Foto: Vejdirektoratet.
Udbud for vintertjeneste bliver genudbudt i midten af juli. Foto: Vejdirektoratet.

På baggrund af de indkomne tilbud på udbuddet af vintertjeneste på kørebaner, som blev sendt i udbud i april 2022, har Vejdirektoratet besluttet at trække udbuddet tilbage.

Det sker blandt andet fordi, at de indkomne tilbud ligger langt over i pris, og der er desuden ikke afgivet tilbud på 18 ud af de i alt 81 udbudte ruter rundt omkring i landet.

Vejdirektoratet har nu inviteret branchen til et møde for at orientere om, hvad der kan gøres for, at flere virksomheder byder på vintertjenesten, når den i midten af juli måned bliver genudbudt.

Drifts- og teknikdirektør Michael Kirkfeldt, Vejdirektoratet, siger:
”Vi har haft en tæt dialog med branchen om, hvordan vi i Vejdirektoratet kan skrue et udbud sammen, som vognmændene kan se sig selv i. Vi kigger blandt andet på beredskabsperioder, responstider, varsling og andre tiltag, som skaber mere fleksibilitet for vognmændene. Vi ser på rigtig meget i forhold til situationen her og nu, men også i relation til de kommende sæsoner. Vejdirektoratet går målrettet efter en løsning, så vejene naturligvis bliver saltet og ryddet, når vi får frostgrader igen. Det er en samfunds kritisk opgave, som betyder noget for alle trafikanter.”

Ifølge Vejdirektoratets oplysninger er der en række faktorer, som kan have haft indvirkning på de høje tilbud og de manglende tilbud på en række ruter. Det drejer sig blandt andet om de generelt stigende omkostninger i samfundet, mangel på arbejdskraft i transportbranchen og usikkerhed angående arbejdstidsregler for chauffører.

Nye tiltag på vej

Vejdirektoratet er allerede gået i gang med at undersøge, hvordan de samlede udgifter til vintertjenesten kan reduceres, og hvordan man kan få flere til at byde på ruterne.

Drifts- og teknikdirektør Michael Kirkfeldt siger:  
”Vi har haft møder med en række entreprenører, som i forvejen har god erfaring med vintertjeneste, for at få afdækket, hvad der ligger bag de manglende bud og deres tanker om årsager til de høje bud. Det er guld værd for os, for det er input, som vi kan arbejde videre med, så vi, når vi genudbyder vintertjenesten, rammer mere præcist i forhold til de udfordringer, branchen står med, og som vi jo også kender fra andre dele af transport- og byggesektoren i kølvandet på invasionen af Ukraine og stigende priser i samfundet generelt.”

Vejdirektoratet vil blandt andet ændre beredskabsperioden, hvor vognmændene skal stå klar til eksempelvis at rykke ud fra den 1. oktober til den 15. oktober. Perioden går fortsat frem til den 30. april i foråret. Ændringen af beredskabsperioden sker ud fra en gennemgang og vurdering af historisk data om vintrene fra 2015 til og med foråret 2022.

Saltberedskabet, hvor vognmændene skal stå klar til at rykke ud for at salte kørebanerne, rykker ligeledes fra den 1. oktober til den 15. oktober, mens sneberedskabet reduceres fra den 1. november til den 15. november og fra den 15. april til den 30. marts i begyndelsen af det nye år.

Det er igen de historiske data om snefald, som understøtter, at perioden for snerydning kan reduceres, og at opgaven i øvrigt kan varetages af saltbilerne.  

Fakta om vintertjeneste

Vejdirektoratet modtog tilbud på 63 ud af de i alt 81 udbudte ruter rundt omkring i landet fordelt på i alt 23 tilbudsgivere. De 18 ruter, hvor der ikke er afgivet tilbud, udgør i alt 22 procent.

Vejdirektoratets bygherreoverslag er på i alt 35,7 millioner kroner per år, hvilket er baseret på et gennemsnit af forbruget for de tre forudgående sæsoner. De indkomne tilbud løb op i i alt 100,2 millioner kroner per år.

Det er Vejdirektoratets forventning, at udbuddet for vintertjeneste vil blive genudbudt omkring midten af juli måned med frist for bud en måned efter.

Læs mere om Vintertjeneste i Vejdirektoratet

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Udbud for vintertjeneste bliver genudbudt i midten af juli. Foto: Vejdirektoratet.
Udbud for vintertjeneste bliver genudbudt i midten af juli. Foto: Vejdirektoratet.
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum