Forsikring & Pension

Ud på motorcykel? Tjek din ansvarsforsikring

Del
Nu, hvor foråret er kommet, og Bakken snart åbner (fredag den 31. marts), er sæsonen for de fleste motorcyklister skudt i gang. Lige så naturligt det er, at motorcyklen er trimmet og klar til at køre, lige så naturligt skal man sørge for, at navnlig ansvarsforsikringen er i orden, før man tænker på at starte og køre afsted, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen.
Sæsonen er skudt i gang og motorcyklerne er igen på vejene
Sæsonen er skudt i gang og motorcyklerne er igen på vejene

Mens en kaskoforsikring er frivillig og dækker skader på motorcyklen, herunder skader ved brand, hærværk og tyveri, er ansvarsforsikringen lovpligtig. Den dækker erstatningsansvar for skader på andre mennesker og deres ting.

I særligt uheldige situationer kan skaderne løbe op i millioner af kroner, så hvis man ikke har denne forsikring, kan man stå foran økonomisk ruin. Det også grunden til, at forsikringen er lovpligtig.

- Der er desværre mange, der ikke sørger for at tegne en ansvarsforsikring på sin motorcykel. Ifølge SKAT’s Motorregister og DFIM, der er en af forsikringsbranchens garantifonde, er der i dag ca. 685 motorcykler, der er indregistreret, men ikke ansvarsforsikret. Det er en uheldig kombination, man som ejer eller varig bruger af en motorcykel skal være særligt opmærksom på, siger forsikringsekspert Anne Garde Slothuus i Forsikringsoplysningen.

Husk at forsikre dig selv

- Kommer du ud for en ulykke, dækker kaskoforsikringen skaderne på din motorcykel. Men den dækker ikke, hvis du selv kommer til skade. Her skal du i stedet have en ulykkesforsikring eller en førerulykkesforsikring for at få erstatning.

- Vær samtidig opmærksom på, at du hos nogle forsikringsselskaber skal købe en ekstra dækning på din ulykkesforsikring for at få fuld erstatning, hvis du kommer til skade på motorcykel. Tjek din forsikring, og spørg dit forsikringsselskab, om du kan udvide den, siger Anne Garde Slothuus, og henviser til Forsikringsguiden.dk, hvor du kan finde den rigtige ulykkesforsikring.

Kontakter

Anne Garde Slothuus, Forsikringsekspert, Forsikringsoplysningen, F&P
Telefon: 41919101

Billeder

Sæsonen er skudt i gang og motorcyklerne er igen på vejene
Sæsonen er skudt i gang og motorcyklerne er igen på vejene
Download

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Pensionsbranchen: Offentlig-privat samarbejde skal være del af løsningen for Forsvaret4.5.2023 13:41:10 CEST | Pressemeddelelse

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har netop præsenteret en afdækning af Forsvarets økonomi og regeringens plan for en genopretning. Afdækningen understreger, at der er stort behov for investeringer – både for at indhente efterslæbet på bygninger og i nyt personel og materiel. Pensionsbranchen står klar til at samarbejde om at bidrage til løsningen på de områder, hvor det er relevant.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum