Ubrugelig terrorsikring på danske gågader

Del

Det seneste år er der blevet opsat betonblokke, blomsterkummer og andre større genstande op på gågader og ved særlige begivenheder i et forsøg på at sikre befærdede steder mod angreb med køretøjer. Men tiltagene er i de fleste tilfælde komplet ubrugelige, siger SikkerhedsBranchen.

Gågaderne i flere store danske byer er blevet udstyret med større genstande, der har til formål at forhindre eller sænke angreb med store køretøjer som adskillige europæiske byer er blevet ramt af i det forgangne år. Oprindeligt var det de klassiske betonblokke, der blev taget i brug, men nu er man flere steder begyndt at forskønne bybilledet med for eksempel blomsterkummer og betonbænke. Det gør dog ingen forskel, forklarer Kasper Skov-Mikkelsen, direktør i brancheforeningen SikkerhedsBranchen:

”Pænt eller ej – det kan stadig flyttes med selv et mindre køretøj. En lastbil som i Berlin eller Stockholm ville pløje igennem alle de her velmente tiltag så let som ingenting. De kan – stik imod manges overbevisning – hverken standse et angreb, sænke farten på køretøjet eller tvinge chaufføren til at undvige. Nogle af tingene kan pynte i byrummet, men derudover er de ubrugelige,” fastslår han.

Ifølge Kasper Skov-Mikkelsen findes der ikke ét simpelt svar på hvad der kan træde i stedet for de ineffektive løsninger:

”Man er nødt til at lave en risikovurdering for det enkelte sted, og hvis den viser at man bør terrorsikre – så må man have fat i professionel rådgivning, der kan lave de nødvendige beregninger. Hvis risikoanalysen viser, at risikoen for et angreb er forsvindende lav, så skal man lade være med at bruge tid og penge på ineffektive tiltag. I bedste fald er det spildte kræfter, i værste fald skaber de unødig utryghed og problemer ved evakueringer og større forsamlinger,” fortæller Kasper Skov-Mikkelsen.

Nøgleord

Kontakter

Direktør Kasper Skov-Mikkelsen, tlf. 40 41 79 20, mail ksm@sikkerhedsbranchen.dk

Links

Information om SikkerhedsBranchen

SikkerhedsBranchenOm SikkerhedsBranchen

SikkerhedsBranchen – Den Danske Brancheforening for Sikkerhed og Sikring – består af virksomheder, der professionelt arbejder med sikkerhed og sikring, herunder terrorsikkerhed.

Udover at varetage medlemmernes interesser har SikkerhedsBranchen også til opgave at informere om sikring og tryghed samt at sætte sikkerhedspolitiske emner på dagsordenen.

Følg pressemeddelelser fra SikkerhedsBranchen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.