Deloitte

Uber og Airbnb kåret til verdens mest banebrydende virksomheder

Del

Men innovationskraften halter herhjemme

Nicolai Hesdorf
Nicolai Hesdorf

København, 16. august 2016

De revolutionerer verden, skaber helt nye forbrugsmønstre og knuser de konkurrenter, der ikke havde set dem komme. Årets 50 mest banebrydende virksomheder er netop kåret af amerikanske CNBC. På listen findes både velkendte virksomheder som Uber, Spotify og Airbnb samt en masse nye vækstkometer, de fleste danskere aldrig har hørt om. Måske netop derfor bør vi skelne til, hvad der sker ude i den store verden, for vores egen innovationskraft er under pres, mener ekspert.

- Fælles for de her virksomheder er, at de stort set alle er baseret på teknologi eller i hvert fald benytter teknologien som en platform for at skabe forretning. Det betyder også, at de sjældent ejer andet end teknologien og deres medarbejdere. Det gør, at de kan nå ud til millioner af mennesker og stadig have lave omkostninger, siger leder af Monitor Deloitte i Danmark, Nicolai Hesdorf, der rådgiver store virksomheder om strategi.

Det er dog ikke kun teknologien, der gør virksomhederne i stand til at revolutionere deres markeder. Deres største bedrift er, at de ændrer den traditionelle efterspørgsel, mener Nicolai Hesdorf:

- Airbnb har fx lavet hele værdikæden om i forhold til at leje værelser og søge efter overnatningsmuligheder. Det er ikke længere et marked, der blot er forbeholdt de store hotelkæder. I dag kan alle lave deres egen forretning og udleje deres bolig. Det skaber en helt ny form for efterspørgsel og en helt ny adfærd.

Der er ingen danske virksomheder med på listen, hvilket er bekymrende, mener Nicolai Hesdorf, også selv om vi er et lille land:

- Man kan selvfølgelig tænke, at Danmark aldrig kan hamle op med de store lande, men eftersom der er tale om teknologivirksomheder, er det ikke rigtig en undskyldning, der duer. Samtidig er vores naboer i Sverige langt længere fremme, når det gælder om at være forrest med innovation. Vi er simpelthen ikke gode nok til at slå igennem.

Ifølge Nicolai Hesdorf skyldes vores manglende innovationskraft hovedsageligt, at det danske iværksættermiljø er for svagt:

- På mange områder har vi stadig et famlende iværksættermiljø i Danmark og et skattesystem, der ikke er er gearet til at håndtere det. Derudover har mange iværksættere svært ved at skalere deres forretning, så den bliver rigtig stor. De få, som formår at gøre det, flygter desværre i stor stil til USA.

Efter Uber og Airbnb følger betalingsvirksomheden Ezetap på en tredjeplads på listen, mens Big Data-virksomheden Palantir Technologies kommer ind som nr. 4. Den samlede værdi af de 50 mest banebrydende virksomheder i verden er hele 242 mia. dollars.

Om undersøgelsen:

Det amerikanske nyhedsmedie CNBC kårer hvert år verdens 50 mest banebrydende virksomhed på den såkaldte ”Disruptor 50”-liste. Se mere her: http://www.cnbc.com/2016/06/07/2016-cnbcs-disruptor-50.html

Verdens 50 mest banebrydende virksomheder er:

 1. Uber
 2. Airbnb
 3. Ezetap
 4. Palantir Technologies
 5. 23andMe
 6. Bloom Energy
 7. Ginkgo Bioworks
 8. Klarna
 9. Blippar
 10. Coursera
 11. Houzz
 12. Udacity
 13. LanzaTech
 14. Cloudera
 15. DAQRI
 16. Snapchat
 17. Oscar
 18. Phononic
 19. MongoDB
 20. Synack
 21. Teespring
 22. SimpliVity
 23. Slack
 24. CloudFlare
 25. Spotify
 26. Medium
 27. Lyft
 28. Veniam
 29. Stripe
 30. SpaceX
 31. InsideSales.com
 32. SurveyMonkey
 33. Diamond Foundry
 34. WeWork
 35. Kabbage
 36. Deezer
 37. Humacyte
 38. Okta
 39. Twilio
 40. Cylance
 41. Moderna Therapeutics
 42. Dropbox
 43. Dataminr
 44. Motif
 45. LISNR
 46. Pinterest
 47. Jaunt
 48. GitHub
 49. SoFi
 50. Instacart

Nøgleord

Kontakter

Nicolai Hesdorf
Tlf. +45 30 93 48 38
nhesdorf@deloitte.dk

Billeder

Nicolai Hesdorf
Nicolai Hesdorf
Download
Nicolai Hesdorf
Nicolai Hesdorf
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Nicolai Hesdorf er leder af Monitor Deloitte i Danmark.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum