Forsikring & Pension

Tyvene har en fest i julen

Del

Mørket og de tomme hjem gør arbejdet alt for let for indbrudstyvene. Se dit hjem med tyvens øjne, find de svage punkter - lad som om, du er hjemme, råder Forsikringsoplysningen.

Foto: : Westend61/Masterfile/Ritzau Scanpix
Foto: : Westend61/Masterfile/Ritzau Scanpix

I juledagene, når danskerne er til fest hos venner og familie, trækker indbrudstyvene i arbejdstøjet. Den mørke årstid og de mange tomme hjem er guf for indbrudstyvene – det er højsæson for indbrud.

I et normaldøgn er der ca. 80 indbrud. 1. juledag sidste år var der 223 indbrud – det er næsten tre gange så mange som på et normaldøgn.

- Danskernes hjem er alt for nemme at bryde ind i. Jeg vil gerne opfordre til, at flere sikrer deres hjem bedre, når de tager på juleferien, siger konsulent Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen.

Det kan du gøre
Er du ude i juledagene, så gør det så besværligt som muligt for tyven at bryde ind. Selv små tiltag kan gøre en stor forskel.

Tal med dine naboer, hør om deres juleplaner og aftal, at de holder øje med huset, hvis det er muligt.

Få huset til at se beboet ud. Lad lidt af opvasken stå julen over. Sæt bevægelsessensorer til udendørsbelysning op, og brug tænd-/sluk-ure til lyset og radio indenfor. Lad en bil stå i carporten. Gør andre ting, der får det til at virke, som om der er nogen hjemme. Det er én af de bedste måder at forebygge juleindbrud på.

Det handler om at skabe usikkerhed hos tyven. Tyven vil helst hurtigt ind og ud. Kan man skabe forsinkelser eller tvivl om, hvorvidt der er nogen hjemme, er man nået et godt stykke af vejen.

Du skal prøve at se dit hus med tyvens øjne, inden du forlader det. Det handler om at finde ud af, hvad husets svage punkter er. Er der døre, stuevinduer eller kældervinduer, der er lette at bryde ind igennem, og som du kan gøre noget ved? Ser huset ubeboet ud? Ligger værdigenstande frit fremme?

Indbrud i juledagene

Juleaften

1. juledag

2. juledag

Normalt døgn – året rundt

114 indbrud

(+42 pct.)

223 indbrud

(+179 pct.)

108 indbrud

(+35 pct.)

80 indbrud

Kilde: Politiet

Politiets oversigt over indbrud i julen https://politi.dk/-/media/mediefiler/dokumenter/landsdaekkende/statistikker/indbrudstal/indbrudstal-d-27-december-2018.pdf?la=da&hash=B69C85B1B05F3DF80A80E8FBD6CE52F2DCCA6342

Har du de rigtige forsikringer? Tjek det på Forsikringsguiden.dk, hvor du kan sammenligne priser og dækninger på tværs af selskaber.

Nøgleord

Kontakter

Jørgen Kjær Thomsen - pressetelefon 41 91 91 01

Billeder

Foto: : Westend61/Masterfile/Ritzau Scanpix
Foto: : Westend61/Masterfile/Ritzau Scanpix
Download

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring13.7.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvad man skal være opmærksom på ved kør selv-ferie i udlandet? Ved de, om man kan få erstatning, hvis man bliver påkørt af en speed pedelec (hurtig el-cykel) uden forsikring, eller hvilken forsikring der dækker, hvis vinkøleskabet kortslutter?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum