Esbjerg Kommune

Tyske undervisningsministre besøger Esbjerg for at høre om digitalisering i folkeskolen

Del

Undervisningsministre fra tre tyske delstater besøger den 16. september Esbjerg for at blive klogere på digitale læremidler, læring og trivsel.

Esbjerg Kommune får torsdag den 16. september 2021 studiebesøg fra Tyskland. Her vil undervisningsministrene fra de tre tyske delstater Brandenburg, Schleswig-Holstein og Rheinland-Pfalz sammen med fondsdirektører og repræsentanter fra den samlede tyske undervisningssektor høre om fremtidens folkeskole og om, hvordan digitalisering og it er en integreret del af hverdagen i Esbjergs folkeskoler.

- Vi glæder os til at tage imod de tyske gæster og fortælle dem om, hvordan vi arbejder med nutidens og fremtidens folkeskole, hvor digital dannelse og digitale kompetencer er en integreret del af læringsaktiviteterne, siger direktør for Børn & Kultur i Esbjerg Kommune, Jørn Henriksen.

Mens digitalisering og it er en naturlig del af hverdagen i Esbjergs folkeskoler, står det anderledes til i Tyskland. Det blev blandt andet klart under coronakrisen, da de tyske skoler ikke var parate til at gå over til onlineundervisning, da eleverne blev hjemsendt.

Digital læring

Under besøget i Esbjerg vil gæsterne først lægge vejen forbi rådhuset for at høre om undervisningsområdet og vejen til den digitale forandring i kommunens skoler. Her vil de også få lejlighed til at høre om fremtidens folkeskole, hvor kommunens folkeskoler i tre år er sat fri for statslige og kommunale regler, så der er rum til at tænke stort, vildt og anderledes.

Derefter går turen til Sønderrisskolen Aura, hvor medarbejdere blandt andet vil fortælle om, hvordan digital læring indgår i undervisningen. Der vil også blive lejlighed til at se, hvordan skolen arbejder ud fra den særlige profil CRAFT (Creating Really Advanced Future Thinkers). En metode, der støtter eleverne i at styrke de kompetencer, der bliver særligt brug for i fremtiden.

Sidste besøg på turen er Bakkeskolen Cosmos. Her kan deltagerne blandt andet høre om skolens idéværksted, der er med til at skabe teknologiforståelse og løfte de digitale kompetencer hos både elever og lærere. Også skolens særlige linje inden for eSport er på programmet.

Hvor og hvornår

Besøget fra Tyskland torsdag den 16. september 2021 finder sted på:

  • Esbjerg rådhus, Torvegade 74, 6700 Esbjerg, kl. 9.00 – 11.00
  • Sønderrisskolen Aura, Krebsens Kvarter 58, 6710 Esbjerg V, kl. 11.30 – 13.30
  • Bakkeskolen Cosmos, Skolebakken 166, 6705 Esbjerg Ø, kl. 15.30 – 17.00

Pressen er velkommen til at deltage.

Kontakter

Jørn Henriksen, direktør, Børn & Kultur, Esbjerg Kommune, tlf. 27 24 11 21

Jacob Elholm, konsulent, Børn & Kultur, Esbjerg Kommune, tlf. 40 20 78 86

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum