Esbjerg Kommune

Tyske sundhedsmedarbejdere vælger Esbjerg

Del

Esbjerg Kommune mangler sundhedsfaglige medarbejdere, og derfor gør kommunen nu en særlig indsats for at tiltrække tyskere til kommunens sundheds- og ældreområde. Den første tyske sygeplejerske, Nadine, har netop sagt ja til at starte på et nyt job og nyt liv i Esbjerg.

Tyske Nadine glæder sig til at starte som sygeplejerske på klinikken på plejehjemmet Skovbo i Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune.
Tyske Nadine glæder sig til at starte som sygeplejerske på klinikken på plejehjemmet Skovbo i Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune.

I Esbjerg Kommune forventer man, at antallet af ældre over 80 år stiger fra knapt 6.000 i 2022 til over 8.000 i 2032. Og mens der bliver flere ældre, er der samtidig stor mangel på uddannet arbejdskraft, der kan give seniorborgerne den pleje og omsorg, der er behov for. Det har fået Esbjerg Kommune til at kigge mod nabolandet, Tyskland.

- Vi mangler medarbejdere i vores ældrepleje, og der er stor interesse fra dygtige tyskere, der allerede er uddannet social- og sundhedsmedarbejder eller sygeplejerske, og som ønsker et andet arbejdsliv end det, de har i Tyskland, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune, May-Britt Andrea Andersen.

Det er især den mere afslappede livsstil, de gode arbejds- og lønforhold og et bedre skolesystem, som giver tyskere lyst til at vælge Danmark og Esbjerg til.

Stor interesse allerede inden kampagne

En markedsføringskampagne, som skal tiltrække tyske medarbejdere til Esbjerg, er lige på trapperne. Men allerede inden kampagnen er skudt i gang, har et enkelt Facebook-opslag fra en af kommunens social- og sundhedsassistenter, der selv har tysk baggrund og har arbejdet i kommunen i mange år, ført til, at de første ni tyskere, der er uddannet enten social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent eller sygeplejerske, har været til en indledende samtale eller er på vej til det.

- Flere af de tyske ansøgere kan allerede forstå og tale noget dansk. Fordi vores sprog og kultur minder meget om hinanden, virker det til, at de hurtigt tager sproget til sig. Enkelte har allerede søgt og opnået autorisation, og i det hele taget er der tale om dygtige mennesker, som på alle måder viser, at de gerne vil Danmark – og Esbjerg, siger direktør for Fritid Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen.

Nadine har valgt Esbjerg

En af dem er tyske Nadine på 27 år, der er uddannet sygeplejerske. Hun er på baggrund af det nye initiativ allerede på vej til Esbjerg Kommune og starter fra august i et introduktionsforløb på 20 timer om ugen på klinikken på plejehjemmet Skovbo i Esbjerg. Kommunen sørger selvfølgelig for at lære Nadine op, så hun i den første tid går med danske sygeplejersker og kan øve sig i sproget og samtidig være en del af en dansk arbejdssammenhæng.

- Jeg glæder mig til at starte i mit nye job og blive en del af et godt fagligt fællesskab med gode kolleger. Og så ser jeg også frem til at få lidt mere tid til at leve og opleve, når jeg flytter til Esbjerg. Jeg ved, at I i Esbjerg og Danmark er gode til at skabe balance mellem arbejdsliv og fritid, fortæller Nadine.

Som en del af initiativet vil de tyskere, der er interesserede i et arbejde i Esbjerg Kommune, blive tilbudt sprogundervisning, ligesom kommunens bosætningskonsulenter står klar til at hjælpe med alle de praktiske ting, der er forbundet med at flytte, f.eks. at finde en god bolig, skole og daginstitutionsplads. Også tilbud om sociale netværk er en del af hjælpen til de nye, tyske tilflyttere.

Kontakter

May-Britt Andrea Andersen, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune, tlf. 53 10 50 09

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,
tlf. 23 47 71 28

Billeder

Tyske Nadine glæder sig til at starte som sygeplejerske på klinikken på plejehjemmet Skovbo i Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune.
Tyske Nadine glæder sig til at starte som sygeplejerske på klinikken på plejehjemmet Skovbo i Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum