TV2 og Professor undlod vigtig information i bedste sendetid!

Del

SMOKE-IT fik ikke lov at videreformidle vigtig Information der kan være altafgørende, og i værste fald livsvigtigt, når det kommer til sikkerhed omkring brugen af e-cigaretter! - Professor i tobaksforebyggelse, Charlotta Pisinger, fik imidlertid masser af taletid.

D. 25. august deltog SMOKE-IT´s direktør, Jens Nygaard Andersen, i et interview der skulle bringes i TV2 Nyhederne kl. 19. Interviewet blev imidlertid ikke brugt. TV2 valgte i stedet at bruge et klip der, ifølge journalisten, skulle bruges til billeder før og efter indslaget. Et klip som blev filmet efter selve interviewet, og på journalistens opfordring til ”bare at stå og smalltalke”.
SMOKE-IT mener ikke at ”smalltalk” hører hjemme i et indslag omhandlede sygdom og død. Det ville have været passende om TV2 havde brugt den del af interviewet, der belyste årsagen til sygdomstilfældene og dødsfaldet i USA.
I det mindste ville det have været på sin plads, at TV2 selv havde bragt en advarsel, om at undgå oliebaserede væsker i forbindelse e-cigaretter.

Professor i tobaksforebyggelse, Charlotta Pisinger, fik imidlertid masser af taletid.

Det har længe ikke været nogen hemmelighed, at Charlotta Pisinger ikke har meget til overs for e-cigaretter. Man kan måske undre sig over det ændrede fokus vi har set den seneste tid. Der virker som om fokus er flyttet fra, at der årligt er flere end 13.000 danskere der dør af rygerelaterede sygdomme, til at én person er død, i USA, af at have anvendt oliebaseret væske – væske der slet ikke må anvendes i e-cigaretter.


Vi ved ikke om Charlotta Pisinger er bekendt med forskningen på området omkring e-cigaretter og lipid lungebetændelse. På Hjerteforeningens hjemmeside findes der dog et link til en PDF-slide fra 2017 (virker underligt nok ikke længere, filen er vedhæftet nederst i pressemeddelelsen) om e-cigaretter og andre nikotinholdige produkter, og efter alt at dømme er den lavet af Charlotta Pisinger. I hvert fald har hun brugt den i forbindelse med foredrag. Denne slide har bl.a. en liste over e-cigaretters bivirkninger – her ses bl.a. lipid lungebetændelse.
Når denne bivirkning er på listen, kunne det da tænkes, at Charlotta Pisinger, også har gennemgået forskning der viser hvilke typer af væsker der, når de anvendes i e-cigaretter, kan forsage lipid lungebetændelse?
Forskning fra 2016 viser nemlig at Lipid lungebetændelse ikke er en bivirkning der kan sættes i forbindelse med e-cigaretter, når der anvendes e-væske beregnet til formålet.

SMOKE-IT mener det er under al kritik at medierne, og Charlotta Pisinger og TV2, vælger at tilbageholde vigtige oplysninger, der kan være afgørende for brugerne af e-cigaretters sikkerhed.

Hermed endnu en opfordring til at medier og myndigheder påbegynder et samarbejde med e-cigaretbranchens fagpersoner og eksperter.

Kontakter

Jeanett B. Andersen, kommunikationskonsulent

Jeanett@smoke-it.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om SMOKE-IT

SMOKE-IT
Erhvervsparken Klank 3
8464 Galten

https://www.smoke-it.dk/

Følg pressemeddelelser fra SMOKE-IT

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMOKE-IT

SMOKE-IT udbetaler en kvart million i ”Covid-19 bonus”2.6.2020 08:30:00 CESTPressemeddelelse

Coronavirus har vendt op og ned på de flestes hverdag, og SMOKE-IT’s ansatte er ingen undtagelse. De skærpede krav og sikkerhedsforanstaltninger har skabt udfordringer for de butiksansatte, og det har krævet hårdt arbejde at få det hele til at fungere. SMOKE-IT’s ledelse havde ingen positive forventninger, men håbede selvfølgelig på det bedste, og i fredags kunne de så med glæde meddele medarbejderne, at krisen ikke har været så negativ som forventet.

Data blev leveret 18. november 2019, men hvor bliver ”Danskernes rygevaner” af?19.5.2020 10:24:29 CESTPressemeddelelse

Imens de fleste fokuserer på andre ting, løber e-cigaretbranchen og forbrugerne af e-damp panden mod muren. Behandlingen af lovforslaget, der blandt andet indeholder et forbud mod al anden smag en tobak og mentol i væsker til e-cigaretter, er blevet udsat. Selvom udsættelsen er vigtig, har både forbrugerforeningen og branchen brug for data fra Danskernes rygevaner 2019, for at kunne følge med i, og for at kunne dokumentere udvikling og tendenser i forbindelse med danskernes forbrug af e-damp.

Politiet lukkede SMOKE-IT’s butik i Hjørring6.5.2020 08:47:16 CESTPressemeddelelse

Lørdag ved middagstid dukkede betjente uanmeldt op i SMOKE-IT’s butik i Metropol Shopping Center i Hjørring og gav besked om, at butikken straks skulle lukke. Pga. coronasituationen skal de fleste butikker i landets storcentre nemlig holde lukket, og derfor mente betjentene, at SMOKE-IT brød reglerne. Butikkens ansatte valgte at lukke ned, men efter en halv time og en lovning om en undskyldning, kunne han atter åbne butikken.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum