TV2 og Professor undlod vigtig information i bedste sendetid!

Del

SMOKE-IT fik ikke lov at videreformidle vigtig Information der kan være altafgørende, og i værste fald livsvigtigt, når det kommer til sikkerhed omkring brugen af e-cigaretter! - Professor i tobaksforebyggelse, Charlotta Pisinger, fik imidlertid masser af taletid.

D. 25. august deltog SMOKE-IT´s direktør, Jens Nygaard Andersen, i et interview der skulle bringes i TV2 Nyhederne kl. 19. Interviewet blev imidlertid ikke brugt. TV2 valgte i stedet at bruge et klip der, ifølge journalisten, skulle bruges til billeder før og efter indslaget. Et klip som blev filmet efter selve interviewet, og på journalistens opfordring til ”bare at stå og smalltalke”.
SMOKE-IT mener ikke at ”smalltalk” hører hjemme i et indslag omhandlede sygdom og død. Det ville have været passende om TV2 havde brugt den del af interviewet, der belyste årsagen til sygdomstilfældene og dødsfaldet i USA.
I det mindste ville det have været på sin plads, at TV2 selv havde bragt en advarsel, om at undgå oliebaserede væsker i forbindelse e-cigaretter.

Professor i tobaksforebyggelse, Charlotta Pisinger, fik imidlertid masser af taletid.

Det har længe ikke været nogen hemmelighed, at Charlotta Pisinger ikke har meget til overs for e-cigaretter. Man kan måske undre sig over det ændrede fokus vi har set den seneste tid. Der virker som om fokus er flyttet fra, at der årligt er flere end 13.000 danskere der dør af rygerelaterede sygdomme, til at én person er død, i USA, af at have anvendt oliebaseret væske – væske der slet ikke må anvendes i e-cigaretter.


Vi ved ikke om Charlotta Pisinger er bekendt med forskningen på området omkring e-cigaretter og lipid lungebetændelse. På Hjerteforeningens hjemmeside findes der dog et link til en PDF-slide fra 2017 (virker underligt nok ikke længere, filen er vedhæftet nederst i pressemeddelelsen) om e-cigaretter og andre nikotinholdige produkter, og efter alt at dømme er den lavet af Charlotta Pisinger. I hvert fald har hun brugt den i forbindelse med foredrag. Denne slide har bl.a. en liste over e-cigaretters bivirkninger – her ses bl.a. lipid lungebetændelse.
Når denne bivirkning er på listen, kunne det da tænkes, at Charlotta Pisinger, også har gennemgået forskning der viser hvilke typer af væsker der, når de anvendes i e-cigaretter, kan forsage lipid lungebetændelse?
Forskning fra 2016 viser nemlig at Lipid lungebetændelse ikke er en bivirkning der kan sættes i forbindelse med e-cigaretter, når der anvendes e-væske beregnet til formålet.

SMOKE-IT mener det er under al kritik at medierne, og Charlotta Pisinger og TV2, vælger at tilbageholde vigtige oplysninger, der kan være afgørende for brugerne af e-cigaretters sikkerhed.

Hermed endnu en opfordring til at medier og myndigheder påbegynder et samarbejde med e-cigaretbranchens fagpersoner og eksperter.

Kontakter

Jeanett B. Andersen, kommunikationskonsulent

Jeanett@smoke-it.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Smoke-it

Smoke-it
Smoke-it
Erhvervsparken Klank 3
8464 Galten

http://www.smoke-it.dk

Følg pressemeddelelser fra Smoke-it

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Smoke-it

Hvem tager ansvar?30.9.2019 14:57:22 CESTPressemeddelelse

Sundhedsstyrelsen har udsendt en advarsel mod brugen af e-cigaretter. Umiddelbart er advarslen sket i kølvandet af seneste tilfælde af lungesygdomme i USA, lungesygdomme der har ført til 13 dødsfald, og som forbindes til brugen af e-cigaretter. Myndighederne i USA har nu endelig officielt meldt ud, hvad de mener er årsagen til de mange tilfælde af lungesygdomme. SMOKE-IT mener det er på tide, at myndighederne herhjemme tager ansvar!

Nu er det officielt og samarbejde bør indgås ASAP!24.8.2019 17:58:46 CESTPressemeddelelse

Mandag d. 19. august udsendte Smoke-It en pressemeddelelse vedr. artikler bragt hos hhv. Ekstra Bladet og DR. Artikler der advarede omkring brugen af e-cigaretter. Flere amerikanere er blevet indlagt med lungesygdomme. Det eneste patienterne havde tilfælles var tilsyneladende, at de alle havde brugt e-cigaretter før de blev syge. Nu har historien taget en ny og tragisk drejning. Det ”første” dødsfald blandt patienterne er netop blevet bekræftet. Kunne indlæggelserne og ikke mindst dødsfaldet være undgået?