YouSee

TV 2 Norge køber Xee-serierne 29 og Limboland

Del

De to danske tv-serier, 29 og Limboland, bliver vist på den digitale tv-kanal, TV 2 Sumo i Norge, hen over sommeren. Købet af de to danske serier er en del af et stærkere fokus på indhold til unge hos TV 2 Sumo.

YouSee har de seneste år produceret en række tv-serier til tv- og streamingkanalen Xee. Nu har TV 2 Norge, der er Norges største kommercielle kanal, købt de to første sæsoner af 29 og første sæson af Limboland. De to danske serier vil blive vist på den digitale tv-kanal, TV 2 Sumo, fra slutningen af juni.

”Vi synes, det er vigtigt at investere i kvalitetsindhold med en stærk dansk identitet til unge og er glade for, at vi nu også kan være med til at eksportere dansk kultur til udlandet. Både 29 og Limboland har været enormt populære serier, ikke mindst som streaming, og rammer virkelig de unge seere, som også Xee i høj grad henvender sig til,” siger Linda Etgar, chef for lokale produktioner hos Xee.

Hos TV 2 Sumo glæder man sig til at vise de danske serier, som man forventer vil blive godt modtaget af de norske seere.

”29 og Limboland passer perfekt ind i den nye bølge af ungt skandinavisk drama, som vi er overbeviste om, at et yngre norsk publikum vil finde både relevant og spændende. Serierne er lavet af unge talenter, der repræsenterer en ny lovende generation af historiefortællere,” siger Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2 Norge.

Sjov og skarp generationskritik
29 er en dansk dramady skabt, skrevet, udført og instrueret af Julie Rudbæk (32) og Jesper Zuschlag (32) med stærk inspiration i deres egen historier. De første fire sæsoner er vist – og ligger fortsat – på tv- og streamingkanalen Xee, mens produktionen af femte sæson er i gang.

I serien står de to venner og hovedpersoner, Julie og Jesper, i slutningen af ​​20'erne og stirrer ind i 30'erne og alle de spørgsmål om liv, kærlighed og arbejde, der følger med det.

Showet har modtaget ros og priser på den danske TV-festival, hvor den er kåret som bedste satire/comedy’ og ’bedste short form scripted ’ samt fået en Robert for bedste korte tv-serie.

Limboland, som både har upcoming talenter foran og bag kameraet, er skrevet og instrueret af den debuterende serieskaber Rikke Louise Schjødt, som fik ideen til serien, da hun vendte hjem til Danmark efter at have studeret fire år i New York.

Limboland er historien om tre veninder, Freja (Frederikke Dahl Hansen), Katrine (Emma Sehested Høeg) og Nadja (Angela Bundalovic), hvis liv bliver bundet sammen af løgne og intriger, fra det øjeblik de genforenes til en gymnasiereunion. De befinder sig alle i midt 20’ernes limboland, og kæmper hver især med at definere sig selv og skabe en identitet. 

Limboland fik gode anmeldelser i den danske presse, og blev af Politiken kaldt ’... tidens sjoveste og skarpeste generationskritik’.

Serier med noget på hjertet
Begge serier er produceret af Drive Studios og solgt til TV2 Norge via Nordisk Film Distribution, der glæder sig til at få endnu flere danske produktioner fra Xee ud til samarbejdspartnere i Skandinavien og internationalt.

“Der sker så mange spændende ting i seriemarkedet for tiden, og vi kan tydeligt mærke, at der i udlandet er en særlig stor efterspørgsel efter serier med noget på hjertet, der rammer en nerve i tiden. Både Limboland og 29 er fortalt af nye inspirerende stemmer, der har et attraktivt dansk og skandinavisk fingeraftryk,” udtaler Kenneth Wiberg fra Nordisk Film Distribution.

Kontakter

Billeder

Information om YouSee

YouSee
YouSee
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://yousee.dk/

Om YouSee
YouSee udbyder internet, mobiltelefoni og tv/streaming til mere end 3 mio. danskere. Hver dag forbinder de deres kunder via landets bedste 5G mobilnetværk, ligesom de giver flest danskere de højeste internethastigheder og leverer underholdning via markedets største tv/streaming-univers. YouSee er en del af Nuuday-koncernen.

Læs mere om YouSee på yousee.dk.

Følg pressemeddelelser fra YouSee

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra YouSee

YouSee skyder julen i gang med rå julespecial på actionserien ’2 Døgn’18.11.2021 08:09:00 CET | Pressemeddelelse

Mafiabosser og lejemordere er ikke det første, man tænker på, når nogen siger ”jul”. Det laver YouSee nu om på med den nye YouSee Original ’2 Døgn: Et juleeventyr’, der følger fætrene Otto og Christians færden i det kriminelle miljø på juleaftensdag. Med referencer til Kill Bill og Fight Club og et urbant julenummer af Carl Knast, ønsker YouSee at give deres bud på en anderledes julefortælling.

Stærkt cast og nyfortolkning af Ulige Numres ’Frit land’ i Xee’s forløber til actionserien ’2 Døgn’12.10.2021 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Nu starter optagelserne til den nye YouSee Original ’2 Døgn: Frit land’ med blandt andet Sebastian Bull, Gustav Giese, Alba August og Christopher Læssø på rollelisten. Miniserien foregår tre år før sæson 1 og følger karakteren Nicki Nørrebro og hans rejse mod at bevæge sig op i hierarkiet i den lokale bande på den københavnske Vestegn. Titlen er inspireret af sangen ’Frit land’ af Ulige Numre, der i serien optræder i en nyfortolkning mellem Carl Emil Petersen og Anders Trentemøller.

’Fantomforhold’: Se den hjertevarme tragikomedie om kærestesorger på Xee fra den 1. november7.10.2021 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Med humor og hjertevarme dykker den nye Xee-serie ’Fantomforhold’ ned i den svære hjertesorgs mange afkroge. Blandt de medvirkende er nye talenter som Anna Bruus og Anna Juul samt veletablerede skuespillere som Ann Eleonora Jørgensen, Kirsten Lehfeldt og Peter Plaugborg. Lydmor har lavet et originalt soundtrack til serien, som får premiere på Xee den 1. november.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum