Aarhus Art Convention

Tusser og graffiti indtager Aarhus

Del

Aarhus er i påsken, 22.-26. marts vært for Aarhus Art Convention 2016, hvor 150 internationalt kendte og respekterede graffiti-, tattoo- og streetart-kunstnere mødes med danske kolleger for at inspirere hinanden og se, hvad der rører sig i den verden, de repræsenterer.

Nysgerrige kan komme med på en kigger, hvor bl.a. 100 tatovører viser, hvad de kan, når de i deres stande tusser løs på kulturstedet Godsbanen i Aarhus Midtby. Den graffiti-elskende aarhusianske byggematador Olav de Linde lægger vægge til i bl.a. Frichsparken, hvor graffiti-kunstnere får frie hænder til at udfolde sig. De mange graffitikunstnere arbejder også i Gellerupparken i samarbejde med Helhedsplan Gellerup og på Godsbanen foran publikum under hele arrangementet.

 For folk som kender lidt til branchen vil navne som Mr Woodland (Tyskland), SobeKcis (Serbien), Fat Heat (Ungarn), Onur (Schweiz), Semor (Tyskland), CMPONE (Danmark), Adno (Rusland), Kurt Staudinger (Australien), Dave Tevenal (USA), Jamie Ris (Holland) og TOFI (Polen) nok vække begejstring. Derudover er kunstnere fra bl.a. Indonesien, Japan, Malaysia, Korea, Finland, Sverige, Norge, Litauen, Rumænien, Spanien, Portugal og Chile også på plads i Aarhus.


Der kommer desuden en masse andre lokale og internationale kunstnere samt kultur- og kunstinteresserede med, og besøgende gæster kan bl.a. se frem til kreative workshops, åbne foredrag som inddrager og udfordrer publikum, internationale kunstudstillinger og et nyt koncept i samarbejde med Food Maker, der hedder Food vs Art. Her fusionerer kunst, kultur og madkundskab. 'Food vs Art’ præsenterer bl.a. foredrag med Bjørn Madsen (køkkenchef hos Aros Foodhall), foredrag med Nicolas Jørgensen (køkkenchef på Restaurent Substans), forskellige kunst-installationer som omhandler madkultur, og workshops som aktiverer vores gæster.

Bag projektet står fire aarhusianere, som gerne vil gøre noget for kulturlivet i Aarhus – ikke mindst i forhold til kulturby 2017: Peter Birk, kunstner og ejer af det kreative fællesskab Grisk, Mark Wosgerau, som er tatovør og ejer af Sinners Ink på Randersvej og Frederik Rasbech og Atle Stehouwer der begge er iværksættere og konceptudviklere.

Det bedste ved at være medarrangør af Aarhus Art Convention er følelsen af, at vi gør noget godt for byen. Jeg håber, at Aarhus Art Convention kan være med til at sætte fokus på Aarhus i udlandet og samtidig geare os frem mod Kulturhovedstad 2017.”, siger Frederik Rasbech.

”Som tatovør har jeg efterhånden været til mange tattoo conventions. De fleste minder meget om hinanden og henvender sig kun til tatovører og tattoo interesserede. Det kan hurtigt blive lidt kedeligt for publikum. Aarhus Art Convention fusionerer derimod forskellige genrer og skaber fokus på kunsten i sig selv. Det skaber en fantastisk atmosfære af kreativitet, fællesskab og inspiration, som både smitter af på vores besøgende gæster og på vores kunstnere.”, siger Mark Wosgerau

Åbningstider:

Torsdag 24/3: 12.00-23.00

Fredag 25/3: 12.00-23.00

Lørdag 26/3: 12.00-22.00Billetter kan købes ved indgangen til Den Rå Hal på Godsbanen eller via www.aarhusartconvention.com og www.billetnet.dk

Til redaktionen: I er selvfølgelig meget velkomne på Godsbanen eller Frichsparken/Gellerup, hvis I kunne tænke jer at lave en reportage. Kontakt undertegnede i forbindelse med spørgsmål eller interviewaftaler. 

Kontakt: Frederik Christian Rasbech - 51200483

Referencer og artikler fra 2014 og 2015:
http://jyllands-posten.dk/aarhus/kultur/article6800715.ece
http://www.aarhusportalen.dk/det-sker-nyhed.asp?AjrDcmntId=38520
http://stiften.dk/kultur/graffitifestival-satte-sit-praeg-paa-bybilledet
http://stiften.dk/aarhus/naar-tatoveringer-bliver-til-kunst
http://stiften.dk/kultur/aarhus-art-convention-er-i-fuld-gang
http://www.tv2oj.dk/artikel/250895:Aarhus--Tomme-vaegge-er-hans-laerred
http://www.tv2oj.dk/artikel/251078:Aarhus--Tattoo-kunst-paa-Godsbanen
http://www.tv2oj.dk/arkiv/2015/4/1?video_id=56432&autoplay=1
http://spotted.stiften.dk/gallerier/aarhus-art-convention
http://spotted.stiften.dk/gallerier/aarhus-art-convention-2-april
http://spotted.stiften.dk/gallerier/aarhus-art-convention-5-april
http://stiften.dk/aarhus/tattoo-festival-faar-madkunst-paa-programmet

Billeder

Information om Aarhus Art Convention

Aarhus Art Convention
Aarhus Art ConventionFølg pressemeddelelser fra Aarhus Art Convention

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.