Tusindvis trodsede varmen og samlede ind til kræftsagen – indsamlingen fortsætter digitalt

På en smuk, rekordvarm sommerdag var tusindvis af danskere fra hele landet på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses årlige landsindsamling.
- Vi er så taknemmelige over den imponerende indsats, foreningens frivillige har ydet. Og vi er lykkelige over den positive modtagelse og folkelige opbakning fra danskerne, som indsamlerne har mødt. Det betyder uendeligt meget, at så mange frivillige trods alt valgte at bruge deres søndag på at samle ind til kræftsagen. Og ikke mindst at alle, der var hjemme og åbnede døren, var så imødekommende, siger direktør i Kræftens bekæmpelse, Jesper Fisker.
Håndsprit og mundbind med på ruten
Normalt ligger landsindsamlingen i foråret, men på grund af corona blev årets indsamling skubbet til august. Det har betydet, at planlægningen måtte starte forfra, og Kræftens Bekæmpelse har måttet udtænke nye løsninger og indrette alt på en coronasikker måde i en tid, hvor forholdsreglerne løbende har forandret sig.
- Mine døtre og jeg samlede ind med mundbind. Dem, som bemærkede det, havde kun positive kommentarer, fortæller Jesper Fisker.
For at coronasikre landsindsamlingen bedst muligt blev alle indsamlere nemlig sendt på gaden med håndsprit og mundbind. Og udlevering og aflevering foregik i mindre grupper.
- Det er en ekstraordinær og fantastisk indsats, der i år blev ydet fra alle involverede. Det har krævet mange kræfter gentænke hele indsamlingen, planlægge den på ny og finde coronasikre løsninger. De mange indsamlere og frivillige, som har doneret deres tid, og alle dem, som har givet et bidrag, gør en fundamental forskel for kræftsagen, siger Jesper Fisker.
Færre indsamlere på gaden
Flytningen af indsamlingen kombineret med hedebølge og corona har betydet, at der var langt færre indsamlere på gaden, end der plejer, ligesom langt færre var hjemme i det varme vejr. Og det vil formentligt resultere i et lavere indsamlingsresultat end tidligere år, forudser Jesper Fisker.
Men som noget nyt har Kræftens Bekæmpelse i år lanceret en digital indsamling på Facebook, som fortsætter den næste uges tid. Det er også muligt at donere via Mobile Pay 93 80 00.
Visse steder af landet, som f.eks. Aarhus og Silkeborg, hvor smittetrykket er højt, har man helt droppet de fysiske indsamlinger og sadlet om til digitale indsamlinger i stedet.
Der er i skrivende stund er cirka 2500 indsamlere i gang på Facebook.
Brug de digitale muligheder
Jesper Fisker opfordrer danskerne, som ikke har mødt en indsamler i dag, til at benytte de nye digitale donationsmuligheder.
- Kræft holder ikke pause under corona, og kræft er samtidig den sygdom, som flest danskere dør af. Så der er hårdt brug for de indsamlede midler. Derfor håber jeg, at alle som har lyst til at støtte kræftsagen, vil donere i år. Det er vigtige bidrag, som er med til at bane vejen for, at færre får kræft, og at flere overlever og har et godt liv efter sygdommen, siger Jesper Fisker.
Ud over at donere via Facebook, kan man også donere beløb via MobilePay, sms og bankoverførsler.
De indsamlede penge er med til at gøre en stor forskel for kræftsagen – kun 3 procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter kommer fra det offentlige – resten af pengene kommer fra danskerne.
Kræftens Bekæmpelse forventer at resultatet fra årets landsindsamling bliver offentliggjort fredag den 21. august 2020.
FAKTA OM LANDSINDSAMLINGEN:
- Kræftens Bekæmpelses landsindsamling er den første store indsamling, der gennemføres efter corona-nedlukningen.
- Tusindvis af indsamlere var ude med indsamlingsbøtterne i dag.
- Den digitale indsamling fortsætter.
- Sidste år blev der indsamlet 35,3 mio. kr.
- Som noget nyt kører landsindsamlingen også som digital indsamling på Facebook den næste uge.
- Det endelige resultat ventes offentliggjort d. 21. august
- De indsamlede penge er med til at gøre en stor forskel for kræftsagen. For hver 100 kr. af indsamlingens overskud går 62 kr. til forskning i kræft, 19 kr. til patientstøtte, 16 kr. til forebyggelse af kræft og 3 kr. til administration.
- Kun 3 pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter kommer fra det offentlige.
Kontakter
Kontakt
Presse- og kommunikationsrådgiver
Arne Notkin
35 25 74 00
Billeder
Information om Kræftens Bekæmpelse
Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Ny rekord: Over 400.000 mennesker i Danmark lever med og efter kræft25.6.2025 06:00:10 CEST | Pressemeddelelse
For mange er senfølger invaliderende - klinikker skal forbedre livskvaliteten.
Nye tal: 6 ud af 10 danskere bliver solskoldet på ferien22.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Vi beskytter os ikke godt nok mod solen, når vi rejser sydpå, viser ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse.
Nye beregninger bør genstarte debat om dyrere cigaretter7.6.2025 09:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny analyse viser, at dyrere cigaretter koster staten langt mindre end hidtil antaget.
Nye tal: 4 ud af 10 forældre har svært ved at blande sig i deres teenagers alkoholvaner6.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Men det betaler sig, for forskning viser, at aftaler om alkohol virker.
Rejsegilde i Nuuk: Kræftpatienter i Grønland får deres eget hus31.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt rådgivningshus skal give kræftramte i Grønland tryghed og viden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum