BabySamBabySam

Tusindvis af gratis julegaver til børn skal aflaste stigende antal sårbare familier

Del

Nyt landsdækkende initiativ vil hjælpe sårbare småbørnsfamilier med gratis julegaver. Der er godt 64.000 fattige børn i Danmark [1], og konsekvenserne af pandemien har ramt udsatte familier ekstra hårdt både økonomisk og socialt. Dansk NGO melder om 60 % stigning i henvendelser om hjælp fra familier. Især op til julen. Det skal gratis julegaver fra virksomheder afhjælpe.

Vores Jul initiativfoto
Vores Jul initiativfoto

København, den 9. november 2020 – KFUM’s Sociale Arbejde og BabySam lancerer i dag et nyt fælles initiativ ’Vores Jul’, der skal samle midler ind til gratis julegaver til de mange småbørnsfamilier, der er blevet klemt efter et ekstremt 2020. Julegaverne har en værdi af 500 kr. Virksomheder og privatpersoner opfordres til at være med, så man kan dele så mange gratis julegaver ud som muligt. Målet er at nå de mange tusinder af danskere, der hvert år ansøger om at få julehjælp fra forskellige organisationer – data fra 2019 peger på op mod 45.000[2] – men grundet begrænsede midler ikke får det bevilget. Nye tal fra KFUM’s Sociale Arbejde viser desuden, at behovet er ekstra stort i år. Flere danske virksomheder har allerede meldt sig på banen med støtte på op til 100.000 kr., herunder børnetøjsvirksomheden Brands4kids, som blandt andet står bag børnetøjsmærkerne CeLaVi, Minymo, Pippi, Enfant og Fixoni. BabySam donerer selv 250.000 kr. til Vores Jul initiativet.

2020 har rystet mange børnefamiliers fundament

Ifølge tal fra VIVE[3], Det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd, er godt 4 % af danskerne udsatte, og godt 18 % af danskerne er i risikozonen. I reelle tal taler vi om knap en million danskere, der lever i en udsat livssituation eller på kanten af samfundet. Hos KFUM’s Sociale Arbejde, der er en af Danmarks største sociale diakonale organisationer, ser man et markant skifte i udviklingen i 2020. Flere danskere er gået fra at være i risikogruppen til at være ramt af en mere kompleks udsathed. Især småbørnefamilierne har været hårdt ramt af konsekvenserne af pandemien. Interessen for KFUM’s Sociale Arbejde familierettede hjælpeindsatser er steget godt 60 % i 2020 ift. 2019.

”2020 har været er hårdt år på mange måder, men nu begynder vi for alvor at se konsekvenserne. Flere og flere småbørnsfamilier, som ikke normalt opfattes som udsatte, kontakter os om hjælp. Jeg frygter, at vi står med et stort mørketal på, hvor mange udsatte vi egentlig har i Danmark i dag, og hvem de er. Initiativet med BabySam giver os mulighed for at sikre, at mange flere familier får et frirum til jul. Vi håber, at både danskerne og flere virksomheder vil bakke op,” siger Michael Aagaard Seeberg, udviklingsleder fra KFUM’s Sociale Arbejde.

Der er ikke nok julehjælp at hente i år

Hos BabySam, der er Danmarks største kæde af udstyr & rådgivning til småbørnsforældre, vækker billedet fra KFUM’s Sociale Arbejde genklang med udsagn BabySam har fået fra forældre. Det affødte en nysgerrighed på problemets omfang og efter en lang proces med dialog med en række NGO’er og virksomheder, tog BabySam kontakt til KFUM’s Sociale Arbejde for at se om ikke man sammen kunne finde en måde at hjælpe de mange sårbare småbørnsfamilier på. Løsningen blev julegave-initiativet som lanceres i dag:

”Der findes allerede mange gode tiltag, hvor man kan få julehjælp, men efter at have undersøgt det nøje, og talt med KFUM’s Sociale Arbejde og deres eksperter, er det tydeligt, at det slet ikke rækker i år. Vi kan ikke trylle hverdagen tilbage som den var, men vi kan måske være med til at skabe et lille lysglimt i julen for en masse småbørnsfamilier – og derigennem skabe en tro på, at 2021 bliver en ny start for dem,” siger Kenneth Nørgaard, adm. dir. i BabySam.

Vores Jul er en åben invitation til hele Danmark

KFUM’s Sociale Arbejde og BabySams gratis julegaveinitiativ er åbent for alle. Du kan støtte initiativet både som privatperson, eller som virksomhed, og derved sikre, at flest mulige sårbare småbørnsfamilier får en gratis julegave i år. Der er en stående åben invitation. Som privatperson kan du donere penge direkte til initiativet via en onlineindsamling på MobilePay, eller du kan støtte gennem køb af udvalgte produkter eller julegaveindpakning i BabySams butikker i hele landet i november og december. Alle pengene konverteres til gratis julegaver. Som virksomhed kan man støtte initiativet ved at donere gaver eller penge. BabySam donerer selv en kvart million til projektet.

Én af de virksomheder, der allerede har takket ja til den åbne invitation, er modevirksomheden Brands4kids. Virksomheden donerer midler til en værdi af 100.000 kr. til ’Vores Jul’ initiativet.Brand4kids ser det som helt naturligt at hjælpe de småbørnsfamilier, der er kommet i klemme, når man er en stor en del af økosystemet omkring familierne herhjemme – og håber, at flere virksomheder, som dem selv, vil bidrage til juleinitiativet.

”For de fleste eksisterer fattigdom jo ikke i Danmark, og vi mangler ikke noget set i forhold til andre udsatte lande i verden” fortæller Erik Andreæ, der er ejer af Brands4kids og fortsætter: ”Dog ser vi jo desværre, at der er mange familier, som har svært ved at få økonomien til at hænge sammen op til ferier og højtider, og netop børnefamilier har vores interesse. Vi ønsker om muligt at gøre en forskel for de familier, som har glæde af et tilskud til hverdagens udgifter. Jo flere, vi er, jo flere kan vi hjælpe, så ved at gå forrest håber, vi også at kunne motivere andre virksomheder til at deltage i projektet og give børnefamilierne en bidrag netop i år”.

Du kan søge om julegaver til din familie i dag

På initiativets hjemmeside www.babysam.dk/voresjul kan sårbare småbørnsfamilier fra i dag ansøge om gratis julegaver fra kædens butikker. Hvis din virksomhed vil hjælpe, så læs mere om hvordan på www.babysam.dk/voresjul/erhverv. Det har legetøjsvirksomheden, Oxybul, gjort og donerer 5 kr. for hvert solgt Oxybul-legetøj i BabySams butikker i november og december.

Der kan søges om gratis julegaver fra uge 46 til og med uge 50, 2020. Julegaverne kommer i form af gavekort til en værdi af 500 kr., der kan indløses i en af BabySams butikker til og med 24. december 2020. Du kan finde nærmeste butik på www.babysam.dk

-o-

Faktaboks

Sådan kan du modtage, eller støtte initativet og sikre gratis julegaver til såbare familier:

  • Har du, og din familie, ekstra svært ved at få hverdagen og økonomien til at hænge sammen, kan I ansøge om hjælp til en gratis julegave til en værdi af 500 kr. på www.babysam.dk/voresjul. Deadline for ansøgning er 13.12.2020
  • Der kan ansøges om én julegave pr. barn i familien
  • Julegaven hentes og indløses i din nærmest BabySam butik – og kan enten bruges direkte i butikken, eller udbetales. Bruges det i BabySam giver butikken yderligere 20 % rabat på alt
  • Doner som virksomhed på www.babysam.dk/voresjul/erhverv
  • Doner som privat via www.babysam.dk/voresjul eller direkte via MobilePay 963056
  • Få pakket dine julegaver ind i BabySams julepapir – beløb går ubeskåret til julegaver
  • Støt KFUM’s Sociale Arbejde på www.kfumsoc.dk/stoet
[1] Tal fra Arbejdernes Erhvervsråd, 2018
[2] Frelsens Hær modtog i 2019 11.000 ansøgninger, hjalp 8.000. Mødrehjælpen modtog 39 % flere ansøgere i 2019. https://www.frelsenshaer.dk/op-mod-11-000-ansoegninger-om-julehjaelp/ og https://moedrehjaelpen.dk/forside/nyheder/39-flere-har-ansoegt-om-julehjaelp-hos-moedrehjaelpen/ og Dansk Folkehjælp modtog i 2019 flere end 45.000 henvendelser og kunne hjælpe 11.000. https://www.folkehjaelp.dk/frivilligt-socialt-arbejde/julehjaelp/
[3] Fællesskabsmåling, 2019
 
 

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt:

BabySam, Majken Bramstrup, Head of Brand, CSR SoMe & PR – Tlf.: 6094 3323

KFUM’s Sociale Arbejde, Pernille Gerner Gravesen, Digital Kommunikationskonsulent – Tlf.: 2337 9086

Billeder

Vores Jul initiativfoto
Vores Jul initiativfoto
Download
Kenneth Nørgaard, CEO i BabySam med dine børn
Kenneth Nørgaard, CEO i BabySam med dine børn
Download
Michael Aagaard Seeberg, udviklingsleder fra KFUM’s Sociale Arbejde
Michael Aagaard Seeberg, udviklingsleder fra KFUM’s Sociale Arbejde
Download
Vores Jul kampagnemateriale inkl. MobilPay nummer
Vores Jul kampagnemateriale inkl. MobilPay nummer
Download
Erik Andreæ, CEO Brands4kids
Erik Andreæ, CEO Brands4kids
Download
Download

Links

Information om BabySam

Om KFUM’s Sociale Arbejde

KFUM’s Sociale Arbejde hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer, fx ensomme, hjemløse, psykisk sårbare, mennesker i misbrug og fattigdom samt andre, som står udsat. Vi er en af Danmarks største sociale diakonale organisationer med omkring 160 institutioner og sociale tilbud. Læs mere på KFUMsoc.dk.

Om BabySam

BabySam er en Dansk familieejet virksomhed der blev etableret i 1973. Med 30 detailbutikker og en populær online shop, er BabySam Danmarks største kæde med babyudstyr. Virksomhedens 450 medarbejdere tilbyder kunderne personlig rådgivning med ansvarlighed og faglighed i højsædet, og BabySam er derudover blandt de største leverandører til landets offentlige institutioner og dagplejesektoren, ligesom virksomheden ejer Odder Barnevognsfabrik.

Om Brands4kids

Brands4kids A/S er en af Danmarks ældste børnetøjsvirksomheder etableret i 1946. Fokus har altid været rettet mod design, udvikling og salg af baby- og børnetøj til børn i alderen 0-14 år. Brands4kids A/S står bag mærkerne Pippi, CeLaVi, Minymo, Creamie, Enfant, Fixoni og Nordic Label. I dag er Brands4kids A/S en af de største indenfor baby-og børnetøj i Danmark og mærkerne sælges blandet andet i BabySams forretninger landet over samt andre faghandelsforretninger.

 

Følg pressemeddelelser fra BabySam

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.