Kræftens Bekæmpelse

Tusindvis af frivillige samler i dag ind til kræftsagen

Del

I dag går 28.000 indsamlere på gaden for at støtte op om kampen mod kræft. Stort set alle danske husstande får besøg af en indsamler, men kun hos halvdelen er der nogle hjemme. Hvis ikke du er hjemme, kan du støtte indsamlingen via Swipp, Mobilepay eller SMS.

Fra morgenstunden går frivillige i gang med at uddele indsamlingsbøsser, tasker og foldere til de 28.000 indsamlere, der fra kl. 10.00 vil gå rundt i landet for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Penge, der skal bruges på at forebygge kræft, forske i kræft og støtte kræftpatienter og deres pårørende.

Dorthe Crüger, formand for Kræftens Bekæmpelse, glæder sig til at møde danskerne på sin indsamlignsrute:

- Jeg håber, at vi får en rigtig god indsamling. For selv om der er mange indsamlinger til forskellige gode formål og danskerne gennem årene har været enormt generøse omkring kræftsagen, så er der stadig meget mere at gøre. Vi er blevet rigtig dygtige til at behandle kræft, og der sker hele tiden fremskridt. Men stadig flere danskere rammes af kræft, og derfor er der behov for mere forebyggelse, forskning i bedre og mere skånsom behandling og støtte og hjælp til de mennesker, der rammes. Så alle bidrag tæller – store som små, siger Dorthe Crüger.

Sundhedsministeren samler også ind

I Birkerød går Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) også fra dør til dør og samler ind, hvilket hun har gjort i flere år:

- De fleste danskere kender én, der er blevet ramt af kræft, og desværre betyder det jo, at de også kender til de alt for alvorlige og voldsomme følger, som sygdommen har. Det er derfor enormt positivt at så mange danskere støtter op om kampen mod kræft ved at gå på gaden og samle ind i dag, og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at når vi danskere står sammen om en sag som denne, så betyder det noget, siger Sophie Løhde. 

Sophie Løhde er ikke den eneste politiker, der støtter landsindsamlingen. I Brøndbyvester går borgmester Kent Max Magelund (S) sammen med Mattias Tesfaye (S), mens folketingspolitiker Mette Abildgaard (K) står for at arrangere indsamlingen i Brædstrup. Mette Abildgaard bærer stadig titlen som den yngste indsamlingsleder nogensinde. Hun var kun 15 år, da hun for 12 år siden sagde ja til det frivillige job. 

Din støtte gør en forskel

Stort set alle danske husstande i Danmark får i dag besøg af en indsamler, og hvert bidrag er med til at gøre en forskel. For hver 100 kroner, der samles ind til landsindsamlingen, går de 60 kroner til forskning, 20 kroner til patientstøtte og 14 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste 6 kroner går til administration.

Hvis man ikke er hjemme, når indsamleren kommer forbi, kan man støtte via Mobilepay, Swipp eller SMS eller girokort.

Nøgleord

Kontakter

Charlotte Taarnhøj Dahlstrøm 26 78 78 38

Billeder

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Brun for enhver pris: 6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft2.10.2018 06:00pressemeddelelse

Solariebrug er kræftfremkaldende, og jo yngre du er, jo farligere er det. Men hvis vi vil have unge til at lade være med at gå i solarium, er det ikke nok at fortælle dem, at det er sundhedsskadeligt. Det ved de fleste nemlig godt, viser en ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne. Solkampagnen efterlyser fokus på, at modermærkekræft er en meget alvorlig sygdom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum