Gjensidige Forsikring

Tusindvis af børn ender på skadestuen hvert år: Forældre er uvidende om børns forsikring i daginstitutioner

Del

Hvert år ender omkring 4000 børn på skadestuen efter uheld på legepladser i daginstitutioner, men samtidig er flere end hver tredje forældre uvidende om, at deres barn ikke er dækket af en forsikring, viser en ny undersøgelse.

I denne uge bliver legepladser på landets skoler og institutioner igen fyldt med larm fra glade og legende børn efter en velfortjent sommerferie. 

Men med de mange glade og legende børn følger også risikoen for uheld, hvilket ifølge tal fra Sundhedsdatastyrelsen hvert år fører til, at over 4000 børn kommer så slemt til skade på legepladser i landets daginstitutioner, at de må søge behandling på skadestue.  

Men på trods af de mange behandlingskrævende skader blandt børn, hersker der stor forvirring blandt danske forældre om, hvorvidt deres børn egentlig er dækket af en ulykkesforsikring.  

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.  

Her svarer hele fire ud af ti, at deres barn er dækket af en kollektiv ulykkesforsikring af det offentlige, når det er i skole eller institution. Men den ordning blev afskaffet i 2012, hvor det i stedet blev den enkelte forælders ansvar at sørge for en ulykkesforsikring til deres barn.  

Og den store uvidenhed på området kommer bag på Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige. Han håber derfor på, der kan komme større klarhed omkring reglerne for børns forsikringsdækning, når de er i skole og institution.  

"Selvom det er ti år siden, reglerne blev ændret, er der tilsyneladende stadig mange forældre, der tror, deres børn er dækket på samme måde, som de selv var, da de var børn. Og da det er samtidig mit klare indtryk, at forældrene i høj grad gerne vil have, at deres børn er ordentlig dækket ved ulykker og skader, er det vigtigt at få oplyst dem," siger Henrik Sagild, der peger på en række situationer, hvor forsikringen kan være en enorm hjælp.  

"Det sker heldigvis ikke ofte, at børn kommer så alvorligt til skade, at det fører til langvarige mén, men eksempelvis tandskader kan vise sig at blive komplicerede på længere sigt, ligesom en række alvorlige uheld kan føre til behov for støtte og hjælpemidler i hverdagen, og her kan en ulykkesforsikring være en enorm hjælp," siger han. 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i maj og juni 2022 blandt 1528 repræsentativt udvalgte danskere.

Er dit barn dækket af en kollektiv ulykkesforsikring, når det er i skole/institution? 

Ja 

36.8% 

Nej 

24.3% 

Ved ikke/ønsker ikke at svare 

38.9% 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum