Lolland Kommune

Tusinder af børn på skolevejene

Del

I de kommende uger begynder tusindvis af børn i skole rundt omkring i landet, og med kampagnen ”Børn på vej” vil 93 kommuner, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden minde alle trafikanter om at passe godt på børnene. Forældrene får også hjælp til at klæde børnene på, så de bliver mere sikre i trafikken.

Langs skolevejene i Lolland Kommune og i 92 andre kommuner vil der i den kommende måned være skilte med teksten ”Børn på vej”. Det er et synligt bevis på, at sommerferien nu er ved at være slut, og at tusindvis af mindre og større børn igen færdes til og fra skole hver dag. Det stiller krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.

”Vi håber, at kampagnen får trafikanterne til at være mere opmærksomme og sænke farten, så børnene kan komme sikkert til og fra skole. Samtidig vil vi gerne minde forældrene om, hvor vigtigt det er at øve trafiksikkerhed med deres børn, så de bliver gode til at passe på sig selv,” siger vejtekniker i Lolland Kommune Henrik Egholm.

Udover skiltene, der skal få trafikanterne til at vise ekstra hensyn, gennemfører politiet i hele landet også en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.

Men kampagner og politikontrol gør det ikke alene. Det er også vigtigt, at forældrene har lært deres børn, hvad de skal være opmærksomme på i trafikken, og hvordan de passer på sig selv.

Gør dit barn klar til trafikken

Som noget nyt tilbyder kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden derfor i år en håndsrækning til forældrene, så de kan blive bedre klædt på til at lære børnene, hvordan man færdes sikkert i trafikken.

Som forælder kan man have mange spørgsmål. For eksempel om, hvornår barnet er klar til at gå alene i skole, og om hvordan man får sin teenager til at spænde cykelhjelmen.

På hjemmesiden www.sikkertrafik.dk/mitbarn kan forældre tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder. På den måde får forældrene løbende hjælp til at sætte fokus på de vigtigste områder, der kan være med til at sikre, at barnet er klædt bedst muligt på til at klare sig i trafikken.

”Forældrene spiller en meget vigtig rolle i forhold til børns adfærd i trafikken. Børnene lytter til dem og ser dem som rollemodeller. Vi får også mange spørgsmål fra forældre om, hvordan man gør det bedst muligt. Derfor hjælper vi nu med at give et overblik og tilbyde gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder,” siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Gode råd til forældre

Få gode trafikråd målrettet dit barns alder på https://www.sikkertrafik.dk/forældre

Tilmeld dig et gratis nyhedsbrev fra Rådet for Sikker Trafik, så du løbende får gode råd i din indbakke tre til fire gange om året på www.sikkertrafik.dk/mitbarn

Om kampagnen ”Børn på vej”

Bag kampagnen ”Børn på vej” står 93 kommuner, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. 

Kommunerne sætter skilte op langs skolevejene med teksten ”Børn på vej” og uddeler kampagnepakker til skolerne, så det bliver lettere at undervise børn og unge i sikker adfærd i trafikken. Kampagnen varer fra uge 33 til og med uge 36. Politiet gennemfører kontrol på skolevejene i ugerne 32 og 33.

Nøgleord

Kontakter

Henrik Egholm
Vejtekniker, Park og Vej, Lolland Kommune
Tlf. 21 48 06 02

Rosa Nissen
Projektleder, Rådet for Sikker Trafik
Tlf. 61 65 04 43

Jeppe Gudmandsen
Pressemedarbejder, Rådet for Sikker Trafik
Tlf. 28 11 58 63

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Invitation til fyraftensmøde om udvikling af ambassadørkorps22.1.2019 06:00:00Pressemeddelelse

Lolland Kommune har i efteråret 2018 igangsat bosætningskampagnen ”Lolland Lever Livet” som led i byrådets ønske om at skabe øget fokus på bosætning. Kampagnen skal fortælle de gode historier om attraktive boliger, fantastisk natur og stærkt fællesskab på Lolland, men de bedste ambassadører er dog borgerne selv, og derfor inviterer Lolland Kommune til et fyraftensmøde om udviklingen af et ambassadørkorps.

Barnets tarv lægges til grund for tvangsadoptioner18.1.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Børne- og socialministeren har 16. januar 2019 afgivet svar på folketingmedlems Karin Nødgaards §20-spørgsmål om tvangsadoptioner i Lolland Kommune med henvisning til en artikel på dr.dk den 19. december. Spørgsmålet kan give indtryk af, at tvangsadoptioner i Lolland Kommune sker ud fra økonomiske hensyn og ikke barnets tarv. Det er ikke korrekt, som Lolland Kommune også gjorde opmærksom på samme dag, som artiklen blev bragt på dr.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum