Guldborgsund Kommune

Turistkontorerne bliver i Nykøbing F. og på Marielyst de kommende år

Del

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har besluttet at forlænge den nuværende organisering af turismeservice med turistkontor i Nykøbing F. og Marielyst samt infocaféer i Nysted, Sakskøbing, Stubbekøbing og Gedser i 2021 – 2022.

De nuværende samarbejdsaftaler, der handler om placering af turistkontorer i Guldborgsund Kommune, udløber ved udgangen af 2020. Derfor skulle Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget ved gårsdagens møde tage stilling til den fremtidige organisering af turismeservice i Guldborgsund.

Her besluttede udvalget at forlænge den nuværende organisering med turistkontorer i Nykøbing F. og Marielyst og infocaféer i Nysted, Sakskøbing, Stubbekøbing og Gedser, der er drevet af frivillige.

¨Vores fire lokale infocaféer drives af frivillige ildsjæle med et stærkt lokalt kendskab, der virkelig brænder for at fortælle om deres lokalområde. Det er et godt initiativ som er vigtigt, at vi støtter op om. Derfor har vi valgt at fortsætte den nuværende organisering og fastholde at afsætte midler til at drive infocaféerne, ¨ udtaler formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse.

Brian Lindorf Hansen, der er destinationschef for Visit Lolland-Falster, ser også fordele i den nuværende organisering, som er en koordineret indsats, der understøtter synergien mellem øerne.

¨Det er en god mulighed for at sende vores gæster rundt på hele Lolland-Falster og hjælpe dem med at få øje på alt det dejlige, vi kan tilbyde rundt om på øerne – fx gøre vores gæster i Maribo opmærksomme på, at de også kan køre en tur til Falster og besøge Krokodille Zoo eller shoppe i Nakskov, selvom de holder ferie i Nykøbing, ¨ siger Brian Lindorf Hansen.

Baggrund
I 2019 godkendte Kultur Fritid og Bosætningsudvalget at den ovenstående turistformidling gennem turistbureauer og infocaféer blev overført til Visit Lolland Falster fra 2020, der siden da har varetaget samarbejdsaftalerne.

Turistkontorerne understøtter udvalgets mål om, at understøtte turisme som det fremgår af strategien for 2019-2022.

Kontakter

Brian Lindorf Hansen
Destinationschef, Visit Lolland-Falster
24468208
blh@visitlf.dk

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum