Turbine Forlaget A/S

Tunesisk hækling til kvinder i alle aldre

Del
Helle Kampp Mathorne præsenterer 17 opskrifter på alt fra elegante sommertoppe til mere vinterlige sweatre i bogen Tunesisk hækling til alle årstider.
Bogens forside viser en af bluserne fra bogen.
Bogens forside viser en af bluserne fra bogen.

Tunesisk hækling, der også kaldes hakning, er en kombination af strik og hækling. Teknikken kommer fra Nordafrika, Centralasien herunder Afghanistan og Mellemøsten, og tog Helle Kampp Mathorne med storm, da hun stødte på den første gang og tænkte: ”Wauw, hvis du kan samle de to verdener – strik og hækling – så er der jo uanede muligheder for nye design.”

Nye design er der kommet ud af fascinationen, for teknikken kan bruges til at skabe både et kompakt og stofligt udtryk og til et florlet og luftigt udseende. Bluse med v-hals og bluse med striber. Nederdele, lange trøjer og rullekravesweater. Flere af designene har fået et legende twist af strikkede og hæklede kanter.

Alle 17 opskrifter findes i størrelserne 36-46. Sværhedsgraden varierer, så både begynderen og den øvede kan være med. Mange af teknikkerne forklares pædagogisk i trin-for-trin billeder bagerst i bogen.

Helle Kampp Mathorne er uddannet håndarbejdslærer fra Hellerup Håndarbejdsseminarium og har i forskellige regi undervist og afholdt workshops inden for både syning og garn. Hun har desuden i en årrække lavet design til Alt og Håndarbejde og Kreativ strik. Tunesisk hækling til alle årstider er hendes første bog.

Fakta om bogen:

Titel: Tunesisk hækling til alle årstider
Forfatter: Helle Kampp Mathorne
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740668575
Sidetal: 182
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 27. januar 2023

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside viser en af bluserne fra bogen.
Bogens forside viser en af bluserne fra bogen.
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Brug de vildt sunde urter17.3.2023 10:00:00 CET | Pressemeddelelse

VILDT SUNDT hylder de mange magiske, interessante og spiselige planter, der findes, og inviterer dig til at opleve, hvad et drys af urternes magi kan gøre for en ret og ikke mindst dit velbefindende. Michelle Faust Lang Berthels har en ufattelig stor og varm begejstring for planter, urter og krydderier og mener, at det aldrig er for sent at gå på opdagelse i naturens eget skatkammer. Derfor har hun skrevet "Vildt sundt," der kombinerer urtehåndbog og kogebog.

Danske udvandrere kæmpede i krigen i Sydafrika3.3.2023 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

I slutningen af 1800-tallet drog danskere og andre skandinaver til Sydafrika, som følge af de omfattende guld- og diamantfund i landet, i håbet om at skabe en bedre tilværelse. Udvandrerne kom i klemme i en konflikt, der udviklede sig til Den Anden Boerkrig, og deres dramatiske historie er ikke tidligere blevet samlet og fortalt. Det gør historiker Peter Agerbo Jensen nu noget ved med bogen "I Krig under Sydkorset."

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum