Beskæftigelsesministeriet

Tryghed styrket i dagpengesystemet

Del

Et flertal i Folketinget har vedtaget et lovforslag, der blandt andet gør det muligt at få tillæg til dagpengene under de første tre måneders ledighed. Dermed styrker man trygheden for ca. 1,5 mio. lønmodtagere.

Fremover skal det være muligt at få op til 23.000 kroner i dagpenge under de første tre måneders ledighed. Det blev vedtaget torsdag af et flertal i Folketinget.

Lovforslaget L 173 udmønter dele af den brede politiske aftale Hurtigere i job, et stærkere arbejdsmarked, investeringer i fremtiden og innovative virksomheder, der blev indgået i januar.

Ud over muligheden for at hæve den maksimale dagpengesats under de første tre måneders ledighed er det besluttet, at satsen for dimittender bliver sat ned efter tre måneders ledighed, og dimittenddagpengeperioden forkortes fra to til et år. Endelig bliver der indført et sprogkrav for dimittender, der ikke har en tilknytning til det danske arbejdsmarked.

Lovforslaget vil på grund af forligsbindinger træde i kraft efter et valg.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg er virkelig glad for, at vi får investeret så markant i dagpengesystemet. Det er mig bekendt første gang i mere end 40 år, og det har været en vigtig prioritet for regeringen. Cirka 1,5 mio. hårdtarbejdende lønmodtagere vil opleve en større tryghed, hvis de skulle miste deres arbejde.

- Når loven træder i kraft, skaber vi en bedre og mere fair balance i dagpengesystemet, end hvad tilfældet er i dag. Det, mener jeg, er afgørende for fortsat at have et trygt, solidarisk og attraktivt system, som lønmodtagerne vil bakke op om. Det har krævet prioriteringer, men aftalen er en vigtig fremtidssikring af den unikke danske model.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 202230.6.2022 08:12:13 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2022 var der 71.300 ledige. Det er en stigning på 800 personer i forhold til måneden før. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu på 2,5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - For første gang længe ser vi nu en lille stigning i ledigheden. Det ændrer dog ikke ved, at ledigheden fortsat er helt i bund og beskæftigelsen er rekordhøj. Det er der al mulig grund til at glæde sig over. Ikke mindst på vegne af de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som er kommet med i det arbejdende fællesskab. - Selvom dansk økonomi står virkelig stærkt, er det ikke til at komme udenom, at krigen i Ukraine også sætter sine tydelige spor herhjemme, hvor forbrugerpriserne er braget i vejret. Det kan selvsagt mærkes, og det er noget vi tager meget seriøst i regeringen. Derfor har vi allerede iværksat flere initiativer til hjælp for borgere, hvor det gør særligt ondt. - Senest har regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget i

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 202222.6.2022 08:12:58 CEST | Pressemeddelelse

I april 2022 var der 2.948.000 personer i job. Det er 4.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Dermed stiger beskæftigelsen i Danmark den 15. måned i træk og siden januar 2021 er antallet af lønmodtagere steget med i alt 184.000 personer. Ser man på den private sektor, er der kommet 5.000 flere lønmodtagere siden marts måned. I samme periode er der kommet 1.000 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Jeg får endnu engang lov til at glæde mig. Beskæftigelsen stiger den 15. måned i træk. Det er i den grad en glædelig nyhed, der gang på gang bekræfter mig i, at regeringen har ført en ansvarlig økonomisk politik, som vi nu høster frugterne af. Vi og en række partier indgik i sidste uge en ny aftale om kontanthjælpssystemet, som på sigt vil sikre, at flere kommer i arbejde. - På trods af, at beskæftigelsen stiger og ledigheden falder herhjemme, så raser der fortsat krig på grund af Putins brutale angreb på Ukraine. Det har også

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum