Beskæftigelsesministeriet

Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 2017

Del

Beskæftigelsen er nu 1100 fra det højeste niveau nogensinde. Det viser tal for lønmodtagerbeskæftigelsen for december 2017 fra Danmarks Statistik.

I december 2017 var der 2.721.000 personer i job. Beskæftigelsen er i alt steget med 180.200 siden september 2012 og er nu kun 1.100 fra højeste niveau nogensinde. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.400 flere job i december måned.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Beskæftigelsen fortsætter med at stige, og vi er nu tæt på den højeste beskæftigelse nogensinde - blot 1100 fra rekorden i 2008. Siden sommeren 2015, hvor regeringen trådte til, er der blevet skabt 119.800 flere private job, og det er meget positivt. Det er samtidig helt afgørende for regeringen, at virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for.

- Sidste gang beskæftigelsen toppede i 2008, oplevede vi desværre, at økonomien ikke alt for længe efter gik den modsatte vej. En udvikling som fortsatte flere år. Vi står nu i den situation, at vi skal forsøge at fastholde opsvinget. Det kan man blandt andet gøre ved, at virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for. Derfor er det noget, som optager regeringen meget.

- Vi har sammen med partierne bag beskæftigelsesreformen øremærket 92 millioner kroner til at opkvalificere ledige mod brancher, hvor der er efterspørgsel på hænder. Og vi vil i løbet af foråret komme med yderligere initiativer, som skal forebygge flaskehalse. Regeringen vil blandt andet gøre det lettere for virksomheder at rekruttere kvalificeret arbejdskraft i udlandet.

- Vi arbejder samtidig på, at flere på kanten af arbejdsmarkedet kommer i job. Vi har lavet kontanthjælpsloft og 225-timersreglen, så man altid har mere ud af at gå på arbejde end ved at være på kontanthjælp. Vi har lettet skatten i bunden. Alt sammen for at øge gevinsten ved at arbejde.

- Vi har lavet trepartsaftaler om efteruddannelse og integration. Det ændrer ikke på, at der fortsat er for mange ikke-vestlige indvandrere, der står udenfor arbejdsmarkedet. Derfor kommer regeringen snart med et udspil, som skal tage fat om udfordringen med parallelsamfund. Vi vil også præsentere et forslag, der skal sikre, at man reelt står til rådighed, og man bliver trukket i ydelsen, hvis man ikke gør. Vi skal stille krav af hensyn til den enkelte og samfundet.

Se tallene: Lønmodtagerbeskæftigelsen december 2017

Kontakt: Beskæftigelsesministeriet pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

Danmark undgår unødige regler – virksomheder sparer 1,8 mia. kr.4.2.2019 15:50:36Pressemeddelelse

Virksomhederne vil samlet set spare 1,8 mia. kr. om året som følge af regeringens fokus på overimplementering af lovgivning fra EU. Det viser en opgørelse over det, man har fået ud af arbejdet i bl.a. Implementeringsrådet (IR) og regeringens Implementeringsudvalg (IU). Langt størstedelen af pengene stammer fra Fødevare- og landbrugspakken fra 2015, som bl.a. implementerede det såkaldte nitratdirektiv mindre byrdefyldt i forhold til tidligere, hvilket i sig selv har givet 1,5 mia. kr. i årlige byrdelettelser. Selv om Fødevare- og landbrugspakken ikke er behandlet i regeringens Implementeringsudvalg, der blev oprettet kort før pakkens vedtagelse, er den et væsentligt bidrag til regeringens arbejde med at reducere byrder i forbindelse med EU-lovgivning. Redskaber, der nu er en integreret del af IU-arbejdet, blev anvendt til at afsøge muligheder for at ændre implementeringen af nitratdirektivet. Dertil kommer ca. 200 mio. kr. fra udvalgets arbejde med bl.a. at undersøge og ændre eksisteren

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum