Beskæftigelsesministeriet

Troels Lund Poulsen taler ved World Economic Forum i Kina

Del

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen rejser i dag til Kina, hvor han tirsdag deltager i flere debatter på World Economic Forums (WEF) møde i byen Tianjin. Beskæftigelsesministeren har også en række møder med kinesiske ministre og virksomheder, og rejser derefter videre til Japan.

Forsvinder vores job, når robotterne kommer? Hvem bliver vindere i den fjerde industrielle revolution? Og hvordan sikrer vi i højere grad ligestilling mellem kønnene, når ny teknologi ruller ind over os?

Det er en række af de spørgsmål, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen skal være med til at diskutere på en række debatter på det 12. årlige møde for WEF´s ”New Champions”, der afholdes i Tianjin i Kina fra 18.-20. september.

Troels Lund Poulsen deltager i møderne i Kina som udpeget medlem af WEF’s “The Stewardship Board om fremtidens uddannelse, ligestilling og arbejdsmarked”.

Derudover har ministeren en række møder i Beijing og Tokyo, Japan, hvor der også er fokus på fremtidens arbejdsmarked og teknologiudvikling.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

Jeg glæder mig dels til at få inspiration til arbejdet med udfordringerne for det danske arbejdsmarked. Men jeg ved også, at der internationalt er stor interesse for at høre om, hvordan vi griber tingene an i Danmark, hvor bl.a. arbejdet i regeringens Disruptionråd vækker stor opmærksomhed. 

Vi har meget at byde på – det gælder ikke mindst vores inddragelse af arbejdsmarkedets parter, men også håndteringen af langsigtede samfundsmæssige udfordringer.

Under besøget i Japan vil beskæftigelsesministeren indlede drøftelser af muligheden for en socialsikringsaftale mellem Danmark og Japan, på linje med aftaler, som Danmark har med en række andre lande udenfor EU. Sådan en aftale kan blandt andet sikre, at optjent social pension kan tages med, hvis man flytter mellemlandene, og at f.eks. en udsendt medarbejder for et dansk firma kan få mulighed for at forblive omfattet af danske socialsikringsregler i udsendelsesperioden i Japan.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

Danmark undgår unødige regler – virksomheder sparer 1,8 mia. kr.4.2.2019 15:50:36Pressemeddelelse

Virksomhederne vil samlet set spare 1,8 mia. kr. om året som følge af regeringens fokus på overimplementering af lovgivning fra EU. Det viser en opgørelse over det, man har fået ud af arbejdet i bl.a. Implementeringsrådet (IR) og regeringens Implementeringsudvalg (IU). Langt størstedelen af pengene stammer fra Fødevare- og landbrugspakken fra 2015, som bl.a. implementerede det såkaldte nitratdirektiv mindre byrdefyldt i forhold til tidligere, hvilket i sig selv har givet 1,5 mia. kr. i årlige byrdelettelser. Selv om Fødevare- og landbrugspakken ikke er behandlet i regeringens Implementeringsudvalg, der blev oprettet kort før pakkens vedtagelse, er den et væsentligt bidrag til regeringens arbejde med at reducere byrder i forbindelse med EU-lovgivning. Redskaber, der nu er en integreret del af IU-arbejdet, blev anvendt til at afsøge muligheder for at ændre implementeringen af nitratdirektivet. Dertil kommer ca. 200 mio. kr. fra udvalgets arbejde med bl.a. at undersøge og ændre eksisteren

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum