Beskæftigelsesministeriet

Troels Lund Poulsen taler ved World Economic Forum i Kina

Del

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen rejser i dag til Kina, hvor han tirsdag deltager i flere debatter på World Economic Forums (WEF) møde i byen Tianjin. Beskæftigelsesministeren har også en række møder med kinesiske ministre og virksomheder, og rejser derefter videre til Japan.

Forsvinder vores job, når robotterne kommer? Hvem bliver vindere i den fjerde industrielle revolution? Og hvordan sikrer vi i højere grad ligestilling mellem kønnene, når ny teknologi ruller ind over os?

Det er en række af de spørgsmål, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen skal være med til at diskutere på en række debatter på det 12. årlige møde for WEF´s ”New Champions”, der afholdes i Tianjin i Kina fra 18.-20. september.

Troels Lund Poulsen deltager i møderne i Kina som udpeget medlem af WEF’s “The Stewardship Board om fremtidens uddannelse, ligestilling og arbejdsmarked”.

Derudover har ministeren en række møder i Beijing og Tokyo, Japan, hvor der også er fokus på fremtidens arbejdsmarked og teknologiudvikling.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

Jeg glæder mig dels til at få inspiration til arbejdet med udfordringerne for det danske arbejdsmarked. Men jeg ved også, at der internationalt er stor interesse for at høre om, hvordan vi griber tingene an i Danmark, hvor bl.a. arbejdet i regeringens Disruptionråd vækker stor opmærksomhed. 

Vi har meget at byde på – det gælder ikke mindst vores inddragelse af arbejdsmarkedets parter, men også håndteringen af langsigtede samfundsmæssige udfordringer.

Under besøget i Japan vil beskæftigelsesministeren indlede drøftelser af muligheden for en socialsikringsaftale mellem Danmark og Japan, på linje med aftaler, som Danmark har med en række andre lande udenfor EU. Sådan en aftale kan blandt andet sikre, at optjent social pension kan tages med, hvis man flytter mellemlandene, og at f.eks. en udsendt medarbejder for et dansk firma kan få mulighed for at forblive omfattet af danske socialsikringsregler i udsendelsesperioden i Japan.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum