Beskæftigelsesministeriet

Troels Lund Poulsen taler ved flere debatter til World Economic Forum

Del

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen rejser i morgen til Schweiz, hvor World Economic Forum har inviteret ham til at være gæstetaler under en række debatter. Han skal desuden bidrage ved debatter arrangeret af NGO’er og internationale selskaber. I Davos skal han blandt andet tale om Disruptionrådets arbejde.

Når World Economic Forum i den kommende uge afholder sin årlige konference i Davos, vil beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen igen være med til at sætte sit præg på nogle af debatterne og få inspiration med hjem.

Blandt andet skal Troels Lund Poulsen tale under debatten ”Beskyttelse og deltagelse af arbejdstagere i den fjerde industrielle revolution”. Det er et emne, som lægger sig tæt op af regeringens arbejde med Disruptionrådet, hvor man beskæftiger sig med mange af de udfordringer og muligheder den teknologiske udvikling giver.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:
”Jeg glæder mig meget til at deltage i World Economic Forum og til at udveksle viden og også give beslutningstagere og erhvervsfolk et indblik i det arbejde, vi laver i Danmark bl.a. i Disruptionrådet. Jeg er stolt over, at dette arbejde bliver bemærket internationalt, og jeg er glad for, at WEF har ytret ønske om at høre om vores erfaringer. Men fremfor alt er det selvfølgelig også en mulighed for mig til at suge til mig af erfaringer fra det store udland, om hvordan andre anvender ny teknologi, som vi kan lade os inspirere af i det videre arbejde herhjemme”.

Under WEF skal Troels Lund Poulsen også tale ved en debat, der handler om, hvordan flere personer med handicap kan komme i job – et fokusområde for regeringen, der sammen med satspuljepartierne i efteråret landede en aftale, der skal medvirke til, at flere personer med handicap kan komme i uddannelse eller i job.

”Personer med handicap er den største minoritet i verden, og her ligger et kæmpe potentiale. Ingen kan alt, men alle kan noget. Det er noget, som verdens ledere skal have fokus på, for sammen kan vi nedbryde fordomme og skabe et arbejdsmarked, hvor der i højere grad er plads til alle”, siger Troels Lund Poulsen.

Formålet med World Economic Forums årlige konference i Davos er at give ledere og beslutningstagere et mødested, hvor de kan diskutere, inspirere hinanden og hente ny viden. I år er det overordnede emne: Globalisering 4.0: Udformning af en global arkitektur i den fjerde industrielle revolution.

Udover at deltage som taler skal Troels Lund Poulsen deltage i en række andre debatter, møder og middage. Blandt andet skal beskæftigelsesministeren til europæisk festmiddag med den tyske kansler Angela Merkel, ligesom beskæftigelsesministeren selv afholder reception for danske politikere, virksomhedsrepræsentanter og journalister.

Udover beskæftigelsesministeren repræsenterer finansminister Kristian Jensen også den danske regering på topmødet.

Konferencen afholdes fra d. 22 til og med 25. januar.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

Danmark undgår unødige regler – virksomheder sparer 1,8 mia. kr.4.2.2019 15:50:36Pressemeddelelse

Virksomhederne vil samlet set spare 1,8 mia. kr. om året som følge af regeringens fokus på overimplementering af lovgivning fra EU. Det viser en opgørelse over det, man har fået ud af arbejdet i bl.a. Implementeringsrådet (IR) og regeringens Implementeringsudvalg (IU). Langt størstedelen af pengene stammer fra Fødevare- og landbrugspakken fra 2015, som bl.a. implementerede det såkaldte nitratdirektiv mindre byrdefyldt i forhold til tidligere, hvilket i sig selv har givet 1,5 mia. kr. i årlige byrdelettelser. Selv om Fødevare- og landbrugspakken ikke er behandlet i regeringens Implementeringsudvalg, der blev oprettet kort før pakkens vedtagelse, er den et væsentligt bidrag til regeringens arbejde med at reducere byrder i forbindelse med EU-lovgivning. Redskaber, der nu er en integreret del af IU-arbejdet, blev anvendt til at afsøge muligheder for at ændre implementeringen af nitratdirektivet. Dertil kommer ca. 200 mio. kr. fra udvalgets arbejde med bl.a. at undersøge og ændre eksisteren

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum