Beskæftigelsesministeriet

Troels Lund Poulsen taler ved flere debatter til World Economic Forum

Del

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen rejser i morgen til Schweiz, hvor World Economic Forum har inviteret ham til at være gæstetaler under en række debatter. Han skal desuden bidrage ved debatter arrangeret af NGO’er og internationale selskaber. I Davos skal han blandt andet tale om Disruptionrådets arbejde.

Når World Economic Forum i den kommende uge afholder sin årlige konference i Davos, vil beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen igen være med til at sætte sit præg på nogle af debatterne og få inspiration med hjem.

Blandt andet skal Troels Lund Poulsen tale under debatten ”Beskyttelse og deltagelse af arbejdstagere i den fjerde industrielle revolution”. Det er et emne, som lægger sig tæt op af regeringens arbejde med Disruptionrådet, hvor man beskæftiger sig med mange af de udfordringer og muligheder den teknologiske udvikling giver.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:
”Jeg glæder mig meget til at deltage i World Economic Forum og til at udveksle viden og også give beslutningstagere og erhvervsfolk et indblik i det arbejde, vi laver i Danmark bl.a. i Disruptionrådet. Jeg er stolt over, at dette arbejde bliver bemærket internationalt, og jeg er glad for, at WEF har ytret ønske om at høre om vores erfaringer. Men fremfor alt er det selvfølgelig også en mulighed for mig til at suge til mig af erfaringer fra det store udland, om hvordan andre anvender ny teknologi, som vi kan lade os inspirere af i det videre arbejde herhjemme”.

Under WEF skal Troels Lund Poulsen også tale ved en debat, der handler om, hvordan flere personer med handicap kan komme i job – et fokusområde for regeringen, der sammen med satspuljepartierne i efteråret landede en aftale, der skal medvirke til, at flere personer med handicap kan komme i uddannelse eller i job.

”Personer med handicap er den største minoritet i verden, og her ligger et kæmpe potentiale. Ingen kan alt, men alle kan noget. Det er noget, som verdens ledere skal have fokus på, for sammen kan vi nedbryde fordomme og skabe et arbejdsmarked, hvor der i højere grad er plads til alle”, siger Troels Lund Poulsen.

Formålet med World Economic Forums årlige konference i Davos er at give ledere og beslutningstagere et mødested, hvor de kan diskutere, inspirere hinanden og hente ny viden. I år er det overordnede emne: Globalisering 4.0: Udformning af en global arkitektur i den fjerde industrielle revolution.

Udover at deltage som taler skal Troels Lund Poulsen deltage i en række andre debatter, møder og middage. Blandt andet skal beskæftigelsesministeren til europæisk festmiddag med den tyske kansler Angela Merkel, ligesom beskæftigelsesministeren selv afholder reception for danske politikere, virksomhedsrepræsentanter og journalister.

Udover beskæftigelsesministeren repræsenterer finansminister Kristian Jensen også den danske regering på topmødet.

Konferencen afholdes fra d. 22 til og med 25. januar.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for juni 201931.7.2019 13:05:50 CESTPressemeddelelse

Ledigheden steg lidt i juni 2019 med 900 fuldtidspersoner. Det svarer til en ledighed på 104.300 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er dermed steget fra 3,7 pct. til 3,8 pct. af arbejdsstyrken. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Vi kan se, at ledigheden er steget lidt i juni, men samlet set er den stadig historisk lav. Vi har fortsat en unik chance for at sikre, at endnu flere får en fod ind på arbejdsmarkedet. - Her er et af de vigtigste redskaber for denne regering opkvalificering. Vi ønsker at forbedre mulighederne for efteruddannelse, for har man kvalifikationerne, er man mindre følsom overfor nedgang i økonomien. Det handler for os om at investere i mennesker på den lange bane i stedet for kun at tænke kortsigtet og rekruttere massivt i udlandet. - Samtidig vil vi forbedre arbejdsmiljøet helt generelt, så man trygt og sikkert kan gå på arbejde. Og vi vil sikre, at flygtninge og indvandrere i højere grad arb

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 201928.6.2019 09:26:27 CESTPressemeddelelse

Ledigheden faldt i maj 2019 med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 102.500 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er uændret på 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: "Det er rigtig glædeligt, at ledigheden fortsætter med at falde. Det skyldes ikke mindst, at vi er i en højkonjunktur, og her er det regeringens hovedopgave at sikre, at flere får glæde af opsvinget. Jeg vil arbejde hårdt for et velfungerende arbejdsmarked, som flest muligt kan blive en del af." "Det handler blandt andet om, at dem med mindst uddannelse får løftet deres kvalifikationer. Det vil vi gøre via en målrettet beskæftigelses- og opkvalificeringsindsats, herunder for de mange unge, som hverken er i job eller i uddannelse. Det er dem, som har det sværest, hvis konjunkturerne vender, og det er samtidig en god investering for virksomhederne, der mangler kvalificeret arbejdskraft." "Endelig vil vi også sikre, at flygtninge og indvan

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum