Beskæftigelsesministeriet

Troels Lund Poulsen taler ved flere debatter til World Economic Forum

Del

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen rejser i morgen til Schweiz, hvor World Economic Forum har inviteret ham til at være gæstetaler under en række debatter. Han skal desuden bidrage ved debatter arrangeret af NGO’er og internationale selskaber. I Davos skal han blandt andet tale om Disruptionrådets arbejde.

Når World Economic Forum i den kommende uge afholder sin årlige konference i Davos, vil beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen igen være med til at sætte sit præg på nogle af debatterne og få inspiration med hjem.

Blandt andet skal Troels Lund Poulsen tale under debatten ”Beskyttelse og deltagelse af arbejdstagere i den fjerde industrielle revolution”. Det er et emne, som lægger sig tæt op af regeringens arbejde med Disruptionrådet, hvor man beskæftiger sig med mange af de udfordringer og muligheder den teknologiske udvikling giver.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:
”Jeg glæder mig meget til at deltage i World Economic Forum og til at udveksle viden og også give beslutningstagere og erhvervsfolk et indblik i det arbejde, vi laver i Danmark bl.a. i Disruptionrådet. Jeg er stolt over, at dette arbejde bliver bemærket internationalt, og jeg er glad for, at WEF har ytret ønske om at høre om vores erfaringer. Men fremfor alt er det selvfølgelig også en mulighed for mig til at suge til mig af erfaringer fra det store udland, om hvordan andre anvender ny teknologi, som vi kan lade os inspirere af i det videre arbejde herhjemme”.

Under WEF skal Troels Lund Poulsen også tale ved en debat, der handler om, hvordan flere personer med handicap kan komme i job – et fokusområde for regeringen, der sammen med satspuljepartierne i efteråret landede en aftale, der skal medvirke til, at flere personer med handicap kan komme i uddannelse eller i job.

”Personer med handicap er den største minoritet i verden, og her ligger et kæmpe potentiale. Ingen kan alt, men alle kan noget. Det er noget, som verdens ledere skal have fokus på, for sammen kan vi nedbryde fordomme og skabe et arbejdsmarked, hvor der i højere grad er plads til alle”, siger Troels Lund Poulsen.

Formålet med World Economic Forums årlige konference i Davos er at give ledere og beslutningstagere et mødested, hvor de kan diskutere, inspirere hinanden og hente ny viden. I år er det overordnede emne: Globalisering 4.0: Udformning af en global arkitektur i den fjerde industrielle revolution.

Udover at deltage som taler skal Troels Lund Poulsen deltage i en række andre debatter, møder og middage. Blandt andet skal beskæftigelsesministeren til europæisk festmiddag med den tyske kansler Angela Merkel, ligesom beskæftigelsesministeren selv afholder reception for danske politikere, virksomhedsrepræsentanter og journalister.

Udover beskæftigelsesministeren repræsenterer finansminister Kristian Jensen også den danske regering på topmødet.

Konferencen afholdes fra d. 22 til og med 25. januar.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen4.4.2019 08:15:58 CESTPressemeddelelse

Flere forventer at udskyde livet som folkepensionist jo tættere de kommer på pensionsalderen. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der baserer sig på svar fra omkring 11.500 personer over 50 år. Kigger man på gruppen mellem 50 og 59 år med tungt eller hurtigt arbejde, så forventer otte procent at arbejde efter pensionen, mens det for dem mellem 60 og 64 år med tilsvarende arbejde er 15 procent. Det vil sige, at der næsten er tale om en fordobling. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er godt, at flere seniorer gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet i takt med, at folkepensionsalderen nærmer sig. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver vi ældre og har det heldigvis også bedre oppe i årene. Derfor er der behov for at flere, der kan, arbejder efter pensionen, hvis vi skal have råd til et stærkt velfærdssamfund. - Noget af udviklingen kan selvfølgeligt skyldes, at dem, der er nedslidte, har trukket sig tilbage, når de run

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum