Erhvervsministeriet

Troels Lund Poulsen: OL unikt vindue for danske virksomheder

Del

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen rejser i dag til Rio de Janeiro i Brasilien. Her skal han – udover at heppe på de danske sports-folk, der er med i OL – sætte danske virksomheder i fokus under et stort erhvervsfremstød i landet.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

"OL er meget mere end sport. Med 27.000 pressefolk og et meget stort antal besøgende fra hele verden, er det en oplagt mulighed for at brande Danmark og danske virksomheder. Vi har gode erfaringer fra et lignende dansk fremstød under OL i London i 2012, og jeg er sikker på, at vi med pavillonen får et unikt udstillingsvindue for Danmark og danske virksomheder midt på den ikoniske Ipanema-strand."

Danmark har som det eneste land fået lov at placere en 300 m2 pavillon – tegnet af Henning Larsen Architects – på den berømte Ipanema strand. Pavillonen vil under hele OL danne rammen om et dansk eksportfremstød med fokus på erhverv, kultur, sport og turisme.

Ifølge tal fra VisitDenmark forventes det, at den danske pavillon vil skabe medieomtale i udlandet for en værdi på op imod 50 mio. kr., og at der vil være omkring 250.000 besøgende på pavillonen under OL.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

"Erhvervsfremstødet henvender sig både til det brasilianske marked, men også mere bredt, da hele verden deltager i OL. Brasilien er fortsat et interessant marked for danske virksomheder på trods af økonomisk nedgang og politisk ustabilitet. Landet er fortsat i top 10 over verdens største økonomier, og med omkring 200 mio. indbyggere er Brasilien et vigtigt marked. Jeg håber derfor, at min rejse kan være med til at styrke dansk eksport generelt og sætte fokus på danske styrkepositioner inden for innovative, digitale og grønne danske løsninger samt inden for det maritime erhverv.”

Udover Rio de Janeiro, rejser Troels Lund Poulsen til São Paulo, hvor han skal deltage i Latinamerikas største vandmesse FENASAN, samt til hovedstaden Brasilia, hvor han skal være med til at åbne et brasiliansk innovationslab, som er oprettet med stor inspiration fra det danske MindLab. Innovationslaboratoriet er en del af en toårig samarbejdsaftale mellem Erhvervs- og Vækstministeriet og det brasilianske ministerium for økonomi, planlægning og offentlig administration. Aftalen skal bl.a. være med til at skabe mere digitalisering i den offentlige sektor i Brasilien samt bane vej for danske virksomheders vækst i det sydamerikanske land.

Kontaktperson: Pressechef Kim Bove, kkb@evm.dk, tlf.: 91 33 70 15. 

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren rejser til Sydkorea for at støtte de danske OL-atleter og styrke det bilaterale samarbejde med Sydkorea17.2.2018 14:28pressemeddelelse

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er frem til lørdag d. 24. februar i Sydkorea. De første dage vil ministeren på regeringens vegne bakke op om de 17 danske atleter, der konkurrerer under Vinter-OL i PyeongChang. Efterfølgende skal ministeren, sammen med en erhvervsdelegation, åbne døre for øget eksport og samarbejde med Sydkorea inden for det maritime område, og ministeren vil styrke det dansk-koreanske bilaterale forhold ved politiske møder og ved underskrivelse af en samarbejdsaftale på det maritime område samt på kulturområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum