Erhvervsministeriet

Troels Lund Poulsen åbner innovationslabo-ratorium med dansk islæt i Brasilien

Del

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har i dag været med til at åbne et innovationslab i den brasilianske hovedstad, Brasilia, med stor inspiration fra det danske MindLab – en udviklingsenhed under Erhvervs- og Vækstministeriet.

Innovationslaboratorieti Brasilien er oprettet som del af en treårig samarbejdsaftale mellem Erhvervs- og Vækstministeriet og det brasilianske ministerium for økonomi, planlægning og offentlig administration, som blev underskrevet på ministerniveau i marts 2016. Aftalen finansieres via Udenrigsministeriet og skal være med til at skabe øget innovation og digitalisering af den offentlige sektor i Brasilien. Samtidig skal aftalen være med til at bane vej for danske virksomheders vækst i det sydamerikanske land.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

"Samarbejdet om det brasilianske innovationslab har store perspektiver for både os og brasilianerne, der ønsker at lære af de innovative og digitale løsninger og services, som vi har i Danmark. Vi har meget at tilbyde på det område. De er bl.a. interesserede i vores løsninger i forhold til NemID og Virk.dk. Samtidig håber vi, at samarbejdet vil åbne døre for danske virksomheder i Brasilien, der med 200 mio. indbyggere og et stort behov for digitale services byder på gode muligheder for dansk eksport."

Det brasilianske innovationslab vil i løbet af de næste to år have en fast medarbejder tilknyttet fra danske MindLab og derudover modtage ekspertbistand fra både MindLab og Erhvervsstyrelsen. Medarbejderne skal understøtte konkrete projekter, der skal udvikles til den offentlige administration i Brasilien og vil arbejde tæt sammen med den danske ambassade i Brasilien. Samtidig vil der komme brasilianske delegationer til Danmark i løbet af perioden for at høre om danske løsninger og besøge danske virksomheder.

Kontaktperson: Erhvervs- og Vækstministeriet: Pressechef Kim Bove, kkb@evm.dk, tlf.: 91 33 70 15

MindLab: Innovationschef Thomas Prehn, tpr@evm.dk, tlf.: 91 33 71 92

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Regeringen sender lovforslag om udvidelse af de to testcentre for store vindmøller i Høvsøre og Østerild i høring11.12.2017 15:31pressemeddelelse

I dag sendes udkast til lovforslag om at udvide de to nationale testcentre for store vindmøller ved Høvsøre og Østerild i høring. Med lovudkastet udvides centrene med i alt fire nye testpladser. Dermed fremtidssikres den teknologiske udvikling, idet der gives mulighed for, at møllerne kan øges i højden. Centrene vil i fremtiden kunne rumme 16 testpladser, hvor det vil være muligt at teste avanceret teknologi og nye vindmølletyper.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum