Erhvervsministeriet

Troels Lund: Danmark skal sikres plads som førende biotek-nation

Del

Danmark ligger helt i top, når det gælder biotek-virksomheder, viser internationalt benchmark fra et amerikansk biotek-magasin, der bliver omtalt i TV2 i dag.

Undersøgelsen placerer Danmark som nummer et i Europa – og som den tredje bedste nation i verden, når det gælder biotek-virksomheder – kun overgået af USA og Singapore.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen glæder sig over den fornemme placering. 

"Danmark har en helt særlig styrkeposition inden for biotek, som vi kan være stolte af, men som vi også skal arbejde for at bevare. Det er bl.a. derfor, at jeg har nedsat et vækstteam for hele life science området, der med repræsentanter for de førende danske virksomheder skal komme med forslag til, hvordan vi kan sikre, at Danmark fortsat er i front. Jeg ser meget frem til at modtage forslagene fra vækstteamet i begyndelsen af 2017. Danmark har her en vækstklynge, som bliver afgørende for, at vi kan give et rigt velfærdssamfund videre til næste generation."

Når Danmark står så stærkt inden for biotek, skyldes det en langsigtet indsats inden for både forskning og finansiering. Fra statens side har eksempelvis Vækstfonden investeret over 2 mia. kr. i biotek over de seneste 15 år og har opnået gode resultater.

Men der er også udfordringer i horisonten for både danske biotek-virksomheder og andre, mener erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. 

"En af de afgørende udfordringer er adgangen til talent. Vi lever i en global landsby, hvor det at kunne tiltrække talent og viden er fuldstændig afgørende for at kunne skabe udviklingsmuligheder for danske virksomheder i fremtiden. Derfor skal vi gøre det nemmere at tiltrække talent til Danmark og sikre, at Danmark på alle områder er attraktive for vækstvirksomheder. Derfor har regeringen også i vores Helhedsplan præsenteret en lang række vækstinitiativer, der skal skabe grobund for flere investeringer i både små og mellemstore virksomheder og også sikre vækst og nye job i de store, globale, danske virksomheder."

Yderligere kontakt via pressechef Kim Bové tlf.: 91 33 70 15, mail: kkb@evm.dk.

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Brian Mikkelsen præsenterer FinTech-initiativer21.9.2017 13:35pressemeddelelse

Regeringen fik før sommerferien Folketingets tilslutning til, at Finanstilsynet allerede fra i år får øgede ressourcer til at styrke arbejdet med FinTech. Der igangsættes derfor nu fem initiativer i Finanstilsynet, der skal gøre det lettere for FinTech-iværksættere at komme i gang i Danmark og gøre det lettere at anvende ny teknologi på det finansielle område. De første initiativer skydes i gang allerede fra den 1. oktober 2017.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum