Billund Kommune

Trodser corona og konkurs: Vestre Skole færdigrenoveret fem måneder før tid

Del

Tidsplanen hed 1. september 2021, men selvom både en pandemi og en konkurs truede undervejs, står Vestre Skole nu færdigrenoveret næsten fem måneder før forventet.

Pandemier rammer ikke hver dag, og det gør en konkurs af en totalrådgiver heller ikke.  Renoveringsprojektet på Vestre Skole i Grindsted blev udfordret af begge dele undervejs, men står nu færdig cirka fem måneder før tidsplanen.

Det er yderst sjældent, at en arkitekt eller ingeniør går konkurs, men alligevel skete netop det. Konkursen satte gyngende grund under hele projektet, og satte gang i en del hovedbrud over, hvordan sådan en situation håndteres uden at et byggeprojekt i fuld fart bremses.

Underrådgiveren til den konkursramte totalrådgiver kom til undsætning.

”Der skal lyde en stor tak til ingeniørfirmaet, som overtog totalrådgiverkontrakten. Det var bestemt ikke en selvfølge. Ingeniørfirmaet har sammen med forvaltningen og håndværkere ydet et rigtig godt stykke arbejde,” siger projektleder i Projekt og Ejendomme i Billund Kommune, Signe Brouer.

Udover konkursen ramte også en usikkerhed om leverancetider, som konsekvens af corona. Det var heller ikke uden udfordringer at arbejde med usikkerheden om, hvor tæt håndværkere må være på en arbejdsplads, hvordan man holder en byggeplads ren og afsprittet, og hvordan man håndterer byggemøder med mere end fem fysiske deltagere.

Den første af to etaper på Vestre Skole var otte uger forsinket. De otte uger og yderligere to uger blev indhentet i etape to. Resultatet kommer ud af godt samarbejde.

”Vi er lykkes, fordi samarbejdet mellem ingeniørfirmaet, håndværkere, forvaltningen og skolens personale har spillet hinanden gode. Ja-hatten var været på fra starten, hvilket har betydet stor forståelse og tillid, og så har alle parter på projektet arbejdet meget løsningsorienteret”, siger Signe Brouer.

Vestre Skole overtager nøglerne den 15. april og flytter møbler ind frem mod den 1. maj. Når den nye måned starter, åbner dørene samtidig til skolen for eleverne.

Renoveringen af Vestre Skole har et budget på 64 millioner kroner. Kreative og legende læringsmiljøer på blandt andet skoler er højt prioriteret i Billund Kommune, som er hjemsted for Børnenes Hovedstad. Arbejdet med at fremme børns muligheder og udvikling har gjort, at Billund Kommune af UNICEF er blevet certificeret som Danmarks første ”Børnevenlige By og Kommune”.

Kontakter

Signe Brouer
Projektleder i Projekt og Ejendomme i Billund Kommune
Direkte tlf. 79 72 70 83

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum