Gjensidige Forsikring

Trods massiv fremgang: Derfor vil mange danskere ikke købe elbiler

Del

2020 blev et rekordår for elbiler i Danmark, der oplevede en stigning i salget på mere end 150 procent. Men trods den store succes vil næsten halvdelen af danskerne ikke købe en elbil af én særlig grund. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring og Clever/NRGi.

De seneste år er teknologien blevet væsentlig forbedret i elbiler, og det afspejlede sig i salget i 2020, hvor knap hver tiende solgte bil kørte på el. Men trods den store fremgang vil lidt under halvdelen af danskerne ikke udskifte deres benzin- eller dieselbil med en elbil. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring og Clever, der er en del af NRGi-koncernen. 

Her svarer godt 40 procent af de adspurgte, at de ikke vil købe en elbil, fordi de ikke kan køre langt nok på en opladning, og i samme ombæring udpeger de også en forbedring af el-bilernes batterier som afgørende for at købe en i fremtiden. 

Men selvom der altså stadig er en vis skepsis blandt danskerne for el-biler, så mener skadedirektør i Gjensidige Forsikring, Henrik Sagild, alligevel der er en positiv bevægelse i gang. 

”Den grønne omstilling er enormt vigtig, og her spiller en udvikling af vores bilpark en stor rolle. Men omstilling kræver altid tilvænning, og det synes jeg, undersøgelsen afspejler. Vi ser dog store stigninger i salg af el-biler, så der er ingen tvivl om, vi bevæger os i den rigtige retning,” siger Henrik Sagild, der også peger på, at en ændring i afgifterne formentlig vil kunne sætte skub i udviklingen. 

”Vi kan se, at økonomi spiller en stor rolle, når danskerne skal købe ny bil. Så derfor kan det muligvis have en positiv indvirkning på salget af el-biler, hvis man fra politisk hold ser på, om afgiftsniveauet skal justeres,” siger Henrik Sagild.

Flere ladestandere skal gøre elbiler mere attraktive

Mens undersøgelsen viser, at danskerne er bekymret for elbilernes rækkevidde, investerer Clever, der er en del af NRGi-koncernen, i flere ladepunkter landet over. Det gør de, for at styrke et danske ladenetværk, hvor der allerede i dag er kort til nærmeste ladestander, uanset hvor man befinder sig i landet.

”Vi skal tage danskernes bekymringer alvorligt og følge op med viden, så flest mulige danskere bliver trygge ved at vælge elbilen. Faktum er, at du i Danmark ikke kan komme mere end 35 km væk fra et åbent offentligt ladepunkt fra Clever. Dertil kommer andre ladeoperatørers ladepunkter”, fortæller Clevers direktør Casper Kirketerp-Møller og fortsætter.

”Men vi har brug for mange flere relevante offentlige ladepunkter, og derfor investerer vi ambitiøst og langsigtet sammen med vores ejere NRGi og Andel i 10.000 nye offentlige ladepunkter til alle elbilister i alle dele af landet inden udgangen af 2025.”

Også fra politisk hold er der et stort fokus på at gøre elbilerne mere attraktive og blandt andet sikre, at det bliver nemmere at få ladet sin bil, når man bevæger sig rundt på de danske veje. Den danske regering foreslog i april at afsætte 500 millioner kroner frem mod 2030 til udviklingen af godt 50 ladeparker med omkring 630 lynladepladser.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Clever, der er en del af NRGi-koncernen i marts 2021 blandt 1057 repræsentativt udvalgte danskere.

Hvilken type bil bliver den næste, som du køber?

 • Benzinbil 19,5%
 • Dieselbil 6,7%
 • El-bil 8,6%
 • Hybridbil 14,6%
 • Skal ikke købe en ny bil 24,6%
 • Ved ikke 26,1%

Hvorfor vil du ikke købe en elbil?

 • Fordi den ikke kan køre langt nok på én opladning 42,2%
 • Fordi den er for dyr 40%
 • Fordi afgifterne er for høje 14,4%
 • Jeg ser ikke el-biler som et reelt alternativ til benzin/diesel-biler 14,7%
 • Fordi der er usikkerhed om elbilafgifterne 9,5%
 • El-biler er ikke gode nok i forhold til benzin/diesel-biler 14,7%
 • Andet 17,2%
 • Ved ikke 6,1%

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.700 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 28 mia. NOK i 2019, mens forvaltningskapitalen udgjorde 112 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Grønne biler: Danskerne er nær et vendepunkt4.5.2021 21:52:24 CEST | Pressemeddelelse

De danske bilister når snart et skæringspunkt, hvor ønsket om en grøn bil overstiger ønsket om en bil med fossile brændstoffer, benzin og diesel. Det viser en Kantar Gallup undersøgelse, som forsikringsselskabet Gjensidige har foretaget blandt knap 1100 danskere. På spørgsmålet om hvilket drivmiddel deres næste bil vil have, svarer 26 procent, at de vil købe en bil med benzin- eller dieselmotor, mens 23 procent vil købe en bil med el- eller hybridteknologi. 25 procent af de adspurgte har endnu ikke taget stilling, mens resten ikke er i markedet for at købe en bil. ”Svarene viser os, at vendepunktet ikke er ret langt væk. En forskel på kun tre procentpoint har vi ikke set før. Lysten til at købe en grøn bil er i kraftig vækst, og det hilser vi velkomment. Vi ser også på vores salg af bilforsikringer, at flere og flere køber elbiler. Det følger jo i takt med det stigende salg,” siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige. Han tilføjer, at ønsket om hybridteknologi lige nu vejer tunge

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum