Sparekassen Kronjylland

Trods brexit: Rekord i eksporten til Storbritannien

Del

Dagens udenrigshandelstal fra Danmarks Statistik viser en stærk fremgang i eksporten af varer til Storbritannien i 2017.

I august var der en marginal stigning i eksporten af varer fra Danmark på 0,1 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik. I årets første otte måneder har eksporten været 5 procent højere end i samme periode sidste år.

Specielt eksporten af varer til Storbritannien er steget pænt i 2017, på trods af brexit-afstemning. Ser man bort fra olie, som tidligere udgjorde meget af vareeksporten til Storbritannien, var eksporten af varer i august rekord høj og i årets første otte måneder har der været en stigning på hele 40 procent i forhold til samme periode sidste år. Det må man karakterisere som en meget pæn vækst.

Indtil videre har usikkerheden, der er om det fremtidige forhold for handlen med Storbritannien dermed umiddelbart ikke haft den store effekt på eksporten. Her skal man huske, at de handelsforhold der var før afstemningen gælder til marts 2019.

De eksisterende regler gælder nemlig i to år efter, at man aktiverer artikel 50. Det gjorde Storbritannien i marts og dermed startede de forhandlingsprocessen om vilkårene for udmeldelsen af EU. Hvor stor effekt brexit reelt får på eksporten afhænger af de igangværende forhandlinger mellem EU og Storbritannien. Hvis ikke de opnår en aftale træder WTO-regler i kraft.

Det er i høj grad eksporten af maskiner og transportmidler, der står for fremgangen og over halvdelen af eksporten til briterne i august. Det dækker blandt andet over vindmøller. Så det er formentlig en stor leverance af vindmøller, der er med til at trække eksporten op i år. Det passer også med de udmeldinger, der har været fra Vestas.

Kontakter

Anders Høyer
Cheføkonom
ah@sparkron.dk
26 87 92 82

Billeder

Information om Sparekassen Kronjylland

Sparekassen Kronjylland
Sparekassen Kronjylland
Tronholmen 1
8960 Randers SØ

89 12 24 00http://www.sparkron.dk/

Følg pressemeddelelser fra Sparekassen Kronjylland

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparekassen Kronjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum