DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Trivsel og klima topper unges politiske dagsorden

Del

Folketingsvalget er udskrevet – men hvad kommer til at fylde i debatten? Står det til ungdommen skal klima, sundhed og trivsel højt på dagsordenen. Unges trivsel er ny på topscorer på listen, der stiger med 9 procentpoint sammenlignet med sidste år. Det viser nye tal fra Demokratianalysen 2022 foretaget af Epinion for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

I hele landet turnerer folketingskandidater fra alle partier rundt med valgplakater og flyers. De er i dialog med mange tusinde unge, som skal stemme til et folketingsvalg for første eller anden gang. Men hvad er de vigtigste politiske emner for unge? Det har DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd undersøgt i Demokratianalysen 2022. Står det til ungdommen, så er de vigtigste politiske temaer klima og grøn energi, sundhed og sygehuse og unges trivsel.

Trivsel er ny topscorer

En ny topscorer på unges politiske dagsorden er unges trivsel. Knap hver fjerde (24 %) af de 16-25-årige angiver unges trivsel som ét af de tre vigtigste politiske temaer. Det er en stigning på 9 procentpoint sammenlignet med Demokratianalysen 2021.

”Unge mistrives mere end nogensinde før. Derfor håber jeg virkelig, at unges trivsel kommer til at fylde i folketingsvalgkampen. For der er virkelig brug for gode og reflekterede politiske svar på, hvordan vi kommer ud af trivselskrisen” siger Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Blandt resten af befolkningen (over 26 år) angiver 8%, at unges trivsel er et af de tre vigtigste politiske emner.

Klima er fortsat topprioritet

På toppen af de unges prioritetsliste ligger fortsat klima og grøn energi. 42% af de 16-25-årige angiver klima og grøn energi som et af de tre vigtigste politiske temaer. Det samme gør sig kun gældende for 29% af den resterende befolkning (over 26 år). Klima og grøn energi toppede også listen i Demokratianalysen 2021.

”Ungdommen er enormt bevidst om den enorme klimaudfordring, vi står overfor. Vi har set, at unge har råbt politikerne op. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi ikke havde haft en klimalov i dag, hvis ikke ungdommen var gået forrest” siger Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

De vigtigste landspolitiske emner for unge

  1. Klima og grøn energi (42%)
  2. Sundhed og sygehuse (28%)
  3. Unges trivsel (24%)

Fakta om Demokratianalysen 2022

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd udgiver hvert år en Demokratianalyse, som tager temperaturen på demokratiet og unges demokratiske deltagelse. Undersøgelsen er foretaget af Epinion. Som et element af Demokratianalysen har DUF undersøgt, hvad danskerne og særligt unge angiver som de tre vigtigste politiske temaer.

Data er indsamlet over tre uger mellem d. 24. maj og d. 14. juni 2022 af Epinion. Undersøgelsen består af i alt 653 webinterviews med unge i alderen 16-25 år og 1.200 interviews med danskere over 26 år.

Demokratianalysen 2022 offentliggøres i sin fulde form i november måned.

 
 

Nøgleord

Kontakter

DUFs pressetelefon

Henvendelser pr. SMS læses ikke. Send en mail til presse@duf.dk

Tlf:22109005presse@duf.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

DUF er en paraplyorganisation for ca. 80 demokratiske, samfundsengagerende og landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. Spejdere, rollespillere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Demokratianalysen 2022: Halvdelen af unge har lav demokratisk selvtillid24.11.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Hver anden ung har lav demokratisk selvtillid. Selvom størstedelen af unge er politisk engagerede, føler mange unge ikke, at deres politiske holdninger er værd at lytte til og at de kan bidrage til politiske diskussioner. Det viser den årlige Demokratianalyse foretaget af Epinion for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd. Alle unge skal have et skud demokratisk selvtillid i ungdomsårene, mener DUFs forkvinde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum