Blå Kors Danmark

Trist julerekord: 2.015 familier i Østjylland har søgt om julehjælp

Del

Langt flere familier søger julehjælp i år, lyder meldingen fra Blå Kors Danmark, som på landsplan har modtaget 12.086 ansøgninger fra økonomisk trængte familier. Af dem bor omkring 2.000 i Østjylland.

Foto: Pixabay.
Foto: Pixabay.

Frygten for ekstra varmeregninger og voldsomme prisstigninger på dagligvarer presser særligt de mange danskere, som i forvejen har svært ved at få pengene til at række hver eneste måned.

Hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark har man i år modtaget rekordmange ansøgninger om julehjælp fra familier, som er økonomisk trængte. I år har 12.086 familier søgt om hjælp til julemad og gaver. Det er en markant stigning sammenlignet med 2021, hvor 8.668 familier søgte om julehjælp.

I Østjylland har 2.015 familier søgt om julehjælp. Årsagen til de mange flere julehjælpsansøgere skal blandt andet findes i den høje inflation, lyder vurderingen:

"Familiernes økonomi er presset i bund, og inflationen forværrer kun den situation. Nogle familier har ikke råd til madpakker til deres børn eller springer måltider over, mens andre er stoppet med at betale af på deres gæld. Derfor er julehjælpen en kærkommen hjælp her og nu, så de kan give deres børn en god jul med hygge, mad og gaver," siger Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark.

Familier er økonomisk pressede 

En af de familier, som i år har søgt om julehjælp hos Blå Kors Danmark, er Jane Jensen fra Aarhus og hendes familie, som bor sammen med sin datter på fem år og søn på ni år. 

Hun er på førtidspension og kæmper hver måned med at betale sine regninger.

"Når jeg har betalt husleje og de andre regninger, er der næsten ingenting at gøre godt med. Min husleje er steget 400 kroner. Man kan ikke blive ved. Det hele går op i regninger og udgifter. Jeg er nødt til at nedprioritere mig selv og undvære tandlægebesøg, tøj og medicin. Mine børn skal ikke mangle noget," siger Jane Jensen. 

De store prisstigninger på blandt andet dagligvarer har kun vanskeliggjort familiens økonomiske situation.

"Maden bliver også dyrere og dyrere, så det vil være en kanonstor hjælp, hvis vi får julehjælp. Så vil jeg kunne give mine børn en julegave, som de kan komme i skole og fortælle om, når de andre børn taler om deres juleaften," siger Jane Jensen.

Stort behov for hjælp

På bare et år er antallet af børnefamilier, der søger om julehjælp hos Blå Kors Danmark, vokset med mere end 3.400 familier. Derfor er behovet for støtte til julehjælpen også tilsvarende det større.

"Vi kommer desværre ikke til at kunne imødekomme alle ansøgninger, men det er mit håb, at der fortsat vil komme penge til julehjælpen gennem fonde og private donationer. Alle pengene går ubeskåret til julehjælp," siger Thomas Røddik Korneliussen, som er chef for kommunikation og CSR i Blå Kors Danmark. 

Blå Kors Danmarks julehjælp uddeles som en hjælp til gaver og julemad til familier med hjemmeboende børn under 18 år, hvor forælderen eller forældrene er på overførselsindkomst.

Julehjælpen består af et gavekort på 500 kroner til dagligvarekæden Lidl og et gavekort på 200 kroner til Blå Kors' genbrugsbutikker. På grund af inflationen er værdien af gavekortet til dagligvarer i år hævet fra 400 til 500 kroner.

Julehjælpen er foreløbigt støttet økonomisk af blandt andet statens julehjælpspulje samt Ole Kirk's Fond, Lidl og privatpersoner, som har doneret bidrag. 

Ansøgningsfristen var den 24. november, hvorefter familierne vil få besked i starten af december om, hvorvidt de modtager julehjælp eller ej. 

Antal familier, som har søgt julehjælp i Østjylland:

  • 2022: 2.015
  • 2021: 1.486
  • 2020: 1.434
  • 2019: 1.205
  • 2018: 928

Til medier: Hvis I har brug for specifikke lokale/regionale tal, kan I kontakte Anette Helligsø på ahe@blaakors.dk

Kontakter

Billeder

Foto: Pixabay.
Foto: Pixabay.
Download
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

TUBA og Blå Kors: Alkohol er ødelæggende og har alvorlige konsekvenser for mange danske familier - Nick Hækkerup tager fejl, når han omtaler øllet som folkets sjæl13.1.2023 13:01:45 CET | Pressemeddelelse

Det er ansvarsløst at omtale danskernes alkoholforbrug som folkesjælen og tale om øllets positive værdi for livskvaliteten, når alkohol har så alvorlige konsekvenser for så mange mennesker i Danmark - også selvom Nick Hækkerup efterfølgende har forsøgt at moderere sine første udtalelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum