Billund Kommune

TRIO bliver en del af MED-aftalen i Billund Kommune

Del

I den nye MED-aftale i Billund Kommune kan man lokalt fremover erstatte et MED-Lokaludvalg med en TRIO.

Normalt bruges TRIO-samarbejdet i det offentlige som et uformelt sparringsforum, hvor man kan få nye perspektiver på spørgsmål, udfordringer og hverdagens opgaver på arbejdspladsen.

I Billund Kommune går man nu forrest og prøver TRIO-samarbejdet af som en formel del af kommunens nye MED-aftale, som træder i kraft 1. januar 2021.

I den nye aftale er TRIO med MED-status således skrevet ind som en forsøgsordning. Tanken er, at TRIO’en i visse tilfælde kan erstattet et MED-Lokaludvalg, hvis det giver mening lokalt i afdelingen, og såfremt et flertal af medarbejderne er enige om at erstatte MED-udvalget med en TRIO med MED-status.

Baggrunden er, at en evaluering forud for den nye MED-aflyste viser, at TRIO-samarbejdet er meget benyttet i Billund Kommune, og ikke mindst at det fungerer i dagligdagen.

”Samarbejde handler ikke om, hvad vi skriver på et stykke papir; det handler om, hvordan vi omgås hinanden til daglig. Vi lykkes ikke med vores opgaver, hvis vi ikke formår at samarbejde. I Billund Kommune har vi god tradition for at samarbejde, og som en af de første kommuner i landet – hvis ikke den første overhovedet – skriver vi nu TRIO ind i den nye aftale, så vi giver samarbejdet endnu bedre rammer fremadrettet”, siger Ole Bladt-Hansen, kommunaldirektør og formand i Hoved-MED i Billund Kommune.

Håbet er, at muligheden for at omdanne TRIO’en til et MED-udvalg kan skabe større fleksibilitet og trivsel lokalt.

”Det er en spændende mulighed, og vi vil følge interesseret med i, hvordan det bliver taget i brug ude lokalt. Det har i hvert fald været efterspurgt”, siger Annika Hundebøl, fællestillidsrepræsentant og næstformand i Hoved-MED i Billund Kommune.

Fakta om TRIO

TRIO er normalt en lille gruppe, der systematisk, men uformelt mødes for at drøfte spørgsmål, der har betydning for hverdagens opgaveløsning og trivsel. I TRIO’en samler man tre synsvinkler: lederens, tillidsrepræsentantens og arbejdsmiljørepræsentantens.

I Billund Kommune kan TRIO'en nu få MED-status og dermed erstatte et MED-Lokaludvalg. 

Kontakter

Yderligere spørgsmål:

Ole Bladt Hansen, kommunaldirektør: 7972 7201

Annika Hundebøl, fællestillidsrepræsentant: 7972 7598

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum