Kræftens Bekæmpelse

Trigon Fonden bygger to nye helårshuse til sclerose- og kræftpatienter

Del

Når Trigon Fonden bygger en helt ny bydel i Lille Skagen kommer det også sclerose- og kræftpatienter til gode. Fonden bygger nemlig to helårshuse til henholdsvis Scleroseforeningen og Kræftens Bekæmpelse, sådan at patienterne kan få et frirum i en krævende tid med sygdom. Det markeres med rejsegilde fredag 8. februar 2019 Lille Skagen – Bytorvet (fra syd) klokken 12-13

Der skal gøre noget ekstra for patienter med sclerose og kræft

Det er bestyrelsesformanden for Trigon Fonden - Karsten Bøgh - der står bag initiativet, og det er ikke tilfældigt, at det er patienter fra Scleroseforeningen og Kræftens Bekæmpelse der får glæde af det.

Karsten Bøghs egne forældre døde nemlig af henholdsvis kræft og sclerose, og faderen var med til at starte Trigon. Derfor ligger det tæt på hans hjerte at gøre noget ekstra for mennesker, der slås med de to sygdomme:

-Vi bygger to nye huse, der bliver fantastiske for patienterne at opholde sig i. Moderne, men samtidigt tro mod Skagens arkitektur. Tæt på havet og naturen. Det bliver virkelig et sted med plads til en pause fra sygdommen, og hvor jeg håber, at familierne kan være sammen uden for mange bekymringer, forklarer han.

Sclerosepatienter får afbræk i hverdag med sygdom

Området i Skagen, hvor Trigon – ud over de to huse – er i gang med at bygge flere huse, bliver et idyllisk område med ægte Skagen-stemning, som man kender det fra områderne Vesterby og Østerby. Det bliver områder, der lægger op til social fællesskabsfølelse med åbne forhaver og små veje, der bugter sig:

-Vi er meget beærerede over den flotte gave. Trigon Fonden gør det muligt for en lang række af vores medlemmer at komme på ferie i de skønne huse i Skagen. Vores medlemmer har ofte en hverdag præget af sygdommen, og denne mulighed kan give dem et afbræk fra hverdagen. Det har stor betydning for mennesker med sclerose i Danmark, at de får en mulighed som denne, siger Klaus Høm, direktør i Scleroseforeningen.

Det er ikke kun Scleroseforeningen, der er glade – det er Kræftens Bekæmpelse også:

Kræftpatienter og familier får tiltrængt frirum

- Vi er meget taknemmelige for den rørende gestus fra fondens side. At kunne opholde sig i et dejligt hus i Skagen vil for mange kræftpatienter og deres familie give et tiltrængt frirum i en krævende tid med kræft, siger Bo Andreassen Rix, kst. afdelingschef i Patient- & Pårørendestøtte, Kræftens Bekæmpelse.

Kontakter

Trigon: Direktør Karl-Erik Slynge. 20480889
Scleroseforeningen: Kommunikationschef Peter Palitzsch Christensen
Kræftens Bekæmpelse: Kommunikationskonsulent Didder Oppermann, 21151331

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Husene i Lille Skagen er tegnet af LBB3 Arkitekter og kan bookes fra sommeren 2019. Det bliver muligt at benytte dem hele året, da det er helårshuse.

Læs mere om projektet på Trigon Fondens hjemmeside www.trigon.dk og www.lille-skagen.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse: Medicinrådet fungerer, men der er plads til forbedringer16.5.2019 16:20:02 CESTPressemeddelelse

Det nu to år gamle Medicinråd sørger for, at danske patienter får adgang til nye lægemidler. Der har været knaster undervejs, men overordnet er det godt, at der stilles større krav til medicinalindustrien om dokumentation for, at medicinen virker, siger Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker. Han opfordrer til, at rådet får værktøjer til at arbejde endnu hurtigere, samt tid til at lave flere behandlingsvejledninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum