Dansk Arbejdsgiverforening

Trepart forbedrer dagpengeregler ved coronafravær

Del

Regeringen har indgået en aftale med DA, FH, AC, KL og Danske Regioner, som betyder, at virksomhederne hurtigere får sygedagpengerefusion ved coronarelateret fravær. Samtidig gives der også mulighed for dagpenge, hvis medarbejdere har behov for at passe børn, som er syge eller hjemsendt med corona.

Virksomhederne har tidligere under coronapandemien kunnet få refusion for sygedagpenge til hjemsendte medarbejdere fra første sygedag, men ordningen blev udfaset i sommer. Nu indføres ordningen igen, fordi smitteudviklingen kræver fleksible muligheder. 

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad siger:

- Den nuværende smittespredning betyder, at nogle virksomheder og medarbejdere oplever store udfordringer. Mange er nødt til at passe syge eller isolerede børn eller selv være fraværende fra deres arbejde på grund af corona. Jeg er derfor glad for, at vi hurtigt har indgået denne aftale, og vil gerne kvittere til ministeren, FH, AC, KL og Danske Regioner for hurtigt arbejde.

- Det er afgørende, at vi får brudt smittekæderne og sikret, at Danmark ikke ender i en ny nedlukning. Jeg er tilfreds med, at vi nu gør det lettere for virksomheder og medarbejdere at være med til at løfte det ansvar, som vi alle har for at bekæmpe smitten i samfundet.

Nøgleord

Kontakter

Thomas Giolla-MølleSeniorrådgiver

Thomas Giolla-Møller er ansat som seniorrådgiver i DA og er dermed primær kontaktperson for journalister, som vil have kommentarer eller informationer.

Tlf:29 20 02 99tgm@da.dk

Information om Dansk Arbejdsgiverforening

Dansk Arbejdsgiverforening
Dansk Arbejdsgiverforening
Vester Voldgade 113
1552 København V

33 38 90 00https://www.da.dk/

Dansk Arbejdsgiverforening er hovedorganisation for 11 arbejdsgiverforeninger på det danske private arbejdsmarked. DA er en medlemsstyret arbejdsgiverorganisation.