Slagelse Kommune

Trelleborg nomineret til international arkitektur Oscar

Del

Det kommende oplevelses- og videncenter på Trelleborg ved Slagelse er nomineret til den prestigefulde World Architecture Festival Awards i kategorien fremtidige kulturbyggerier, hvor bygningen konkurrence med arkitektur fra hele verden.

- Det er jo helt vildt og fantastisk. Det giver god reklame for Slagelse Kommune og for vores kulturfyrtårn på Trelleborg. Trelleborg er en usleben diamant som fortæller en unik historie om vores fortid. Nu sliber vi diamanten og viser den frem. Det glæder mig, at det nu også høster international anerkendelse, siger borgmester i Slagelse Kommune, Stén Knuth (V).

Prisen uddeles til World Architecture Festival i Berlin den 16-18. november, og der er 11 andre nominerede i kategorien fra lande som Australien, Canada og Rusland.

- Det er en stor anerkendelse med en sådan international nominering, men det fortjener projektet og Trelleborg også. Jeg ser frem til, at vi kan formidle historien om Trelleborg i et stykke moderne arkitektur, som føjer sig ind i landskabet og spiller op til Harald Blåtands borg, og det håber jeg, dommerpanelet vil honorere, siger Per Kristian Madsen, direktør for Nationalmuseet.

PLH Arkitekter vandt arkitektkonkurrencen tidligere i år, med deres bygning som i design kombinerer moderne linjer med vikingetemaet i en unik formidling.

- Vi har skruet op for atmosfæren fra vikingetiden med et gribende lyd- og billedunivers i udstillingsrummene, knitrende pejs i caféen, trætjære på det udvendige træværk og vikingesejl i facaden. Stedet er tænkt som et sanseligt videncenter, hvor grænsen mellem udstilling og arkitektur, fortid og nutid, udviskes, og de besøgende oplever, hvordan det var under Harald Blåtands tid, siger Søren Mølbak, partner og arkitekt hos PLH Arkitekter.

Det nye oplevelses- og videncenter ved Trelleborg forventes at slå dørene op i 2020. 

Nøgleord

Kontakter

Per Kristian Madsen, direktør for Nationalmuseet telefon 41 20 60 00
Stén Knuth, borgmester i Slagelse Kommune, telefon 24 40 01 11
Søren Mølbak, partner og arkitekt i PLR Arkitekter,telefon 27 20 05 91

Billeder

Links

Information om Slagelse Kommune

Slagelse Kommune
Slagelse Kommune