Trelleborg

Trelleborg byder velkommen til et sanseligt kogetræf

Del

I weekenden den 20.-22. maj bliver der afholdt et kogetræf på Vikingeborgen Trelleborg, hvor koge interesserede vikinger fra Trelleborgs venner mødes for at kokkerere fortidens vikingemad. Alle er inviteret til at komme og besøge Trelleborgs vikingelandsby, Slagløse, og mærke stemningen omkring vikingegryderne.

Redskaber til at lave et lækkert vikingemåltid
Redskaber til at lave et lækkert vikingemåltid

Trelleborgs kogetræf er arrangeret i samarbejde med den dygtige vikingekok Lone Bjørnskov-Bartholdy fra foreningen Trelleborgs Venner.

”Kogetræffet på Trelleborg er en lokal udgave af det store rejsende kogetræf, som hvert år afholdes et af de steder i landet, der formidler vikingetid. På det store kogetræf mødes op til 25 vikinger fra hele Nordeuropa og ”nørder” vikingetidens madlavning” siger Lone Bjørnskov Bartholdy fra foreningen Trelleborgs Venner. Lone har stået i spidsen for det store rejsende kogetræf siden 2016.

På kogetræffet vil de engagerede vikinge kogekoner- og mænd fra Trelleborgs Venner arbejde med forskellige kogemetoder, som vikingerne benyttede afhængig af sæsonens råvarer for 1000 år siden.

Kogemetoder og hungersmad

Vikingernes fadebure var på denne tid af året ved at være tømt. Afgrøderne var ikke kommet op på markerne endnu, så vikingerne måtte ud at sanke.

Hungersmad er derfor temaet om lørdagen den 21. maj. Vikingerne skulle være kreative i deres madlavning på denne tid af året. Om foråret og forsommeren var de nødt til at supplere deres madlavning med det, som var tilgængeligt i naturen.

Søndag den 22. maj er kogemetoder i fokus. Tilberedning af vikingemad tager sin tid og kræver en masse brænde til den simrende gryde over bålet. Derfor er det vigtigt med den rette kogemetode for at spare på brændet, når der tilberedes et vikingemåltid.

Ekstra dimension på museumsoplevelsen

I forbindelse med kogetræffet kan du opleve vikingetiden med sanserne. Sidst på dagen er der størst chance for en smagsprøve. Hør de dygtige madformidlere fortælle om vikingernes kogekunst, imens vikingemaden simrer i den varme gryde.

Program:
Sted: Vikingeborgen Trelleborg, Trelleborg Allé 4, 4200 Slagelse
Tid:
Lørdag den 21. maj kl. 10-16 – Søndag den 22. maj kl. 10-16

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Redskaber til at lave et lækkert vikingemåltid
Redskaber til at lave et lækkert vikingemåltid
Download
Hjemmekærnet smør
Hjemmekærnet smør
Download
Forårsæg til en vikingeret
Forårsæg til en vikingeret
Download
Vikingekok Lone Bjørnskov-Bartholdy fra Trelleborgs Venner
Vikingekok Lone Bjørnskov-Bartholdy fra Trelleborgs Venner
Download

Information om Trelleborg

Trelleborg
Trelleborg
Trelleborg Allé 4, Hejninge
4200 Slagelse

4120 6399https://natmus.dk/museer-og-slotte/trelleborg/

Vikingeborgen Trelleborg er bygget af Harald Blåtand i år 980. Ringborgen ligger vest for Slagelse og er i dag et levende museum med undervisning, aktiviteter og events, som f.eks. sommerens vikingefestival.  

Følg pressemeddelelser fra Trelleborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Trelleborg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum