Dansk ByggeriDansk Byggeri

Trekroner Kirke er nomineret til fornem betonpris

Del

I Trekroner går man ikke forbi byens nye kirke uden at lægge mærke til de bølgende, grå betonvægge. Derfor er Trekroner Kirke nomineret til In-situ Prisen 2019 for det udfordrende og nytænkende brug af beton.

Trekroner Kirke er nomineret til In-situ Prisen. Foto: Rod Geddes
Trekroner Kirke er nomineret til In-situ Prisen. Foto: Rod Geddes

Trekroner Kirkes snoede ydrevægge består af ni in-situ-støbninger. Det betyder, at murerne er blevet støbt lige der, hvor de står i dag (in-situ = på stedet). Og det er præmissen for at blive nomineret. 

Det er Fabriksbetonforeningen i Dansk Byggeri, der uddeler In-situ Prisen til personer eller firmaer, som har stået for unikt arbejde i pladsstøbt beton, og som har udfordret materialets formbarhed og potentiale.

Trekroner Kirke er nomineret, fordi det smukt lever op til denne tradition, et unikt byggeri der udnytter de fantastiske form- og udtryksmuligheder, der ligger er i in-situ beton. 

- Kirkebyggeri har altid været noget særligt, fordi kirker danner rammen om livets centrale begivenheder, og fordi vi opsøger kirkerne som referencerammer, for det sted vi besøger. Kirken skaber dermed en inspirerende og sanselig ramme, for nuværende og fremtidige generationer af kirkegængere og besøgende turister, siger Jan Søndergaard Hansen, formand for Fabriksbetonforeningen, om nomineringen.

Ud over væggene har CG Jensen A/S lavet omkring 25 ekstra støbninger, blandt andet til bjælker, der bugter sig ud af muren og nærmest svæver på ydersiden af kirken.

Men at støbe en betonvæg uden en eneste lige linje har ikke været nemt, fortæller projektleder hos CG Jensen A/S, Niels Thorsund.

- Et år, 200 unikke støbefonde og et utroligt dygtigt hold på byggepladsen skulle der til for at få Trekroner Kirke til at lykkedes. Det har givet sved på panden, men jeg er sikker på, at alle, der har været med i projektet, er pavestolte over resultatet. Nomineringen er en drøm, der går i opfyldelse, siger han. 

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsrådgiver i Dansk Byggeri, Stine Bo Christensen, 72160225, sbc@danskbyggeri.dk

Billeder

Trekroner Kirke er nomineret til In-situ Prisen. Foto: Rod Geddes
Trekroner Kirke er nomineret til In-situ Prisen. Foto: Rod Geddes
Download
Trekroner Kirke er nomineret til In-situ Prisen. Foto: Rod Geddes
Trekroner Kirke er nomineret til In-situ Prisen. Foto: Rod Geddes
Download

Vedhæftede filer

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland glæder sig til efterårets borgmestermøder20.8.2019 11:19:41 CESTPressemeddelelse

Dansk Byggeris seneste undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed viste, at de midt- og vestjyske kommuner er blandt de mest erhvervsvenlige i hele landet. Men servicen og forholdene for de lokale virksomheder kan blive endnu bedre. Og Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland ser frem til at mødes med borgmestre, kommunaldirektører mv. i den kommende tid for at drøfte, hvad der helt konkret skal til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum