Beskæftigelsesministeriet

Tredobling af fordrevne ukrainere i job

Del

I maj måned er der foreløbigt mere end tre gange så mange fordrevne ukrainere i arbejde sammenlignet med april. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Antallet af fordrevne ukrainere i job er steget markant fra april til maj. Nye tal viser, at der foreløbigt er registreret 1.055 ukrainske flygtninge i beskæftigelse i maj måned.

Tallet for maj forventes at stige, da virksomhederne fortsat har mulighed for at indberette løn for maj måned frem til den 10. juni – ligesom der traditionelt også er en del efterregistreringer måneden ud.

Lønmodtagerbeskæftigelsen for april viser til sammenligning, at der var 320 personer fra Ukraine med ophold efter særloven i beskæftigelse.

En opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) viser, at 6.036 personer har tilmeldt sig Jobnet, og 6.717 er visiteret jobparate per 5. juni.

For at skubbe på udviklingen er der ud over regelændringer lavet en række initiativer i forbindelse med Partnerskabet for ukrainere i job. I går har der været jobmatch-arrangementer i både København og Aalborg, hvor virksomheder og ledige ukrainere mødtes. Der er planlagt et lignende matcharrangementer i Odense den 13. juni, og i Roskilde den 21. juni. På hjemmesiden JobguideUkraine.dk er der lavet oplysende materiale til ukrainerne om, hvordan og hvor de kan få hjælp til at søge arbejde, og hvilke rettigheder de har. Styrelsen for International Rekruttering og Integration har et rejsehold, der tager rundt i landet for at understøtte jobcentrene i arbejdet med at hjælpe fordrevne ukrainere i job.

Onsdag er der møde i Partnerskabet om ukrainere i job, hvor det drøftes, hvordan partnerskabet kan bidrage til at endnu flere fordrevne ukrainere kan komme ind på det danske arbejdsmarked. Samme drøftelser vil beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard tage med beskæftigelsesordførerne den 15. juni.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard:

- Det er rigtig positivt, at så mange flere ukrainere har fundet vej til danske arbejdspladser. Det er godt, at de får mulighed for at tjene deres egne penge og få en så normal hverdagen som muligt i den forfærdelige situation, de står i. Det er også godt for de virksomheder, der mangler arbejdskraft, nu hvor vi har den laveste ledighed siden 2008.

- Jeg ser gerne, at endnu flere ukrainere kommer i job. Udviklingen i beskæftigelsestallet viser dog, at vi er på rette vej. Jeg hæfter mig samtidigt ved, at en del ukrainere er visiteret jobparate og tilmeldt Jobnet. Jeg oplevede selv den store interesse ved et jobmatcharrangement i går. Det vidner om, at vi står med en gruppe, der er klar til det danske arbejdsmarked.

- I regi af partnerskabet om Ukrainere i job har vi igangsat en række tiltag, der skal gøre det nemmere for ukrainere at komme i job. Samtidigt ved jeg, at kommunerne knokler på og har sat en masse aktiviteter i søen lokalt. Bl.a. speed-date arrangementer og jobmesser mellem ukrainere og virksomheder. Mit håb er derfor, at vi på sigt vil se tallene stige endnu mere.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 202230.6.2022 08:12:13 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2022 var der 71.300 ledige. Det er en stigning på 800 personer i forhold til måneden før. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu på 2,5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - For første gang længe ser vi nu en lille stigning i ledigheden. Det ændrer dog ikke ved, at ledigheden fortsat er helt i bund og beskæftigelsen er rekordhøj. Det er der al mulig grund til at glæde sig over. Ikke mindst på vegne af de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som er kommet med i det arbejdende fællesskab. - Selvom dansk økonomi står virkelig stærkt, er det ikke til at komme udenom, at krigen i Ukraine også sætter sine tydelige spor herhjemme, hvor forbrugerpriserne er braget i vejret. Det kan selvsagt mærkes, og det er noget vi tager meget seriøst i regeringen. Derfor har vi allerede iværksat flere initiativer til hjælp for borgere, hvor det gør særligt ondt. - Senest har regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget i

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 202222.6.2022 08:12:58 CEST | Pressemeddelelse

I april 2022 var der 2.948.000 personer i job. Det er 4.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Dermed stiger beskæftigelsen i Danmark den 15. måned i træk og siden januar 2021 er antallet af lønmodtagere steget med i alt 184.000 personer. Ser man på den private sektor, er der kommet 5.000 flere lønmodtagere siden marts måned. I samme periode er der kommet 1.000 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Jeg får endnu engang lov til at glæde mig. Beskæftigelsen stiger den 15. måned i træk. Det er i den grad en glædelig nyhed, der gang på gang bekræfter mig i, at regeringen har ført en ansvarlig økonomisk politik, som vi nu høster frugterne af. Vi og en række partier indgik i sidste uge en ny aftale om kontanthjælpssystemet, som på sigt vil sikre, at flere kommer i arbejde. - På trods af, at beskæftigelsen stiger og ledigheden falder herhjemme, så raser der fortsat krig på grund af Putins brutale angreb på Ukraine. Det har også

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum