DI - Dansk Industri

Tre unge industriteknikere skal lave jagerfly i Texas

Del

DI og Dansk Metal kan nu offentliggøre navnene på de tre industriteknikerlærlinge, der næste år skal tilbringe to måneder hos flyproducenten Lockheed Martin i Texas som et led i deres uddannelse.

For andet år i træk får tre industriteknikerlærlinge nu mulighed for at tilbringe to måneder i praktik på Lockheed Martins fabrik i Fort Worth i Texas. I år er det Annelie Helén Elisabeth Mannerfelt Hersley - ansat hos DSB Vedligehold, Rasmus Frøland ansat fra Thoka Finmekanik og Emil Jung Johansen, der er ansat hos Grundfos A/S, der er udvalgt af dommerpanelet til opholdet hos flyproducenten.

”Det er vigtigt for os at vise, at en erhvervsuddannelse i industrien også giver muligheder for en international karriere. Vores virksomheder har brug for, at flere dygtige unge har lyst til en af de mange spændende uddannelser inden for industrien. Derfor giver vi med initiativet her tre dygtige unge mulighed for et studieophold i udlandet som led i deres uddannelse som faglært”, siger viceadm. direktør Kim Graugaard, DI.

Også tidligere i år var tre danske industriteknikerlærlinge i praktik på virksomheden. Projektet er et samarbejde mellem DI, Dansk Metal, virksomheden Multicut A/S og Lockheed Martin.

”Hovedtanken bag projektet er, at det ikke kun skal være forbeholdt akademikere og ingeniører at tage en del af deres uddannelse i udlandet. Danske faglærte har en masse at byde på ude i verden. Så ud over at de unge får en spændende og uvurderlig erfaring i rygsækken, så er de også med til at sætte Danmark på verdenskortet som et land med nogle af de dygtigste faglærte”, siger forbundsformand i Dansk metal Claus Jensen.

De tre er udvalgt ud af 20 indstillede kandidater. Det er et uvildigt dommerpanel bestående af undervisere fra tre erhvervsskoler, der har valgt de tre på baggrund af konkrete produkter og motiverede ansøgninger.

”Vi ved fra sidste gang, vi havde lærlinge på fabrikken, at virksomheden er imponeret over det faglige niveau hos de unge danskere. De er meget bredere skolet end amerikanske industriteknikere, og det betyder, at danske industriteknikere på mange måder er på niveau med de amerikanske ingeniører”, siger Claus Jensen.

”Det er ikke kun på akademisk niveau, verden er blevet mindre. Overalt i verden arbejder faglærte fra danske industrivirksomheder med opsætning og vedligeholdelse af alt fra vindmøller, mejeriudstyr, vand- og varmepumper og mange andre produktionsmaskiner, hvor danske faglærte har den højeste ekspertise. De er simpelthen verdensklasse”, siger Kim Graugaard.

De tre udvalgte industriteknikerlærlinge skal afsted til Texas i maj og juni næste år. Lockheed Martin producerer kampflyet Joint Strike Fighter F35, som Danmark har bestilt 27 af. På flyvirksomheden får de unge danskere mulighed for at få et unikt indblik i flere forskellige led af produktionen af F35. 

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger og kommentarer:
Kim Graugaard, viceadm. direktør i DI via pressechef Per Geckler, telefon 29494434
Claus Jensen, forbundsformand i Dansk Metal via pressechef Jens Dissing Munk, telefon 30178874

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Presseinvitation: Hør de danske spidskandidater til Europa-Parlamentet give deres bud på EU’s grønne erhvervs- og vækstpolitik8.5.2019 10:33:49 CESTPresseinvitation

Valgkampen frem mod Europa-Parlamentsvalget er gået i gang. Ifølge meningsmålingerne står klima og miljø højt på danskernes dagsorden, når de den 26. maj skal beslutte, hvem der skal sætte den politiske kurs i Europa-Parlamentet. DI og CO-Industri inviterer til politisk debat med spidskandidaterne til Europa-Parlamentsvalget om de emner, der optager danskerne mest.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum