Tre ting stiger, én ting falder: Corona er blæst af boligmarkedet

Del

Fremvisninger, handelstal og priser på huse, lejligheder og sommerhuse peger op i maj trods coronakrise. Køberne giver los på boligmarkedet, men et stort problem kan spænde ben for den høje aktivitet, fremhæver Home

Boligmarkedet overrasker selv de største optimister. Fremvisninger, handelstal og priser peger op. 

Trods coronakrise stiger huspriserne i 52 kommuner viser den seneste opgørelse for hele boligmarkedet fra Boligsiden, der offentliggøres i dag.

På landsplan er huspriserne steget med 1,2 procent det seneste år. Også priserne på ejerlejligheder og sommerhuse stiger, viser tallene for maj.

"Der er drøntravlt. Corona er ikke et tema, og der er ingen nervøsitet længere blandt køberne, vi møder.

Coronakrisen er afblæst på boligmarkedet, som det ser ud lige nu, og det bekræfter både fremvisninger, handelstal og prisudviklingen i maj, " siger senior kommunikationskonsulent Michael Dalsager i Home.

Homes fremvisningsindeks for maj bekræfter den høje aktivtet, der fører til flere handler og stigende priser. Der var cirka 25 % flere fremvisninger af huse og ejerlejligheder fra april til maj - og 31 % flere fremviste sommerhuse.

Tingene kan selvfølgelig se anderledes ud om nogle måneder, hvis økonomien, arbejdsløsheden eller sygdomssituationen ændrer sig, fremhæver Home.

Laveste udbud i 15 år kan påvirke salget

"Køberne har givet los, og vores største problem er, at vi ikke får nok nye boliger til salg i forhold til det store gab, der er opstået i udbuddet. Der har ikke været så få boliger til salg i 15 år, " siger Michael Dalsager. 

Største fald i antal boliger til salg er i København, områderne omkring København og Aarhus, viser tallene fra Boligsiden.

"Det kan påvirke aktiviteten og handelstallene de kommende måneder, fordi det bliver sværere for køberne at finde, hvad de søger, " siger talspersonen i Home.

Stor aktivitet og lavt udbud er grundlæggende positivt for prisudviklingen og forklarer, hvorfor priserne kravler op i maj.

Det er den bedste garanti for stabilitet om priserne.

"Vi henter lige nu noget af det tabte i starten af corona, og vi ender salgsmæssigt med et bedre 1. halvår i år end 1. halvår 2019. Det havde selv de største optimister ikke troet på for tre måneder siden. Det er ganske enkelt imponerende – og det er afsindigt vigtigt for dansk økonomi, at boligmarkedet kværner derudaf, " siger Michael Dalsager.

Lejligheder har sneget sig tilbage 

Mens sommerhus-markedet har haft solstik i flere måneder, Home har aldrig solgt så mange sommerhuse i kædens 30 års historie som i maj i år, og villasalget i flere uger har været over tidligere års handler, så er det særdeles positivt, at ejerlejlighederne holder priserne på landsplan. Et plus på 0,1 % fra april til maj - og en flot stigning på 2,7 % det seneste år.

Markedet her har ellers været under størst pres i starten af corona – og her har frygten for prisfald været størst.

"Men den bekymring er også kraftigt ved at fordufte, og afslagene er faldet tilbage til ’normalen’, " siger talspersonen.

De seneste fire uger er salget af lejligheder godt 12 % højere end samme uger i 2019. Og ejerlejlighedspriserne i Københavns Kommune går 0,4 % frem fra april til maj - og de er 3 % højere end for et år siden.

Ejerlejlighedssalget i København går godt, konstaterer ejendomsmægler Michael Hammerbak, der har sat salgsrekord i sine forretninger i maj.

”De kunder, der er i markedet, er meget mere afklarede, end de har været tidligere. Vi havde et dyk, lige da Danmark lukkede ned, men allerede måneden efter var vi oppe på fuld styrke igen. Køberne vil selvfølgelig gerne forsøge at forhandle om prisen på grund af den usikkerhed for økonomien fremadrettet, som coronakrisen har skabt, men priserne holder ganske godt lige p.t., ” siger medindehaver Michael Hammerbak fra Home Vesterbro og Home Christianshavn.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 177 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.


home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2020.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum