Aabenraa Kommune

Tre medarbejdere i Aabenraa Kommune er testet positiv for COVID-19: Opsporing og teststrategi er sat i gang

Del

I alt er tre medarbejdere og to borgere i henholdsvis hjemmeplejen og hos Hjernecenter Syd i Aabenraa Kommune er testet positiv med COVID-19. En grundig opsporing og inddæmning er iværksat, og Aabenraa Kommune følger situationen tæt og har løbende dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Fem smittetilfælde blandt medarbejdere og borgere i hjemmeplejen og Hjernecenter Syd i Aabenraa Kommune gør, at Aabenraa Kommune har iværksat en opsporing for at begrænse yderligere smitte af COVID-19. Som et led i dette er i alt 34 borgere og 96 medarbejdere testet i Hjemmeplejen og på Hjernecenter Syd.

Samtidig er de nødvendige forholdsregler taget for at inddæmme og begrænse smitten. Det betyder blandt andet, at de smittede borgere er isoleret, de smittede medarbejdere er sygemeldte og isoleret, og alle pårørende er orienteret.

Den smittede medarbejder i hjemmeplejen er tilknyttet et distrikt i Aabenraa by, mens de smittede medarbejdere og borgere ved Hjernecenter Syd alle er tilknyttet aktivitetstilbuddet i Kliplev.

Medarbejdere vil nu bære maske eller visir ved alle borgerkontakter i det ramte distrikt i Hjemmeplejen og på Hjernecenter Syds bosted i Kliplev. Derudover er der indført besøgsrestriktioner på bostedet, og aktivitetstilbuddet er lukket i tre uger.

- Lige så snart vi blev bekendte med, at der var smittede, aktiverede vi strategien for opsporing og test af både medarbejdere og borgere, som har været i kontakt med de smittede medarbejdere og borgere. Vi tager ingen chancer, og vi gør vores absolut bedste for at reagere hurtigt og effektivt. De relevante pårørende til de testede borgere er blevet orienterede, fortæller social- og sundhedsdirektør i Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen, og fortsætter:

- Vi har en tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og relevante sundhedsmyndigheder. Det er samtidig vigtigt for mig at slå fast, at borgere og pårørende ikke skal være bekymrede for manglende hjemmepleje. Vi har medarbejdere nok, og alle de testede medarbejdere vil blive testet igen 7 dage efter første test. Vi har taget alle de nødvendige forholdsregler, når det kommer til at forhindre yderligere smitte af COVID-19.

Aabenraa Kommune følger fortsat udviklingen og orienterer løbende de relevante pårørende om situationen, mens man i samarbejde med relevante sundhedsmyndigheder forsøger at få klarlagt helt præcis årsagen til smittekæden. For nuværende mangler der testsvar på 20 medarbejdere, mens alle borgere har modtaget deres testsvar.

Kontakter

Social- og sundhedsdirektør, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 73 76 69 96; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum