Tre løver evakueret fra Ukraine til Knuthenborg Safaripark
Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse har sikret tre afrikanske hunløver fra Ukraine et nyt hjem i safariparken. Løverne er hentet i sidste øjeblik fra en zoo i en krigszone

Tre hunløver blev i august evakueret fra den zoologiske have Feldman Ecopark i Donieck-regionen tæt på grænsen mellem Ukraine og Rusland. Efter et ophold i Poznan Zoo i Polen, kom løverne kort før jul til deres nye hjem i Knuthenborg Safaripark på Lolland. Krigen gjorde det nødvendigt at evakuere løverne, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
- Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes. Den mindre zoo lå midt en krigszone og løverne var truet af underernæring. Evakuering af sådanne store rovdyr fra en krigszone er kompleks og risikabel for de involverede, lokale dyrevenner og soldater. Herefter startede koordineringsarbejdet med at få dem ud af Ukraine og til nye hjem, siger Anne Sofie Meilvang, biolog i Dyrenes Beskyttelse.
Hun har sammen med Knuthenborg Safaripark arbejdet med at få hunløverne ud af Ukraine og til Danmark. Koordineringen af redningsarbejdet er foregået i en gruppe under ”European Alliance of Rescue Centres and Sanctuaries” (EARS), der består af 19 dyreværnsorganisationer, zoologiske haver i Europa og den europæiske dyreparksorganisation EAZA.
De tre afrikanske hunløver kommer i disse dage for første gang ud i deres eget anlæg i den sydlige del af Europas største tigeranlæg Tigerskoven. Her er masser af plads og et areal, der dækker over mere end 10.000 kvadratmeter fri natur.
- Ved at huse og passe disse dyr, som bliver ambassadører for deres truede vilde artsfæller, giver det os en fantastisk mulighed for at oplyse vores gæster om dyrenes situation i det vilde, og hvad vi sammen kan gøre for at bevare dem for fremtiden. Vi ser frem til at tilbyde løverne et trygt og sikkert hjem i en tid, der har været alt andet end normal for dem. Nu skal de falde godt på plads i deres nye hjem, siger Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg Safaripark.
Det er første gang i safariparkens historie, at der permanent bor løver i parken.
Kontakter
Brian Lindorf Hansen
Marketingchef, Knuthenborg Safaripark
24 46 82 08
Presse@knuthenborg.dk
Anne Sofie C. MeilvangBiolog og projektleder (internationale projekter og forsøgsdyr)
Tlf:81 88 03 70asm@dyrenesbeskyttelse.dkSøren KrogsgaardPressechefKommunikation
Tlf:42474833Tlf:42474833skr@dyrenesbeskyttelse.dkBilleder
Links
Information om Dyrenes Beskyttelse
Denne pressemeddelelse er udsendt på vegne af Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg Safaripark
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Anne Sophie Bonefeld er ny kommunikationschef for Dyrenes Beskyttelse24.1.2023 12:43:37 CET | Pressemeddelelse
Anne Sophie Bonefeld er ny kommunikationschef i Dyrenes Beskyttelse fra 9. januar 2023. Hun kommer fra et job som kommunikationsansvarlig i UNICEF Supply Division.
Sæt kaninavl på pause23.1.2023 04:00:00 CET | Pressemeddelelse
Omfanget af svigtede kaniner får Dyrenes Beskyttelse til at opfordre til at pause avlen. Danskerne skal tømme internaterne i stedet for, lyder det fra foreningen.
Udsætning af fasaner slår rekord18.1.2023 09:38:45 CET | Pressemeddelelse
Antallet af fasaner udsat til jagt slår rekord og nærmer sig én million. Det viser nye tal fra Miljøstyrelsen. Dyrenes Beskyttelse ærgrer sig over de mange såkaldte skydefugle, der er håbløst lette ofre for såvel jægerne som rovdyr
Trist rekord: flere dumpede dyr end nogensinde11.1.2023 04:00:00 CET | Pressemeddelelse
Rekordmange kæledyr blev dumpet i 2022, viser tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral. Dyreejere er nødt til at tage større ansvar, og flere skal neutralisere deres dyr, lyder det fra foreningen
Mærkning og registrering af katte er nu lovpligtigt i Sverige4.1.2023 04:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fra 2. januar er det blevet obligatorisk at mærke og registrere sin kat, hvis man er bosiddende i Sverige. Den svenske landbrugsstyrelse åbner et lovpligtigt register, som skal være med til at forbedre kattens generelle velfærd. Den lovpligtige ordning er et stort skridt for kattens velfærd, mener Dyrenes Beskyttelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum