Ishøj Kommune

Tre kandidater til miljøpris vil gøre Ishøjs trafik sundere

Del

Torsdag den 29. november uddeler Ishøj Kommune sin årlige Klima- og Miljøpris. Tre kandidater bejler til prisen, som i år har ’Sundere trafik’ som tema

Lastbiler i Ishøj.
Lastbiler i Ishøj.

Ishøj Kommunes Klima- og Miljøpris går i år til én eller flere personer eller en forening, der lige nu arbejder for, eller har en god ide til, hvordan trafikken i Ishøj kan blive sundere ved at mindske luftforening og/eller trafikstøj.

”Grønt Forum har dette år valgt emnet ’Sundere trafik’, fordi det betyder noget for alle Ishøj-borgere. Vi færdes alle i trafikken, og rigtig mange borgere er fx berørt af støj fra vores motorveje. Med emnet ønsker vi at sætte fokus på, hvordan vi kan reducere forureningen, støjen og CO2-belastningen fra trafikken, fordi det kan bidrage til, at vi som borgere får et sundere og bedre liv,” siger formand for Grønt Forum, Tommy Olsen.

Ideer til mindre støjforurening

I år er der tre kandidater til prisen. En af kandidaterne er en gruppe på fire medlemmerne af Ishøj Byråd, Ole Wedel-Brandt, Lennart Hartmann Nielsen, Pia Skourup og Ole Beckmann, med et forslag om reducere bilstøjen ved at overdække dele af Køge Bugt Motorvejen. Også Ishøj Bylaug kandiderer til prisen for et forslag om at mindske trafikstøjen i Ishøj Landsby ved at omlægge trafikken på Ishøj Stationsvej. Endelig er der kandidaten Martin Patrong Haspang – en Ishøj-borger, der foretrækker cyklen frem for bilen. For eksempel cykler han hver dag fra Ishøj til sit arbejde i Lyngby.

Den endelige vinder kåres ved et lukket arrangement for bl.a. de nominerede kandidater, byrådsmedlemmer og Grønt Forum torsdag den 29. november i Byrådssalen på Ishøj Rådhus.

Det er Grønt Forum, der har indstillet kandidaterne til Ishøj Byråd. I Grønt Forum, der er Ishøjs grønne råd, sidder repræsentanter for en række foreninger og organisationer sammen med Klima- og Miljøudvalget.

Invitation til pressen

Prisuddelingen den 29. november kl. 17 i Byrådssalen på Ishøj Rådhus er et lukket arrangement, men du er som journalist velkommen til at deltage, hvis du vil dække begivenheden. Det gør du ved at tilmelde dig hos Grønt Forums sekretariat, miljømedarbejder Maria Klemmed Lyngholm på tlf. 43 57 75 01 eller mkn@ishoj.dk. Andre inviterede er alle de nominerede kandidater, Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp, medlemmerne af Klima- og Miljøudvalget og Grønt Forum.

Kontakter

Maria Klemmed Lyngholm, miljømedarbejder, Grønt Forums sekretariat, tlf. 43 57 75 01 eller mkn@ishoj.dk

Billeder

Lastbiler i Ishøj.
Lastbiler i Ishøj.
Download
Modelfoto. Colourbox.
Modelfoto. Colourbox.
Download
Motorvej. Foto: Colourbox.
Motorvej. Foto: Colourbox.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum