TUBA

Tre julekoncerter til fordel for TUBAs arbejde – Andrea Pellegrini og LiveStrings

Del

Julen er børnenes fest, men ikke alle børn har en tryg og glad tid i Julen. Med tre julekoncerter støtter Andrea Pellegrini og LiveStrings organisationen TUBA, der yder gratis terapi og behandling til unge, der er vokset op i familier ramt af alkoholproblemer eller stofmisbrug.

Julen er børnenes fest, men ikke alle børn har en tryg og glad tid i Julen. I familier med alkoholproblemer er Julen ofte en tid med øget utryghed og frygt.

Klassisk sanger Andrea Pellegrini vil slå et slag for en mere åben Jul, hvor vi husker dem som ikke har en tryg familie og byder dem indenfor i vores egen Jul. Andrea holder selv Jul hos en anden familie end sin egen.

Andrea Pellegrini har i samarbejde med strygekvartetten Live Strings, der har spillet sammen med store navne som Kanye West (US), Michael Bublé (CDN) og Lukas Graham, skabt Julen har Englelyd til støtte for TUBAs arbejde.

Det er en anderledes akustisk koncertoplevelse, der med lige dele legesyge og respekt fortæller Juleevangeliet med klassisk musik. Du kan opleve julekoncerten og samtidig støtte TUBAs arbejde i Sankt Lukas Kirke i Århus, Christianskirken i Sønderborg og Holmens Kirke i København.

Julenharenglelyd.dk

Fakta

Billetter kan fås her: 

Andrea Pellegrini er en dansk klassisk sanger og en af landets mest efterspurgte, både i opera- og koncertsammenhæng. I 2008 modtog hun Musikanmeldernes Kunstnerpris, og har derefter modtaget et hav af priser, senest Wilhelm Hansen Fondens hæderspris i 2020. I 2015 blev hun Reumert nomineret i kategorien Årets sanger. Hun debuterede på Det Kgl. Teater som Rosina i Rossinis ’Barberen i Sevilla’ i 2006 hvorefter hun både der og på landets øvrige scener har sunget mange andre roller, senest partiet Carmen i Bizets ’Carmen’ på Opera Hedeland i 2019. I 2021 rejser hun til Stockholm for at synge Eboli i Verdis ’Don Carlos’.

Gennem sin karriere har Andrea Pellegrini vist en særlig interesse for de genrebrydende kunstformer. Dette har ført til udviklingen af helt nye samarbejder med f.eks multikunstneren Martin Hall, fortolkninger af Beatles sange på TV, duo med Jacob Binzer (D.A.D) og meget andet. I den forbindelse har hun desuden etableret nye musikalske værker i grænselandet mellem genrer, samarbejdet med Steffen Brandt, ledet festivallen ”Klassisk på Kanten” under Bornholms Teater og grundlagt The Piazzolla Orchestra, som hun to gange har gæstet Bergen Festspil med.

En rød tråd i Andreas kunstneriske virke er folkeliggørelse og fortælling – at bringe den klassiske musik og æstetik ud over rampen i nye sammenhænge. Derfor var det, for hende, mere end oplagt at række ud til LiveStrings.

https://pellegrini.dk/about/
Portrætter: https://pellegrini.dk/photo-gallery/


Live Strings er en strygekvartet, der er i front på alle landets scener – både de rytmiske og de klassiske. Kvartettens mange facetter gør den til et af de mest interessante klassiske ensembler i Danmark. Sammen bevæger de sig gennem alle genrer, altid med dybe rødder i den klassiske musiktradition og spillestil.

Siden 2011 har de spillet og arbejdet sammen med navne som Eminem (US), Kanye West (US), Michael Bublé (CDN), Lukas Graham, Christopher, L.O.C., Søren Huss, Quadron, Tina Dickow, Outlandish og MØ… 

Kvartettens musikere arbejder med den klassiske musik både som solister, i kammermusik – i f eks prisvindende Nightingale String Quartet og Trio Gemini – og i orkestersammenhæng, blandt andet ved Den Kgl. Opera København, hos DR Radiosymfoniorkestret og Copenhagen Phil.

http://livestrings.dk/TUBA er en landsdækkende organisation, der tilbyder gratis terapi til unge i alderen 14-35 år, der er vokset op i familier med alkoholproblemer eller stofmisbrug. I 2020 var 3969 unge i behandling i TUBA. 

Sundhedsstyrelsen skønner, at 122.000 børn og unge under 18 år lever i familier med alkoholproblemer. Det er ca. to børn per skoleklasse. 

Børn, der vokser op i hjem med misbrug, oplever ofte fysisk og psykisk vold samt overgreb og selvmordstrusler fra far og mor. De plages af senfølger som PTSD, angst, depression og selvmordstanker og kommer typisk til TUBA, når det går op for dem, at livet ikke behøver at være så svært.

Kontakter

Foto - Billeder til fri afbenyttelse i sammenhæng med Julen har Englelyd https://www.julenharenglelyd.dk/medier/

Billeder

Information om TUBA

TUBA
TUBA
Vesterbrogade 69, 1. tv
1620 København V

http://www.tuba.dk

TUBA tilbyder specialiseret terapi og rådgivning til unge, der er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug. 

TUBA har 34 afdelinger fordelt over hele landet og tilbyder derudover chatrådgivning på www.tuba.dk/chat 

Følg pressemeddelelser fra TUBA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TUBA

Undervisningsmateriale gør det nemmere for børn og unge at tale om forældres alkoholproblemer17.11.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Børnenes kampdag lørdag 20. november er en anledning til at give de børn og unge, som ofte bliver overhørt, en stemme. TUBA har i samarbejde med Alinea+ skabt tre undervisningsforløb, der skal få os alle sammen til at tale om de konsekvenser, som forældres alkoholproblemer kan have for børn. ”Vi bliver nødt til at anerkende, at alkoholmisbrug ikke kun kan give voksne problemer. Det kan også have konsekvenser for deres børn," siger Henrik Appel, landsleder i TUBA Danmark.

Mit barn - ny kortfilm om at blive forældre, når man selv er vokset op i en familie med alkoholproblemer.26.10.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Ny kortfilm af Oscarvindende instruktør Anders Walter sætter fokus på at blive forældre, når man selv er vokset op i en familie med alkoholproblemer. For hvad vil det sige at være gode forældre, når man ikke selv har gode forældre at spejle sig i? Bag kortfilmen står nonprofitorganisationen TUBA, der yder gratis terapi til unge, der er vokset op i hjem med alkoholproblemer eller stofmisbrug. Filmen er produceret af Lene Børglum og har gallapremiere 31. oktober i Imperial i København.

Unge fra hjem med alkoholproblemer vinder tur op i Storebæltsbroens pyloner23.9.2021 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Lige så langt der er til pylonernes top på Storebæltsbroen, lige så svært kan det være at overvinde konsekvenserne af at vokse op i en familie, der er ramt af alkoholproblemer. - Vi ved, at de ar, som en barndom med forældre, der har haft et alkoholproblem eller stofmisbrug, giver, ikke bare forsvinder, fordi man fylder 18 år, siger Amanda Sommer, der er vokset op i en familie ramt af misbrug. Hun er bestyrelsesmedlem i den frivillige forening TUBANU, der taler for behandlingsgaranti til børn af misbrugere. Hun har sammen med fire andre unge fra TUBANU vundet en tur op i pylonerne fredag den 24. september kl. 15.