Aabenraa Kommune

Tre i træk: Aabenraa Kommune genvinder Trafiktesten

Del

For tredje år i træk kan Aabenraa Kommune prale af, at de har vundet Kommunernes Trafiktest. Det er fjerde gang siden uddelingens begyndelse i 2010, at Aabenraa Kommune er den bedste af de 92 deltagende kommuner.

Det går godt med trafiksikkerhedsarbejdet i Aabenraa Kommune. Det tætte samarbejde mellem skoler, politi og kommunale forvaltninger har nemlig for tredje år i træk sikret Aabenraa Kommune førstepladsen i Kommunernes Trafiktest. Det er en landsdækkende konkurrence, som 92 kommuner deltager i. I år deles førstepladsen med Esbjerg Kommune.

I 2012 vandt Aabenraa Kommune for første gang, og siden er det blevet til første pladser i både 2017 og 2018, inden Aabenraa Kommune altså i år for tredje gang i træk kan lade sig hylde som vinder. Det er Rådet for Sikker Trafik, der uddeler prisen.

På baggrund af en række kriterier kåres vinderen, og i år scorer Aabenraa Kommune 95 ud af 100 mulige point. Blandt andet roses Aabenraa Kommune for, at 90 procent af skolerne i kommunen har en trafikpolitik.

- I Teknik- og Miljøudvalget har vi besluttet, at projekter, der indeholder trafiksikkerhed i skolerne, skal prioriteres højt. Derfor glæder det mig også meget, at vi nu for tredje år i træk får anerkendelse af, at vi er rigtig gode til arbejdet med trafiksikkerhed. Men vi kan hele tiden blive bedre, og vi har alle et ansvar for fortsat at italesætte trafiksikkerhed både blandt børn og voksne, siger Arne Leyh Petersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

I Aabenraa Kommune gennemføres løbende lokale trafiksikkerhedskampagner, hvor trafiksikkerheden på skolerne blandt andet er i fokus, ligesom trafiksikkerhed er et fast element i de projekter, som kommunen udfører på vejområdet.

Ud over Teknik- og Miljøudvalget har også Aabenraa Kommunes Børne- og Uddannelsesvalg stor fokus på trafiksikkerhed og især det gode samarbejde med kommunens skoler.

- Når man vinder Kommunernes Trafiktest tre år i træk, så er det fordi, man gør noget rigtigt. Derfor er det også på sin plads at rose det gode samarbejde, der er mellem både politi, skoler og forvaltning. Det kan blandt andet fremhæves, at der hvert halve år er møder mellem forvaltning, politi og den enkelte færdselskontaktlærer på skolen, siger udvalgsformand Kirsten Nørgård Christensen og fortsætter:

- Politiet har også været dygtige, når det kommer til kontrol af refleksveste på skolerne i kommunen, lige som der også fortsat er stor fokus på den årlige cyklistprøve blandt 6. klasserne. Så vi skal bestemt være glade for, at vi får denne anerkendelse af Rådet for Sikker Trafik, og vi skal være opmærksomme på, at vi også i fremtiden fastholder vores høje niveau af trafiksikkerhed.

FAKTA

Kommunernes Skoletrafiktest er en undersøgelse af niveauet for trafikundervisningen og mange andre kommunale tiltag for at forbedre trafiksikkerheden for børn. Det er Rådet for Sikker Trafik, der gennemfører testen.

Se resultatet for alle landets kommuner på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside: https://www.sikkertrafik.dk/samarbejde/kommune/kommunernes-trafiktest

Kontakter

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen,
tlf.: 51 31 44 75; e-mail: knc@aabenraa.dk

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Arne Leyh Petersen, tlf.: 22 42 51 58;
e-mail: arlp@aabenraa.dk

Trafiksikkerhedsmedarbejder, Hanne Mette Kjær, tlf.: 73 76 72 80; e-mail: hmk@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Billeder

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

A. P. Møller Fonden donerer 9,4 millioner til folkeskolen i Aabenraa Kommune28.11.2019 10:00:00 CETPressemeddelelse

A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal giver 9,4 millioner til Aabenraa Kommunes initiativ ”Universitetsskolen – Dannende undervisning og læring i et fagdidaktisk perspektiv”. Initiativet understøtter kommunens ønsker om at give børnene en mere dannende, undersøgende og eksperimenterende tilgang til deres undervisning og fremtid. Det er især kommunens digitaliseringsstrategi ”IT og digitalisering i folkeskolen”, der vil blive omdrejningspunktet for at skabe en innovativ undervisning. Sammen med UC SYD´s læreruddannelse og forskningsafdeling vil kommunen give både lærere, vejledere og skoleledere et kompetenceløft og sikre, at læreruddannelsen kommer endnu tættere på skolens virkelighed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum