Danmarks Frie Forskningsfond

Tre forskere får støttekroner til forskningsophold i internationale forskningsmiljøer

Del

Danmarks Frie Forskningsfond har bevilget støtte til tre forskere fra Aarhus Universitet, IT-Universitetet i København og Københavns Universitet til forskningsophold i udlandet. De kan nu rejse til nogle af verdens førende universiteter og fordybe sig i deres forskning og på sigt være med til at styrke internationaliseringen af samfundsvidenskabelig forskning.

Photo by Kyle Glenn on Unsplash
Photo by Kyle Glenn on Unsplash

René Chester Goduscheit fra Aarhus Universitet vil undersøge, om tilgangen til åben, bæredygtig innovation varierer mellem danske og japanske produktions-SMV’er. Han vil samarbejde med forskere på Kobe Universitet, som har stor viden om og adgang til lokale SMV’ere i Japan.

Louise Barkhuus fra IT-universitetet i København vil forske i tiltro til sundhedsdata særligt i samarbejde med Columbia University. Projektet skal give en forståelse for, hvordan befolkningen tilgår et bestemt helbredssystem i forhold til deres egen bekymring for privatliv. Det overordnede mål er at få en bedre forståelse af kulturelt definerede holdninger og tillid til sundhedsinfrastruktur.

Salvatore Caserta fra Københavns Universitet undersøger, hvordan internationale domstole reagerer på en øget kritik ved at opretholde den internationale retsstat i deres praksis. Gennem brug af maskinlæringsværktøjer søger projektet at finde ligheder og forskelle i, hvordan internationale domstole har konstrueret den internationale retsstat og forsvaret den mod dens kritikere.

Det er Danmarks Frie Forskningsråd | Samfund og Erhverv, der har uddelt virkemidlerne til de tre forskere, og de knap 700.000 kr. i alt skal bruges til et sammenhængende forskningsophold af mindst tre måneders varighed ved en udenlandsk forskningsinstitution.

Det er en betingelse for at få midlerne, at udlandsopholdet skal bidrage til at styrke internationale samarbejder, mens der skal være en konkret netværks- og relationsdannelse, som også på sigt vil være med til at fremme dansk forskning.

Læs mere om de tre forskningsophold i udlandet her.

Kontakter

Billeder

Photo by Kyle Glenn on Unsplash
Photo by Kyle Glenn on Unsplash
Download

Information om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond
Asylgade 7
5000 Odense C

https://dff.dk/

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den excellente forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder, uafhængigt af politiske og strategiske satsninger.

DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Ni forskere får midler til forskeruddannelser uden for universiteterne7.7.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks Frie forskningsfond har bevilget 23 mio. kr. til ni unge forskere, der skal lave deres ph.d. på en anden forskningsinstitution end de danske universiteter. De skal bl.a. forske på Rigsarkivet, Københavns Professionshøjskole og ved Dansk Sprognævn, hvor de dykker ned i emner som danske kvinders arbejde i 1800-tallets Danmark, hvordan et stigende antal LGBT+ migranter kalder på nye former for humanitær intervention samt ny viden om, hvordan sundhedspersonalet kan forbedre plejen på demensområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum