PwC

Tre finalister på Fyn udvalgt til Årets Ejerleder 2019

Del

Den 29. oktober kårer PwC Årets Ejerleder 2019 på Fyn for 16. gang i samarbejde med Nykredit og Dansk Erhverv. Prisen går til den ejerleder, der med et klart formål og tydelige værdier går foran og gør en forskel for Danmark ved at skabe vækst og arbejdspladser. De tre finalister på Fyn er nu fundet.

Blandt en lang række af danske virksomheder med dygtige ejerledere i spidsen er der nu fundet tre finalister til kåringen af Årets Ejerleder 2019 på Fyn.

”De tre finalister er alle eksempler på en dansk ejerleder, der med succes skaber vækst og udvikling til inspiration og stor betydning for dansk erhvervsliv. Vi ønsker vores finalister på Fyn et stort tillykke, og vi ser frem til at hædre dem alle ved regionskåringen,” fortæller Mikael Johansen, partner i PwC i Odense.

Ejerlederen gør en forskel

Ejerledere udgør en væsentlig del af Nykredits kunder. Her understreger man, at de tre finalister er kendetegnet ved, at ejerlederen har formået at skabe en bemærkelsesværdig vækst, og som frontfigur gør en stor forskel for virksomhedens succes og værdier: 

“Ejerlederne gør en forskel – regionalt med at skaffe arbejdspladser og samfundsøkonomisk ved at være en væsentlig bidragsyder til dansk økonomi. At de har deres egen kåring giver velfortjent spotlight på en særlig type af virksomheder,” siger centerdirektør i Nykredit, Lars Holm.

Formål og værdier 

I år sætter vi fokus på formål og værdier, da de spiller en væsentlig rolle for både virksomhedernes omdømme, konkurrenceevne og evne til at tiltrække og fastholde arbejdskraft. Danske familieejede virksomheder er gode til at skabe vækst - også sammenlignet med udlandet:

”Når vi spørger ejerlederne, hvad baggrunden er for deres succes, svarer de, at deres virksomheds værdier og et klart formål er afgørende. Vi tror på, at fremtidens vindere er dem, der lykkes med at skabe fælles værdier og et tydeligt formål, og det er baggrunden for årets tema i Årets Ejerleder 2019,” forklarer Mikael Johansen.

Jakob Ullegård, markedsdirektør i Dansk Erhverv, lægger vægt på dette års tema, som væsentligt for ejerledernes evne til at skabe vækst og udvikling:

”Det er svært at sætte retning, hvis man ikke kan forklare sig selv og andre, hvorfor man er i gamet. En klar retning og et veldefineret værdigrundlag gør det så meget lettere at skabe fremdrift – dels internt i virksomheden, men såmænd også i forhold til samfundet omkring os. Derfor er det afgørende for virksomhedens evne til at skabe vækst, udvikling og succes.” 

Finalisterne er:

Brian Djernes – ejerleder i Cane-line A/S (Rynkeby) 

Cane-line er et dansk globalt designfirma med hovedsæde i Rynkeby og 30 års erfaring inden for udvikling og egenproduktion af have- og indendørsmøbler. Virksomhedens produkter afsættes i mere end 100 lande og favner hele værdikæden fra design over produktion til afsætning. Virksomheden har et særligt fokus på at skabe møbler med høj komfort af unik kvalitet, og produktionen foregår med respekt for miljø og mennesker samt med fokus på innovation og produktudvikling. Innovation og design foregår i Danmark, mens produktionen sker i Malaysia. 

Som den første danske virksomhed er Cane-line både ISO 14001 (miljø) og SA 8000 certificeret (social ansvarlighed). Virksomheden har finansieret en række CSR-projekter, bl.a. ombygning af en lokal skole i Malaysia. Brian Djernes er en sand ejerleder, der evner både at tænke visionært, langsigtet og ud over egen forretning. Brian lægger vægt på de gamle dyder: ordentlighed, ordholdenhed og naturlig respekt for sine medmennesker. Han er en leder, som evner at sætte et ambitiøst mål, en klar retning og at få alle i virksomheden til at arbejde for det fælles mål. Brian har skabt en innovativ kultur, hvor det er tilladt at begå fejl under tesen: ”Tryghed skaber innovation”. På baggrund af ovenstående har Brian skabt en succesfuld global virksomhed og forventer fortsat yderligere vækst. 

Claus Juul Bøgelund – ejerleder i Dymak A/S (Odense)

Dymak A/S blev stiftet i 1997 af Claus Bøgelund og Søren Offer Madsen. De to har sammen drevet virksomheden frem til 2019, hvor Claus Bøgeholm siden har overtaget 100 % af ejerskabet. Virksomheden sælger engrosprodukter til hus og hjem samt gartneribranchen. Dymak’s hovedkvarter ligger i Odense, men virksomheden er global og har salgsselskaber i Holland, Italien og USA samt produktion i Kina og Indien. Dymak er blandt Europas førende inden for branchen og er “firstmovers” på den digitale agenda. Der bruges derfor mange ressourcer på en kontinuerlig optimering af den digitale del af værdikæden mellem Dymak og virksomhedens kunder. 

Ejerleder Claus Bøgeholm har stort fokus på udviklingen af sin virksomhed og lægger vægt på strategiarbejde, forretningsudvikling og innovation. Han udviser tillid til sit personale og tør give ansvar fra sig, hvorfor den daglige drift i høj grad involverer medarbejderne. Claus Bøgelund har som ejerleder bevist, at selvom en virksomhed opererer i et udfordrende marked - både konkurrencemæssigt og økonomisk for kundegruppen - kan det godt lade sig gøre at levere flotte resultater, samtidig med at understøtte en ensartet virksomhedskultur i alle koncernens selskaber til trods for store kulturelle forskelle landene imellem. 

Kasper Andersen & Launy Søgaard Kristensen – ejerledere i YOYO Global Freight ApS (Odense)

Yoyo Global Freight ApS blev startet i en kælder i Tarup for 10 år siden af Launy og Kasper. Siden har de og virksomheden været på en fantastisk vækstrejse. I opgangstiden før finanskrisen bemærkede de to ejerledere, at mindre virksomheder ofte blev overset i speditørbranchen, og fandt her deres egen niche. 

Launy og Kasper disruptede speditørbranchen med egenudviklede it-platforme og leverer nu et samlet interface over fragtløsninger til kunderne. Løsninger, som i dag forsøges kopieret af de store spillere på markedet. Yoyo Global Freights succes kan måles direkte på de økonomiske resultater, bl.a. med omsætningsvækst på 122 % i perioden 2016-18. Kasper Andersen og Launy Søgaard Kristensen er karismatiske, visionære og målsatte ejerledere. De har et stærkt kundefokus på at ”gøre fragt nemt” og en medarbejderkultur, der tilgodeser og udvikler den enkelte. De har høje ambitioner og investerer i internationalisering på et konkurrencepræget marked. Samtidig har de opbygget en virksomhedskultur båret af tillid og åbenhed. De har en klar tro på, at det udvikler medarbejderne, forløser deres potentiale og gør dem løsningsorienterede. Yoyo Global Freight har derfor også stor succes med at fastholde og tiltrække medarbejdere. Ledelsesmæssigt er nøgleordene anerkendelse, karrieremuligheder og medarbejderinvolvering. 

Tid og sted for Årets Ejerleder på Fyn
Tirsdag den 29. oktober 2019 kl. 16:30-18:30, Nature Energy Park, Højstrupvej 7B, 5200 Odense.

Fakta om Årets Ejerleder 2019
Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 16. gang. Årets tema er formål og værdier. 

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 14. november 2019 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere landsvindere
Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Mountain Top Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Kontakter

PR Manager Malene Billund fra PwC på mobil 5133 2378 eller Pernille Plougheld fra Nykredit på mobil 3045 1006.

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er flere end 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi over 276.000 PwC'ere i 157 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

 

 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC