Egedal Kommune

Tre borgere valgt til Egedals Kunstråd

Del

Det er to nye og kvalificerede borgere, der sætter sig ved Kunstrådets bord sammen med rådets tre politikere. Den tredje borger er både kvalificeret og rutineret og genvalgt fra kunstrådets sidste periode.

Kunstrådets sammensætning af både borgere og politikere skal sikre, at Egedal Kommunes indkøbte kunst har et højt kunstnerisk niveau og lever op til Kunstrådets strategi. Egedal Kommune er derfor meget glad for den interesse, der har været fra 10 ansøgere og for den høje motivation og kunstnerisk faglighed, som har været fælles for alle ansøgere.

Det har ikke været let, men valget er faldet på:
Heidi Johansen fra Smørum , der har arbejdet med kunst i arkitektur i mange år (nyvalgt), Steen Meier fra Ølstykke, der har haft en mangeårig karriere som musiker og kulturentreprenør (nyvalgt) samt Louise Meltz fra Ølstykke, der er uddannet kulturformidler og  teknisk chef i Københavns Kommune (genvalgt).

En flot blanding

Vicky Holst Rasmussen er i sin egenskab af borgmester formand for Kunstrådet:

- Jeg glæder mig meget over den interesse, som borgere har vist for Kunstrådet. Vi bliver en flot blanding med både kunstnerisk faglighed og almen interesse for kunst og kultur, og af politikere og borgere. Det mener jeg er vigtigt for at sikre bredden i vores kunsttilbud, og jeg glæder mig meget til vores første møde, fortæller Vicky Holst Rasmussen, der sætter sig til bordet sammen med kollegaerne fra Byrådet.

Kultur, Fritids og Erhvervsudvalgs formand Charlotte Haagendrup og Klima- og Planudvalgs formand Ulrik John Nielsen. Charlotte Haagendrup har også tidligere siddet i Egedals Kunstråd mens Ulrik John Nielsen er ny ved bordet.

Hvad skal Kunstrådet?

Egedal Kommune har i februar søgt borgere til Kunstrådet med viden og interesse i kunstverdenen, der ønsker at lægge linjerne for kunst og kultur i kommunen. Kunstrådet vejleder Egedal Kommune i indkøb af kunst:

I Egedal købes kunst via midler udenfor driftsbudgettet: Når Egedal Kommune sælger grunde og ejendomme overføres 2% af salgsindtægterne til en kunstpulje. Kunstrådet kan anbefale frigivelse af midler, Økonomiudvalg og Byråd skal godkende, inden rådighedsbeløb frigives.

I udpegelsen har politikerne stilet efter, at det samlede kunstråd:

  • Kan løfte Kunstrådets opgaver og succeskriterier som beskrevet i kommissoriet
  • Supplerer hinanden i forhold til baggrund og alder, kunstopfattelser, viden om kunstgenrer og praksisser og motivation for at træde ind i udvalget.

Kunstrådets succeskriterier er:

  • At den kunstneriske kvalitet for kunst i det offentlige højnes
  • At kunsten kommer den brede offentlighed til gavn ved enten at have bred folkelig appel eller modsat er med til at styrke smalle kunst- og kulturgenrer.
  • At sikre at udvælgelsesprocessen af kunst- og kulturprojekter professionaliseres og er i tråd med kommunens gældende kunststrategi, fx ved at definere faglige kriterier for kunstindkøb, inkl. type, placering og modtagere.

Kunstrådet har til opgave:

  • At sikre en dynamisk koordinering af kommunens opgaver indenfor kunstområdet herunder rådgive det politiske om kunstforhold
  • At initiere og komme med forslag til etablering af såvel mindre kunst- og kulturprojekter som større kommunale anlægsprojekter, for eksempel byfornyelses- og renoveringsprojekter, i kommunens bygninger og offentlige arealer.

Kunstrådet mødes tre til seks gange årligt. Første møde med de nyvalgte borgere er 19. april, hvor rådets kommende fokusområde(r) er på dagsordenen.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Energibesparelser og bedre indeklima går hånd i hånd i Stenløsehallen25.4.2022 14:08:28 CEST | Pressemeddelelse

Egedal Kommune har det seneste år energirenoveret Stenløsehallens Hal 2. Hallen kaldes ”den grønne hal” på grund af det grønne sportsgulv, men nu har navnet fået dobbelt betydning, da navnet også henviser til et nyt grønt energioptimeret ventilationsanlæg. Nu genanvendes varmen fra hallens luft, og brugerne får frisk luft og varmekomfort. Der forventes en besparelse på forbrug af strøm og varme på cirka 75 procent på ventilationsdriften.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum