Aabenraa Kommune

Tre beboer smittet: Styrelse udsteder besøgsforbud på Plejehjemmet Rønshave med øjeblikkelig virkning

Del

Efter en medarbejder på Plejehjemmet Rønshave i fredags modtog et positivt testsvar med COVID-19, så er der indtil videre konstateret tre smittetilfælde hos plejehjemsbeboere. Styrelsen for Patientsikkerhed udsteder derfor besøgsforbud på Plejehjemmet Rønshave, hvilket betyder, at beboerne ikke længere kan modtage besøg, ligesom plejehjemmet ikke kan samle beboerne til jul.

Beboere og medarbejdere tilknyttet Plejehjemmet Rønshave er blevet testet for COVID-19 henover weekenden efter et positivt tilfælde hos en medarbejder i fredags. Den udekørende podeenhed fra Region Syddanmark var søndag på Plejehjemmet Rønshave for at teste plejehjemsbeboere og medarbejdere på plejehjemmet.

Det har indtil videre resulteret i, at tre beboer har modtaget et positivt testsvar. Styrelsen for Patientsikkerhed har derfor meddelt, at Plejehjemmet Rønshave øjeblikkeligt har fået et besøgsforbud. Derfor kan beboerne i den kommende tid ikke modtage besøg, og plejehjemmet kan samtidig ikke samle beboerne til jul.

- Vi følger myndighedernes anbefalinger. Derfor er alle nødvendige tiltag og anbefalinger fra myndighederne iværksat, og alle beboere er isoleret i deres boenheder. Samtidig er der hidkaldt ekstra personale til at håndtere situationen, siger social- og sundhedsdirektør i Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen.

Blandt medarbejderne har 50 modtaget negativt testsvar, mens 11 stadig afventer testsvar. Samtidig er der heller ingen af medarbejderne, der udviser tegn på symptomer.

Der afventes fortsat svar på de øvrige 37 beboeres tests. Pårørende til beboere på plejehjemmet er blevet orienteret om situationen. Træningstilbud og sygeplejeklinik på Rønshave lukkes også.

Kontakter

Social- og sundhedsdirektør, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum