GoAppified

Travlhed: 20.000 betalingsterminaler sendes på pension 1. januar

Del

Danske butiksejere bør tjekke, om deres betalingsterminal fortsat er PCI godkendt, og om de har fremtidssikrede betalingsterminaler efter nytår. Mange danske terminalers licens udløber ved årsskiftet.

Tusindvis af danske butiksejere skal ud at investere i nye betalinsterminaler, når 20.000 licenser udløber ved årsskiftet. Foto: PR
Tusindvis af danske butiksejere skal ud at investere i nye betalinsterminaler, når 20.000 licenser udløber ved årsskiftet. Foto: PR

Søndag 31. december er en skelsættende dag, når op mod 20.000 danske betalingsterminaler sendes på pension, fordi deres PCI-licens udløber og betalingsterminalen hermed er forældet. Det betyder, at mange forretningsdrivende nu skal tage stilling til nye betalingsløsninger, og det er vigtigt i første omgang at vælge den rigtige og fremtidssikrede model.

Hvis ens terminal ikke lever op til både forbrugernes og myndighedernes krav kan det have store økonomiske konsekvenser i forhold til både faldende indtjening og mulige bøder fra SKAT, forklarer CEO hos GoAppified Søren Jensen, der følger betalingsmarkedet tæt.

SKAT strammer reglerne

Ifølge en undersøgelse fra Deloitte er danskerne Nordens flittigste til at bruge deres smartphone til at betale med. Derfor er det vigtigt, de nye terminaler er kompatible med for eksempel MobilePay og ApplePay. Ellers risikerer forretningerne at gå glip af salg, fordi kunder vælger dem fra, når de ikke kan betale med deres telefon.

Derudover har SKAT med en bred politisk aftale fået udvidet deres beføjelser til fremadrettet at kunne pålægge butikker at benytte et digitalt kassesystem, hvis der bliver konstateret utilstrækkelige registreringer af salgstransaktioner hos den erhvervsdrivende. 

– I det nye år skal butikker over for SKAT kunne dokumentere deres indtægtsstrømme fra for eksempel Mobilepay til deres erhvervskonto, hvilket kræver en særlig MobilePay POS-aftale. Det kan komme til at berøre flere tusinde mindre erhvervsdrivende såsom blomsterhandlere og mindre caféer, fordi det tidligere har været almindeligt, at deres mobilepayoverførsler gik ind på en privat konto, der derved ikke kan dokumenteres i regnskabet. I værste fald kan det tolkes som skatteunddragelse og medføre bøder, hvis man ikke har styr på sine transaktioner og kan frembringe den nødvendige dokumentation over sit salg, forklarer Søren Jensen.

En tiendedel af landets terminaler skal på pension

Derfor anbefaler Søren Jensen, at små og mellemstore forretningsdrivende sætter sig grundigt ind i de regler, der foreligger, og de ændringer der er på vej med den nye betalingslov, inden de investerer i en ny betalingsterminal

– Det har stor betydning, når der i år særligt mange terminaler, der udløber. Rundt regnet er der tale om 20.000, hvilket svarer til omkring en tiendedel af alle landets terminaler. Hvorfor der er så mange, der skal udskiftes netop nu, skyldes, at PCI-certificeringen typisk gælder i fem år, og for fem år siden var der mange forretninger, der investerede i nye terminaler, fordi det blev mere og mere udbredt med kortbetalinger og betalingskort med chip, der krævede nye betalingsterminaler med chiplæser, siger Søren Jensen.

Kontakter

Søren Jensen
CEO, GoAppified
(+45) 40 99 69 01
soje@goappified.com

Billeder

Tusindvis af danske butiksejere skal ud at investere i nye betalinsterminaler, når 20.000 licenser udløber ved årsskiftet. Foto: PR
Tusindvis af danske butiksejere skal ud at investere i nye betalinsterminaler, når 20.000 licenser udløber ved årsskiftet. Foto: PR
Download

Information om GoAppified

GoAppified
GoAppified
Industriparken 21
2750 Ballerup

70 60 55 77http://www.goappified.com

GoAppified er en succesrig iværksættervirksomhed inden for finansiel teknologi, der blev stiftet 1. april 2015 af de tre iværksættere Søren Jensen, Michael Fog og Patrick Ipsen. GoAppified står blandt andet bag Danske Banks hvide betalingsterminaler til MobilePay. www.goappified.dk

Følg pressemeddelelser fra GoAppified

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra GoAppified

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum